Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах дороги чистили ночами

У Нових Санжарах дороги чистили ночами

Принаймні, так стверджують у селищній раді. Незважаючи на це, у понеділок і вівторок навіть на центральних вулицях селища застрягали і «Жигулі», і «Ниви», і «джипи».

— Такої зими навіть старожили не пригадують! — говорить селищний голова Інна Коба. Вона щойно закінчила розмовляти по телефону. Пояснювала комусь, що прочистити провулок не забули і туди обов’язково зараз поїдуть.

За словами селищного голови, боротися із наслідками потужного снігопаду у Нових Санжарах почали і з ночі понеділка на вівторок. Із 23:00 до 1:30 вулиці розчищав екскаватор комунгоспу. Він же знову виїхав на розчистку зранку о 6:00.

— Також із 8:00 чистять вулиці екскаватори газової служби та управління водного господарства. Із 10:00 УОС дав іще один трактор. Крім цього, ми уклали договір із ПП «Лавіта», за яким нам надали для розчистки вулиць два трактори: Т-150 і ще один, трохи менший, — перераховує Інна Коба. — Також ми звернулися до «НовоФарму». У них є найпотужніший трактор, хочемо, щоб вони нам центр ним привели в порядок. Поки що чекаємо на відповідь від них. Чистити будемо і цілу ніч. Думаю, сніг таки поборемо!
Не дивлячись на збільшення кількості снігоочисної техніки, навіть центральні вулиці Нових Санжар вдень у вівторок більше нагадували траси для змагань позашляховиків: бездоріжжя, глибокі колії, купи рихлого снігу. Час від часу навіть на Леніна чи Жовтневій якась із машин загрібалася у сніг і її доводилося випихати. При цьому, застрявали не лише старенькі «Жигулі» чи низько «посажені» «Ланоси». Просто біля «лежачих поліцейських» навпроти Новосанжарського НВК на очах автора засіла «Нива», а кількома годинами пізніше вже на перехресті Жовтневої та Леніна застрягла, здавалося б, потужна «Mazda CX5». Її, щоправда, досить швидко гуртом виштовхали.

— Знаєте, скільки я їх за сьогодні навиштовхував? — риторично запитав один із чоловіків, що допомагав позашляховику виїхати на чисту дорогу.

У селищній раді такий стан доріг пояснюють надзвичайно великою кількістю снігу. Мовляв, навіть кількаразове прочищення вулиці повністю не звільняє проїжджу частину. До того ж автівки постійно розмішують сухий сніг у «кашу».

— Вночі рух буде меншим, легше буде це все розчищати, — прогнозує Інна Коба. — Будемо чистити і цю ніч. І ще — скільки знадобиться.

Нагадаємо, що через снігопад та загальне погіршення погодних умов у районі припинили навчання в дитячих садках та школах.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2016, 18:50 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Гостинець / 22 січня 2016, 23:30
Та правильно вона говорить,такого снігу давно не було,та і керівників таких не було.Техніку ніхто не купував,скільки можна на тому Зілові кататися,по тих вулицях,які давно не доглядаються і не мають покриття.Профукали автодор з технікою.Районна влада умила руки,селище ій не потрібне,а в районі агрофірми і самі справились
2. Маша / 23 січня 2016, 11:24
Це мабуть щоб ніхто не бачив,щоб списати,що до ранку сніг знову засипав.Дорого ж виборцям сніг коштуватиме
3. Гість07777 / 1 лютого 2016, 09:12
Посипають дороги теж в ночі,але помітив,що вода від таянння все змиважє
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації