Вхід | Реєстрація

Й не зігрілися, й без газу залишилися

Й не зігрілися, й без газу залишилися
У неділю, 24 січня, 123 житлові будинки на Молодіжному залишилися без газу. Подачу палива було автоматично перекрито на газорозподільному пункті.
Причиною газового дефіциту на Молодіжному стали 20-градусні морози. Холод у квартирах мешканці за доброю традицією розігрівали ввімкненими газовими конфорками. 24 січня о 8.45, як повідомив начальник служби підземних газопроводів ВАТ «Кременчукгаз» Віталій Бороденко, через різке збільшення споживання природного газу спрацювала система автоматичної безпеки на ГРП-32, до якого підключені будинки дальнього Молодіжного.
Упродовж неділі працівники підприємства відновлювали газопостачання. На ранок 25 січня без газу залишалися ще близько 40 будинків. За словами газовиків, затримки у подачі блакитного палива виникали через відсутність мешканців тієї чи іншої квартири. Підключали стояки лише за наявності вдома всіх жильців.
Наразі Кременчук щодоби споживає близько 5 млн м³ блакитного палива, у сильні морози щогодинні витрати газу сягали 50 тис. м³. Улітку ця цифра вдвічі менша, – зазначає головний інженер ВАТ «Кременчукгаз» Болеслав Грабовський. Такі великі обсяги пояснюються й більшими витратами для нагрівання водопровідної води та використанням газу для обігріву квартир.
ГРП-32 збудований у 60-ті рр. минулого сторіччя. За словами головного інженера підприємства, стан газорозподільного пункту не викликає занепокоєння, однак на літо поточного року заплановані роботи з реконструкції ГРП та модернізації обладнання.

Заплати, щоб було тепло!
Під час сильних морозів збільшуються й витрати блакитного палива для потреб теплозабезпечення Кременчука. Попри те, що місто наразі немає проблем ані з опаленням, ані з гарячою водою, міська влада звертаєть­ся до городян з наполегливим проханням погасити борги за спожиті послуги.
— До цього часу вдавалося вирішувати питання щодо забезпечення Кременчука газом для опалення та гарячого водопостачання. На жаль, рівень проплат населення різко зменшився. Тож звертаюся до всіх боржників КП «Теплоенерго» та філії ВАТ «Полтаваобленерго» з проханням – терміново оплатити отримані послуги, щоб Кременчук не залишився взимку без тепла, – йдеться у зверненні віце-мера М. Порицького.
За словами головного інженера КП «Теплоенерго» А. Кічігіна, опалювальний сезон підприємство розпочало майже з нульовими боргами споживачів, сьогодні ж сума поточної заборгованості сягає 9 млн грн. 7 млн грн з цієї суми КП «Теплоенерго» завинило населення. Рівень проплат мешканців впав до 75%.

Кременчуцький «кулібін» позбавив тепла сусідів
Реагуючи на скарги мешканців, міське УЖКГ перевірило мережі опалення в їхніх будинках і з’ясувало, що, окрім технічних проблем, причиною холоднечі у квартирах подекуди є й самовільні дії жильців. Як повідомив начальник міського УЖКГ О. Любенко, один з мешканців буд. 10-Б у квт. 101 облаштував у своїй квартирі на І-му поверсі теплу підлогу за рахунок центральної системи опалення. Йому, напевно, аж спекотно, а от сусіди замерзали, тому й поскаржилися керую­чій компанії «Житлорембудсервіс». Комфорт за рахунок інших вийде боком любителеві тепла. ЖРБС готує на нього позов до суду.

Автор: Інна НІКОЛАЄНКОК, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2010, 16:39 | Кременчук |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації