Вхід | Реєстрація

«Опалювальний сезон проходить без збоїв»

«Опалювальний сезон проходить без збоїв»

14 грудня на щотижневій нараді у голови райдержадміністрації говорили про стан проходження опалювального сезону 2015–2016 року в закладах освіти, охорони здоров’я та культури Кобеляцького району.

На це питання звітувалась начальник відділу житлово‑комунального господарства, інфраструктури, будівництва, містобудування та архітектури РДА, головний архітектор району Наталія Фещенко.

Вона розповіла, що, згідно розпорядження голови РДА Таміли Шевченко, з 12 жовтня у районі розпочався опалювальний сезон.

Під час підготовки до його проведення одним із основних завдань було виконання заходів, направлених на раціональне використання енергоресурсів у закладах бюджетної сфери.

— Для успішного проведення опалювального сезону Кобеляцькою центральною районною лікарнею виконано роботи на 310 тисяч гривень, а Центром первинної медико-санітарної допомоги — на 134 тисячі, — говорить доповідач. — У Кобеляцькій ЦРЛ проведено ремонт систем опалення, водопостачання та водовідведення загальною вартістю 3,5 тисячі гривень, у Білицькому медзакладі замінено віконні блоки (206 тисяч), установлений автономний генератор 2,5 кВт для безперебійної подачі електроенергії в теплогенераторну та замінено два котли. У лікувально-профілактичні заклади Центру завезено 48 кубічний метрів дров та 36,2 тонни вугілля, без врахування залишку (16 тонн). У Комендантівському ФАПі замінені 4 віконні блоки, у Дабинівському — 6, а також вхідні двері. У Іванівській амбулаторії встановлено модемний зв’язок на лічильник природного газу (21 тисяча).

Наразі усі медичні заклади району працюють стабільно, з дотриманням режиму опалювального періоду.

Далі Наталія Фещенко перейшла до закладів культури. Із її слів, протягом 2015 року в Кобеляцькому РЦКД відремонтовано покрівлю та внутрішню стелю, на що витрачено 95 тисяч гривень. У Криничному Комендантівської сільради проведено капремонт Будинку культури (100 тисяч), у Комендантівському БК замінено двері та віконні блоки (50 тисяч). У Білицькому Будинку культури встановили нові вікна (98 тисяч) та провели ремонт приміщення (32 тисячі). У Бережнівському БК на відповідні заходи витратили 332 тисячі гривень.

— Для проходження безперебійного опалювального сезону в закладах освіти також проводились ремонтні роботи, — продовжує головний архітектор району. — У Білицькій ЗОШ № 2 та Кобеляцькій ЗОШ № 2 відремонтовано покрівлі, на що використано, відповідно, 64 та 100 тисяч. У Білицькій ЗОШ № 1 виконаний капремонт спортзалу (81,7 тисячі) та замінено віконні блоки у приміщенні школи (81 тисяча). Капремонт Білицької ЗОШ № 4 обійшовся у 57 тисяч, а білицького дитсадка «Дзвіночок» — у 250. Для опалення загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів заготовлено 42,6 тонни вугілля та 41,5 кубічного метра дров.

Заборгованість за енергоносії у закладах освіти, охорони здоров’я і культури відсутня.
Як повідомила Наталія Фещенко, наразі одним із головних питань є виконання заходів із енергоефективності. Відповідно до постанови Кабміну № 231, передбачено виконання енергоефективих заходів у житлових будинках. З травня цього року проводиться роз’яснювальна робота щодо механізму державної підтримки населення та порядку оформлення кредитів в Ощадбанку.

— Станом на 1 грудня оформлено 54 кредити на суму 681,869 тисячі гривень, — зазначила доповідач. — Із них 10 договорів складено на придбання твердопаливних котлів (109,960 гривень). Усі інші кошти витрачені на матеріали для утеплення будинків.

На завершення свого виступу Наталія Фещенко наголосила, що опалювальний сезон проходить без збоїв і є надія на стабільну роботу протягом усього осінньо-зимового періоду.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 грудня 2015, 13:17 | Кобеляки | Суспільство
1. Ірина / 25 грудня 2015, 18:26
Та без збоїв бо вже 2 неділі не включаю котел У квартирі холодніше ніж на дворі В тому місяці інколи включала заплатила за газ 450 гривень
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації