Вхід | Реєстрація

Жителі Підгори збирають підписи на підтримку Няйка

Жителі Підгори збирають підписи на підтримку Няйка

У неділю в будівлі Підгорянської сільради відбулося зібрання громадян. Говорили вони про долю свого сільського голови Анатолія Няйка.

Нагадаємо, що 10 грудня суддя Кобеляцького районного суду Наталія Рожкова виголосила вирок у справі підгорянського сільського голови Анатолія Няйка. Він засуджений до шести років позбавлення волі за отримання хабара. Із вироком не погодились кілька десятків жителів Підгори, Кобеляк та інших населених пунктів району. Вони пікетували будівлю суду, а потім заблокували рух на автодорозі Дніпропетровськ- Решетилівка.

На зібрання, згідно із даними, занесеними у протокол, прийшли 105 чоловік. Хоча, як говорили присутні, бажаючих було набагато більше. Люди похилого віку просто не змогли вчасно добратися до сільради.

Головою зібрання обрали Олександру Данко. Вона й розповіла для «ЕХО» про тему імпровізованої сільської сходки. За її словами, усі присутні висловили невдоволення вироком Кобеляцького районного суду. Люди вважають, що вирок був несправедливим. Саме тому підгоряни розпочали збір підписів під зверненням до Апеляційного суду з проханням об’єктивно розглянути апеляційну скаргу, врахувати позитивні характеристики Няйка і те, що його вдруге поспіль обрали сільським головою. Крім того, учасники сходки вирішили звернутися до народного депутата України Андрія Реки. Він, у свою чергу, має звернутися до вищої кваліфікаційної ради суддів із проханням перевірити рівень професійності судді Наталії Рожкової. Підгоряни вважають, що вона не об’єктивно розглянула справу щодо Няйка, не врахувала показів свідків, допустила інші помилки.

Також частина жителів Підгори збираються їхати в Полтаву і пікетувати будівлю Апеляційного суду під час розгляду апеляційної скарги. До цього їх закликав присутній на зібранні депутат Кобеляцької районної ради Микола Антонов. Він сказав, що забезпечить доставку людей, найнявши великий автобус. Щоправда, ніхто з присутніх не знає, коли саме відбудеться те засідання. Адже апеляційна скарга ще не подана. Її нібито готують аж два адвокати.
Сам Анатолій Няйко зараз перебуває у Полтавському СІЗО, куди його етапували після кількаденного перебування в Кобеляцькому відділі поліції.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 грудня 2015, 14:34 | Кобеляки | Кримінал


1. Спостережливий / 24 грудня 2015, 18:16
Ой, не тим люди займаються. Можу їх зрозуміти по людськи. Але навряд все це допоможе Няйку. Потрібен дуже фаховий адвокат, котрий добється перекваліфікації статті КК, що інкримінують Анатолію. І цей адвокат мав бути залучений ще під час розгляду справи в суді першої інстанції. А тепер - дожени та пхни. Хоча буду не проти помилитися.
2. Володар / 28 грудня 2015, 23:07

Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
3. Антилох / 28 грудня 2015, 23:23

Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
4. Антилох / 28 грудня 2015, 23:26

Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
5. Антилох / 28 грудня 2015, 23:28

Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
6. Антипартійник / 30 грудня 2015, 12:51

Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
7. турист / 30 грудня 2015, 13:58
13.Антипартійник
«Логіка в тебе залізна. По-твоему тільки комуністи при СРСР хати побудували? Та тисячі простих і чесних людей в Кобеляках побудувалися не будучи членами КПРС. А от скільки хат збудовано за так званої незалежності?»

ЗАТЕ У ВСІХ ТРУСИ РІЗНІ.
8. Читаач / 30 грудня 2015, 17:31
З п’ятого коменту всі ніби забули про основне - про Няйка.
Соромно читати "роздуми про все і ні про що".
9. Безпартійний / 30 грудня 2015, 17:54

Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
10. Антипартійник / 30 грудня 2015, 18:20

Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.5, 2.9 Правил користування сайтом
11. Мартин / 30 грудня 2015, 20:02
Не зрозуміти цих українців.То кричать , що кругом одні взяточники , а коли посадили за взятки , кинулись виручати , то що ж ви хочете ?
12. тамара / 30 січня 2016, 20:10
Я вчора почула від його товариша, що Няйко попросив відізвати всі апеляції, бо тоді й прокурор свою відізве. Якщо комусь щось відомо, напишіть.
13. traktorist / 30 січня 2016, 21:00
24.тамара
«Я вчора почула від його товариша, що Няйко попросив відізвати всі апеляції, бо тоді й прокурор свою відізве. »

Хіба й прокурор апеляцію подавав?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації