Вхід | Реєстрація

Казирод пропонує провести в лікарні ревізію

Виконуючий обов’язки головного лікаря вважає, що спеціалісти обласного КРУ мають ретельно перевірити діяльність медзакладу.

Як відомо, сесія Кобеляцької районної ради, що відбулася 8 грудня, ознаменувалася скандалом. Між депутатами виник конфлікт під час голосування при затвердженні кандидатури головного лікаря Кобеляцької ЦРЛ. Частина районних обранців підтримали Володимира Казирода, котрий вже кілька місяців виконує обов’язки керівника комунального закладу. При цьому депутати від «Солідарності», «Батьківщини», Партії простих людей Сергія Капліна та Української республіканської партії наполягали на тому, що головного лікаря потрібно затверджувати якнайшвидше. Свою позицію вони аргументували тим, що в березні 2016 року в лікарні закінчується термін дії ліцензії на використання наркотичних засобів. А отримати новий дозвіл заклад може лише маючи повноцінного головного лікаря.

Представники ж інших партій, а саме — «Рідного міста», «Нашого краю», Аграрної, Радикальної та Партії ветеранів Афганістану, взагалі не взяли участі в голосуванні. У результаті головного лікаря не затвердили, а голові райради Володимиру Кішінському висловили недовіру. Хоча ніяких юридичних наслідків голосування по Кішінському не мало.
Уже після сесії депутати, ділячись враженнями від неї, висловлювали кардинально протилежні точки зору. Одні говорили, що їх опоненти, не голосуючи за кандидатуру головного лікаря, затягують час і прирікають онкохворих на муки. Інші вважають тему ліцензії на наркотики спекуляцією. Треті взагалі говорять, що в райраді відбувалась невдала спроба «перевороту». Мовляв, потрібен був лише привід для того, щоб змінити голову райради, якого кілька тижнів тому обрали на цю посаду.

Минув тиждень. Пристрасті дещо вгамувались. Між тим, через кілька днів депутати мають знову зібратися на пленарне засідання. Ми спробували зустрітись із районними обранцями і прояснити ситуацію перед майбутнім голосуванням.

Перша розмова відбулась із Володимиром Казиродом, котрий не лише керує лікарнею, а й є депутатом райради. Володимир Олексійович сказав:

— Ліцензія на використання, зберігання, знищення нарковмісних препаратів дійсно закінчується 17 березня 2016 року. Мова йде не лише про препарати для онкохворих, а й про медикаменти, потрібні для людей із психічними розладами, ті, що застосовуються для премедикації, при післяопераційних станах. Оформляти документи потрібно було вже давно. Адже отримання ліцензії — це процес, що розтягується на місяці. Зараз ми вже маємо 80 відсотків підготовленої документації. Та все оформити не можемо, потрібно, щоб депутати затвердили головного лікаря. Можливо, це буду не я. У районі є п’ять людей, котрі мають відповідну категорію. Це — Коробейнік, Супруненко, Коломієць, Глова і я. Та головного лікаря потрібно затвердити терміново.

Крім цього Володимир Казирод сказав, що має бажання запропонувати депутатам райради ініціювати запрошення фахівців із контрольно-ревізійного управління, щоб ті провели ревізію діяльності лікарні. За його словами, у закладі є, що перевіряти. Казирод згадав і про підпільний буфет, що діяв роками, і про теплотрасу, вартістю більше ста тисяч гривень, яка зникла в невідомому напрямку.

Голова райради Володимр Кішінський, у свою чергу, зазначив:

— Я не проти того, що головного лікаря потрібно затверджувати. Після вивчення документів, я зрозумів, що без цього дійсно будуть проблеми з отриманням ліцензії на наркотики. Але одночасно хочу пояснити свою позицію на минулій сесії. Я не звик приймати рішення, не вивчивши питання. А тоді воно дійсно не було вивчене. Питання вирішили внести на розгляд депутатів лише за день до сесії. Я просив районних обранців дати мені час для того, щоб усе зрозуміти. Не захотіли. У результаті все закінчилось лише конфліктом. На наступне пленарне засідання, котре відбудеться 22 грудня, питання щодо обрання головного лікаря знову буде винесене.

Дмитро Омельяненко, депутат райради від «Солідарності» (по телефону):

— Я, як голова комісії, котра опікується медициною, буду наполягати, щоб колеги-депутати терміново прийняли рішення щодо обрання головного лікаря. Не принципово, щоб посаду зайняв саме Казирод. Хоча, наскільки мені відомо, претензій до нього, як до керівника, немає та й про інших претендентів нічого не відомо. Узагалі, це рядове кадрове питання у Кобеляцькому районі надто заполітизували.

Анатолій Таранушич, депутат райради від «Рідного міста»:

— Я говорив колегам на сесії, можу повторити й ще раз. Непотрібно спекулювати на темі онкохворих. Але водночас потрібно поставити крапку в питанні про головного лікаря. І ми не виступали категорично проти його розгляду. Лише просили колег дати трішки часу для довивчення питання. Крім того, хочу нагадати, що не виконане рішення суду про поновлення Супруненка на роботі.

Судячи із отриманої інформації, станом на вівторок 14 грудня районні депутати ще не досягли порозуміння щодо затвердження головного лікаря. Час до 22 грудня в них ще є. Інакше нас знову чекає «гаряча» сесія. І важко навіть уявити, як гаряче буде, коли кобеляцька лікарня так і не отримає ліцензію на наркотики.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 грудня 2015, 09:08 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Апостол / 23 грудня 2015, 11:49
5.iakov
«
Та чого уж там, саму О.Богомолець запросіть.Ради ідеї-приїде!»

Може й приїде. Ех, встали б славні дід і батько цієї правнучки поганої" миздобулки, щоб вони їй сказали.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації