Вхід | Реєстрація

«Різдвяні посиденьки» по-михайлівськи

«Різдвяні посиденьки» по-михайлівськи

Новий рік шанують як діти, так і дорослі. А Різдво Христове — це велике свято, яке займає чільне місце у кожній родині. Особливо трепетно до Різдва ставляться люди старшого віку, для яких це свято — зустріч з дитинством, багатими традиціями свого родоводу.

Незабутнє хвилююче свято для людей похилого віку влаштували завідуюча Михайлівською сільською бібліотекою Тамара Сиса та директор СБК Маргарита Чистоклет. І хоча у бібліотеці, де проводилося дійство, було не дуже і тепло, та для жіночок від 60‑річного віку та 90‑річного година спілкування пролетіла непомітно, бо наповнена вона була увагою, теплом.

На «Різдвяних посиденьках» було все: і духмяний чай із цукерками, і привітальні різдвяні вірші школярів, і кутя, а також конкурси, танці. Разом зі своїми бабусями витанцьовували їхні онучата. Учасники і гості були активними: Любов Півень виконувала старовинні колядки, почуті ще від свого діда. Свічкар Тамара та Лідія Вергун завзято танцювали. Надія Лугова розповідала гумореску про життя батьків з недобрими синами.

Маргарита Чистоклет і Тамара Сиса запросили на посиденьки тих літніх людей, які далеко не завжди можуть потрапити на сільські свята. Деяких жіночок на свято привели діти. Були навіть учасниці на милицях.

Старенькі дякували культпрацівникам за прекрасно організований вечір, за те, що на деякий час вони забули про пігулки і свою неміч, говорили, що давно так не відпочивали, і прохали ще збирати такі «посиденьки».


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації