Вхід | Реєстрація

Смаколикам — так, дискримінації — ні!

Смаколикам — так, дискримінації — ні!

У Новосанжарському НВК пройшла акція «16 днів проти насильства». Закінчили її 10 грудня заходом, під час якого учні дізналися про Декларацію прав людини і познайомилися з національними стравами народів, які населяють Україну.

Акція «16 днів проти насильства» тривала з 25 листопада по 10 грудня. До неї долучилися мешканці різних міст України, у тому числі — Нових Санжар. При цьому по-своєму відзначилися у акції учні всіх класів навчального закладу. Школярі початкових класів малювали на тему «Я — щаслива дитина». Більш старші, 5–7 класи, участували у конкурсі малюнків «Наш світ — простір без насильства». До акції і діти, і педагоги намагалися підійти творчо, нешаблонно. Так, учасники гуртка «Медіакультура» разом зі своїм керівником Наталією Шовкопляс виготовили соціальну рекламу щодо запобігання насильству і жорстокому поводженню та розмістили її у центрі Нових Санжар. При цьому діти не лише виразили своє ставлення до проблеми насильства, але і спробували себе у ролі дизайнера соціальної реклами.

Закінчилася акція масовим та пізнавальним заходом «Наша сила у різноманітності». У фойє школи облаштували спеціальні виставки, із якими знайомила дітей учитель Наталія Скирда та учні старших класів. Спочатку школярам зачитали пункти із Декларації прав людини, розповіли про поняття дискримінації, ксенофобії та їх види.

Поважати різні народи, які населяють Україну, та зацікавити їх історією і традиціями мала друга частина заходу. Дітей по черзі підводили до столів, на яких були представлені національні страви того чи іншого народу. Так діти дізналися — звідки взялися, що готують і чим особливі такі народи як татари, вірмени, греки, євреї та болгари. Ті з учнів, хто уважно слухав розповідь, потім правильно відповідали на питання своєрідної вікторини і отримували смачні призи: щось із національних страв країни, яку представляли. Зрештою усі приготовані смаколики, незалежно від того, до якої кухні вони належали, були з’їдені. Матимемо надію, що дітки не лише запам’ятають смак цих страв, але і щось з історії та традицій народів, які разом з українцями живуть у нашій країні.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 грудня 2015, 11:44 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації