Вхід | Реєстрація

Калейдоскоп новорічно-різдвяних свят на Приоріллі

Калейдоскоп новорічно-різдвяних свят на Приоріллі

За період новорічних святок на Приоріллі відбулося багато заходів як для дітей, так і для дорослих.

 

«Радіє святу дітвора»

Свято для дітей розпочалося двома новорічними казками у районному Будинку культури. Першу казку про Добро і Зло, коли казкові герої визволяли із крижаного полону Ялинку, яку скувала льодом Снігова Королева, приготували працівники і вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості. Пригоди лісових героїв перемежовувалися гарними концертними номерами, які приготували учні школи естетичного виховання та вихованці БДЮТу, а також танцювальний колектив 7 класу Бабайківської ЗОШ.

Потім глядачі перейшли до іншої зали, щоб поучаствувати у конкурсах і розвагах. Казку про те, як Кощій, Баба Яга і хитра Кікімора хотіли зіпсувати прихід Діда Мороза та Снігуроньки, приготували для малят учні аграрного ліцею, середньої школи та працівники Будинку культури. Діти участували в іграх, водили хороводи, розповідали Дідові Морозу і Снігуроньці вірші, співали пісень. За участь у новорічних ранках і артисти, і глядачі отримали солодкі подарунки.

 

Біля собору засвітилася різдвяна ялинка

На Святвечір на подвір’ї Свято-Покровського кафедрального собору в Царичанці засвітила свої вогні різдвяна ялинка. Її відкриття відбулося 6 січня після святкового вечірнього богослужіння. Холодна морозяна погода не стала завадою для свята. На подвір’ї зібралося чимало дорослих і дітей. Усі з нетерпінням чекали, коли запалає вогнями ялинка. Благочинний Царичанського округу протоієрей Сергій Пігарєв привітав усіх з Різдвом Христовим. Свято увібрало в себе і гарні вітання, і колядки та щедрівки дитячих ансамблів, і виступи солістів. Діти і дорослі разом з артистами водили хороводи, весело танцювали. Священики єпархії вручили дітям подарунки і книжечки про Святого Миколая. Бажаючі фотографувалися біля різдвяної ялинки та імпровізованих яселець з новонародженим Ісусом.

 

Від різдвяного концерту віряни були у захваті

7 січня по всіх православних храмах відбулися різдвяні літургії. А 8 січня об’єднаний хоровий колектив царичанського і китайгородського храмів дав великий концерт колядок і щедрівок. Керувала хором матушка Олена Пігарева.

Для слухачів у соборі були виставлені лави. Серед присутніх було запрошене священництво з Васильківського району та Дніпродзержинська. Васильківські віряни, за їхніми словами, спеціально приїхали послухати благоговійний спів хористів. У виконанні об’єднаного хору лунали піснеспіви як класичного репертуару, так і народного. Концерт супроводжувався оплесками присутніх і вигуками «браво!». Кілька різдвяних творів хор виконав повторно на прохання глядачів.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації