Вхід | Реєстрація

Обдурити бухгалтера було просто?

Обдурити бухгалтера було просто?
25 січня у Кременчуці міліціонери затримали чоловіка, який підробляв бланки на відрядження та квитанції про оплату послуг готелів.
Виготовленням «документів» 40-річний кременчужанин займався власноруч за допомоги комп’ютера. Його послугами успішно і постійно користувалися працівники кременчуцьких заводів. Свій «бізнес» чоловік організував 1,5 роки тому, каже, що для додаткового заробітку. Раніше проблем із законом не мав, та й начебто офіційне місце роботи було. Фальшиві документи на відря­дження (особливе місце серед яких займали квитанції на оплату послуг готелів) умілець виготовляв самостійно – робив електронний макет на комп’ютері та роздруковував. Як повідомила прес-офіцер міськуправління міліції Ганна Волювач, розмір оплати його послуг залежав від суми, вказаної у «документі» – чим більший «рахунок», тим більша «зарплата». Наприклад, за квитанцію про оплату послуг в одному з київських готелів він отримав 600 грн.
За словами Ганни Волювач, наразі встановлено постійних «клієнтів» умільця, більшість з яких – працівники кременчуцьких заводів. Правоохоронці вже зібрали докази за 10-ма фактами підробки документів, робота з їх виявлення триває. Кримінальні справи за ст. 358 ККУ будуть порушені не лише проти того, хто виготовляв фальшиві документи, а й проти його «клієнтів», бо замовники знали про підробку. За підробку документів передбачено покарання – штраф (до 1190 грн) або арешт терміном до 6-ти місяців, або обмеження волі терміном до 3-х років. За використання свідомо підробленого документа передбачено штраф до 850 грн або арешт терміном до 6-ти місяців, або обмеження волі терміном до 2-х років.

Автор: Ірина КОЖАРСЬКА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2010, 15:38 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації