Вхід | Реєстрація

Депутати незадоволені якістю асфальту під автостоянкою

Депутати незадоволені якістю асфальту під автостоянкою

Про це стало відомо під час засідання тимчасової контрольної комісії при міській раді.

У вівторок 15 грудня відбулося вже друге засідання цієї комісії. Керує нею депутат міськради Анатолій Кучеренко. На засіданні, крім нього, були присутні депутати Галина Пуха та Андрій Заїка, а також член міськвиконкому Володимир Рева і житель міста Микола Теренін. Керівник райавтодору Олег Хряпа був запрошений в якості незалежного експерта.

Анатолій Кучеренко проінформував присутніх про попередні результати роботи комісії. Вона, як відомо, мала перевірити наявність документації, обсяги та якість робіт на трьох об’єктах міської інфраструктури. Мова йде про розпочате будівництво майданчика для занять екстремальними видами спорту в парку Піонерському, тротуар по вулиці Червоноармійській (поряд із аграрним ліцеєм) та майданчик біля Меморіалу козацької слави.

Анатолій Кучеренко відзначив, що всі необхідні документи на згадані об’єкти є. Мова йшла про проекти, експертизи й рішення виконкому. Немає жодних претензій до площі устеленого асфальту та укладеної плитки і до кількості ліхтарів, урн, бордюрів. За словами Кучеренка, усе сходиться до сантиметрів.

Щоправда, голова комісії зазначив, що депутати не заміряли товщину укладеного асфальту, оскільки не є фахівцями у цій сфері.

А ось до якості виконаних робіт у членів комісії виникли запитання. На їх погляд, місцями бруківка на майданчику біля пам’ятника козакам просіла, що можу свідчити «про недостатнє ущільнення». Потрібно відзначити, що, констатуючи цей факт, члени комісії посилались виключно на свої візуальні враження.

Та найбільше претензій у них виникло до асфальтного покриття під автостоянкою, що поряд із Меморіалом. Кучеренко розповів:

— Ми та й представники громадськості давно звернули увагу, що асфальт там почав лущитися. Із цього приводу я мав розмову із виконавцем робіт Олександром Чініним. Він пояснив це тим, що роботи проводились в таку пору року і при такому температурному режимі, при яких не можна досягти високої якості. Крім того, він визнав, що котки в той день змащували соляркою, котра теж має негативний вплив на асфальт.

Олег Хряпа, як фахівець із шляхових робіт, відзначив:

— Так, змащувати дизпаливом котки не можна. Так робили раніше, коли працювали виключно в спеку і при іншій якості бітуму. Зараз мастять звичайною водою.

Анатолій Кучеренко також повідомив, що Олександр Чінін пообіцяв заново укласти асфальт, якщо до весни покриття зруйнується. Пікантності цій ситуації додає той факт, що оплату за асфальтування автостоянки міська рада ще не проводила. Рішення з цього приводу депутати прийматимуть 22 грудня.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 грудня 2015, 15:18 | Кобеляки | Суспільство
1. Гість / 18 грудня 2015, 19:30
Дето з бувших депутатів , присутніх на засіданні , голосував за виділення коштів під це покриття , а тепер в комісії визначає якість та винних осіб , в розкраданні або недбалості посадових осіб колишнього складу міської ради .
Пан Кучеренко , це пристосуванець . До виборів служив Жукам , які фактично профінансували його виборчу кампанію , а тепер Копельцю - затятому ворогові Жуків . Не здивуюся коли він стане юристом міської ради .
2. DFYZ / 19 грудня 2015, 17:43
Ви захотіли від Чиніна якості а за що вони тоді з бухгалтером покупляли б машини будинки квартири?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації