Вхід | Реєстрація

Ускладнень після щеплення від поліомієліту на Новосанжарщині не було

У цьому запевнив головний лікар центру ПМСД Олег Яковенко. Він також повідомив, що у районі триває другий тур щеплення, який закінчується 18 грудня.

Протягом осені до новосанжарського журналіста «ЕХО» кілька разів телефонували стурбовані батьки та прохали написати статтю про щеплення від поліомієліту. Здебільшого мотивували прохання тим, що чули, «нібито десь дитина від цього захворіла». Останнього разу чоловік, який не побажав назватися, у телефонній розмові припустив, що його дитина саме після дози вакцини отримала ускладнення і потрапила до лікарні. Утім, ні повідомити, де, коли і як саме це сталося, ні зазначити, які докази того, що причиною хвороби стало саме щеплення, автор дзвінка не побажав. Проте наполегливо прохав написати статтю про поліомієліт та щеплення від нього.

Зазвичай ми не реагуємо на анонімні дзвінки та повідомлення. Але вирішили, зважаючи на актуальність теми, все ж таки звернутися до медиків та з’ясувати, як проходить вакцинація від поліомієліту на Новосанжарщині.

Одразу ж на початку нашої розмови головний лікар центру ПМСД Олег Яковенко запевнив, що жодного випадку ускладнення після щеплення поліомієліту в районі не було. Також ж він розповів, що у районі налічується 13 пунктів, де проводять вакцинацію. І зауважив, що протягом першого її етапу на Новосанжарщині вакцинували 64 % дітей, які мали отримати щеплення. Зараз триває другий тур, який закінчиться 18‑го грудня. Під час першого і другого турів вакцину мають отримати діти віком від 2 місяців до 6 років. У третьому турі, який розпочнеться вже у новому році, мають отримати щеплення і діти віком до 10 років.
Надаючи свій коментар, Олег Яковенко констатував: найбільше проблем медикам під час кампанії із вакцинації створюють… журналісти.

— Часто в погоні за сенсацією ваші колеги роблять нам ведмежу послугу. Розповідають жахи по телевізору, часто не підтверджені фактами. Це все потім обростає чутками. І люди замість того, щоб захистити своїх дітей щепленнями, наражають їх на небезпеку захворювання.

Медики запевняють: відмова від профілактичних щеплень може призвести до виникнення в Україні епідемій.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 грудня 2015, 10:12 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації