Вхід | Реєстрація

Люди продовжують травмуватися і гинути

За минулий 2015 рік на території Царичанського району сталося 90 дорожньо-транспортних пригод. Це на 9 ДТП менше, ніж у 2014 році.

Але цей факт не означає, що становище з аварійними пригодами покращується. Люди продовжують травмуватися і гинути. Неодноразово через засоби масової інформації поліція висвітлювала причини й умови, що сприяють вчиненню аварій. Але учасники дорожнього руху нехтують елементарними правилами.

За грудень минулого року сталося 4 ДТП, під час яких 10 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості.

Під час двох дорожньо-транспортних пригод водіями автомобілів були допущені наїзди на пішоходів, які переходили проїзну частину в неустановленому місці.

Так, 15 грудня близько 15:00 по вулиці Комсомольській у Царичанці водій Б., керуючи автомобілем ВАЗ, допустив наїзд на велосипедиста. Після наїзду, грубо нехтуючи Правилами дорожнього руху, горе-водій залишив місце аварії, вважаючи, що його злочин ніхто не помітив. Розшуковими заходами водія-злочинця було встановлено та доставлено до Царичанського відділення поліції. Порушником виявився місцевий житель середнього віку.

З приводу цього ДТП хотілося б зазначити, що своїми діями кермувальник, незалежно від того, винен він чи ні, автоматично стає правопорушником кримінального чи адміністративного характеру. Адже за залишення місця події є як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. А якщо слідство встановить вину, то водій ще й буде відповідати за скоєння ДТП.

29 грудня минулого року близько 14:00 на автодорозі Михайлівка — Бабайківка — Івано-Яризівка водій мікроавтобуса «Мерседес» під час вибору швидкості руху на слизькій ділянці заокругленої дороги не врахував дорожню обстановку, внаслідок чого автобус виїхав за межі дороги і перекинувся. Під час аварії 5 пасажирів отримали тілесні ушкодження різного ступеня, з якими лікуються у районній лікарні та в обласній ім. Мечникова.

У січні цього року в районі сталися 3 дорожньо-транспортні пригоди.

1 січня під час аварії загинула жінка 1977 року народження. Близько 19:20 години у Царичанці по вулиці Комсомольській напроти АЗС в районі парку водій вантажівки здійснив наїзд на пішохода, яка рухалася вздовж дороги посередині проїжджої частини. Жінка одразу загинула на місці. Вона була немісцева. Порушено кримінальне провадження.

8 січня, після снігу з дощем, о 8:20 ранку водій автівки, що рухалася у Київ з Дніпропетровська, під час вибору швидкості руху не врахував дорожню обстановку. Виїхав на ліве узбіччя та здійснив наїзд на дерево. Це сталося на виїзді з села Могилів. Пасажири і водій обмежилися легким переляком. А от автівка постраждала.

Цього ж дня близько 14:00 кермувальник вантажівки, що рухався з Полтави до Дніпропетровська, у Царичанці, у районі повороту до школи, не дотримався безпечної дистанції та здійснив зіткнення з автівкою, яка рухалася попереду. А та, у свою чергу, зіткнулася з автомобілем, що їхав попереду. Один з водіїв отримав тілесні ушкодження. Усім транспортним засобам завдано значних механічних ушкоджень.

Інспектори поліції звертаються до учасників дорожнього руху з проханням не порушувати ПДР, зберігати правильний швидкісний режим, особливо у дні, коли вирує непогода. Не зайве нагадати водіям, що вони повинні повністю підготувати свої транспортні засоби до зимових негараздів, а пішоходи мають вести себе на дорогах обережно. Обачність, спокій, витримка, взаємоповага не завадить усім учасникам руху. При можливості, коли існує загроза снігопадів чи ожеледиці, радимо пішоходам і власникам мото- і автотранспортних засобів утримуватися від походів чи виїзду на вулицю до приведення її в безпечний для руху стан. Нагадуємо також, що поява на дорогах чи керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння карається штрафом. Водію це коштуватиме 3400 гривень, пішоходу — у розмірі 170 гривень.


Автор: Вадим Мазуркевич, старший лейтенант Новомосковського відділу поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 січня 2016, 11:18 | Царичанка | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації