Вхід | Реєстрація

На боротьбу зі снігопадом задіяно 7 одиниць техніки

З початку снігового циклону на території Царичанської територіальної громади роботу з ліквідації снігових заметів ведуть кілька комунальних служб і товариств.
Як повідомив нас селищний голова Геннадій Сумський, який контролює снігоочисні роботи, в очищенні території від снігу задіяно 7 технічних одиниць. Один транспортний засіб вийшов із ладу. Люди працюють із 5-ої ранку і до пізнього вечора. Є у наявності грейдер, екскаватор, трактори з лопатами. Долають наслідки снігопадів райавтодор, управління газового господарства, управління зрошувальних мереж, КП «Факел», Царичанське ВОЖКГ, ТОВ «Царичанка» та СФГ «Грант». Кожна організація має свою ділянку. А ТОВ «Царичанка» розчищає від заметів села Драгівку, Лисківку, Калинівку. СФГ «Грант» працює в Дубовому, Туровому, Селянівці, Тарасівці.
Секретар селищної ради Людмила Бабанська повідомила:
— Ще 25 листопада на засіданні виконкому селищної ради було прийняте рішення «Про заходи щодо боротьби із сніговими заметами та ожеледицею на автодорогах селищної ради». До снігів були готові. Також селищна рада заздалегідь заготовила піщано-сольову суміш на тих ділянках, де найбільш небезпечний рух для пішоходів. Геннадій Сумський звернувся до громадян, щоб при потребі телефонували на номер приймальні 3-22-53.
Також кореспонденти «ЕХО» зателефонували у приймальню Царичанського райавтодору. Черговий повідомив, що їхня організація чистить місцеві дороги, які пролягають між селами, та дорогу державного значення Р-52 (Дніпропетровськ-Решетилівка), починаючи від населеного пункту Супина (межа з Петриківським районом) і до села Ляшківка (межа з Кобеляцьким районом). Є в наявності трактор Т-150 з пристроєм для очищення снігу та «розсипалки», що розсипають піщано-сольову суміш; автогрейдер; вантажний автомобіль «КрАЗ» із спеціальними причепами; МТЗ з відвалом (2 одиниці). На роботах задіяно 15 механізаторів, які працюють із самого початку заметілі. У наявності близько 600 кубів піщано-сольової суміші.
За словами представника райавтодору, цього достатньо і на наступні циклони, які можуть виникнути. Також постійно в організації чергують трактористи-механізатори, яких у будь-який момент можна залучати до робіт.
У селах теж тривають роботи з подолання наслідків негоди. Там сільські голови домовляються з керівниками місцевих агроформувань. Вони надають необхідну техніку і працівників.
На момент написання матеріалу ліквідація снігових заметів тривала.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 січня 2016, 13:31 | Царичанка | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації