Вхід | Реєстрація

Різдво хочуть перенести на 25 грудня

Різдво хочуть перенести на 25 грудня

Секретар РНБО Олександр Турчинов запропонував розглянути питання переходу у відзначенні церковних свят з Юліанського на Григоріанський календар.

У звя’зку з цим Громадське.Кременчук вирішило запитати жителів міста: чи варто переносити Різдво з 7 січня на 25 грудня?


Автор: «Громадське.Кременчук»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 грудня 2015, 13:45 | Кременчук | Цікаве


1. гостинець / 29 грудня 2015, 16:28
Жопоротий пастор злетів з катушок повністю.
2. Світлана Іванівна / 29 грудня 2015, 20:07
Рушать украъну де тыльки ъм пыд силу. Янек порывняно з цыэю кодлою просто святий....
3. Антилох / 29 грудня 2015, 21:34
1.гостинець
«Жопоротий пастор злетів з катушок повністю.»

Пастор ні з чого не злетів. Він "зна що кобилі робить". А от народ злетів. Серед опитанних немає жодного, хто б розумів суть.
4. Антилох / 29 грудня 2015, 21:36
2.Світлана Іванівна
«Рушать украъну де тыльки ъм пыд силу. Янек порывняно з цыэю кодлою просто святий....»

А попереджали ж "люди добрі, горе буде". Філоненко отут пророчу статью писав "Не кажіть, що вас не попереджали". Але й досі ще в щось вірять. Колективна шизофренія.
5. Гай Фокс / 29 грудня 2015, 22:39
Коли відзначати церковні свята -- справа виключно церковна. Держава може лише іти на зустріч вірянам і зробити офіційним вихідним днем святкування свята. Виходячи з того, що в Україні є значна кількість католиків, то і є сенс зробити загальнодержавним вихідним днем 25 грудня. При цьому залишивши вихідним і 7 січня для святкування православною частиною громади країни. До речі, якщо у православних найзначущішим є все-таки свято Воскресіння Господнього, тобто Пасхи, то у католиків головним є Різдво Христове. І не треба тут спекулювати на почуттях вірян, а саме просувати тему перенесення. Наразі мова йдеться про святкування католицького Різдва на одному рівні з православним. Тобто визнати в Україні Юліанський і Григоріанський календарі як такі, що мають рівнозначні права на існування.
6. антисрань / 29 грудня 2015, 23:16
если в этот повесят яйценюха я згоден
7. гостинець / 30 грудня 2015, 10:24
7.антисрань
«если в этот повесят яйценюха я згоден»

Ну-у,заради такої події я згоден навіть Курбан-байрам відзначати.
8. карась / 30 грудня 2015, 11:23
хочу запитати чого біля кожного села тикають хрести?
9. Антилох / 30 грудня 2015, 13:06
9.карась
«хочу запитати чого біля кожного села тикають хрести?»

Карась, що ти впять воду каламутиш. Я ж тобі ссилку давав, адмін навіть її не видалив.Спасибі йому. Ти мав би подивитися і далі по наводящих роликах пройтися, може б щось розвиднилося. Хрести ж знаєш де ставлять. От і нам вже їх поставили. Ти хіба не знаєш, що на хресті навіть вашого бога розіпяли. Знаш хто його розіпяв? Та ті, хто зараз тобі біля кожного села хрести поставили. Вони, правда, не самі їх ставлять, а руками безмозлих дурнів. Тоді, якщо щось, скажуть: то ж не ми, то миздобули захотіли хрестів і сами їх поставили. Це так само, як кажуть, що не вони Христа розпяли, кажуть що то римляни. Ну, тіпа, Пілат так рішив. Хоча Пілат так не рішав, а виніс на суд громади. А громада, це, як зараз місцеве саморядування. От громаді зараз кинули клич вулиці перейменовувати і "процес пошел". Єслі чаво, скажуть: громада сама так вирішила, ми ні при чому.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації