Вхід | Реєстрація

У Царичанці відзначили День Соборності України

У Царичанці відзначили День Соборності України

22 січня у Царичанці відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності і Свободи України.
У залі РДА зібралися представники громад району. До присутніх звернулися голова райдержадміністрації Сергій Турський і голова райради Світлана Горбачова.

Сергій Миколайович у своєму виступі зазначив, що сьогодні, коли на сході країни триває війна, такі чесноти як єдність, патріотизм набувають високого змісту. Рух волонтерства у нашій країні — це взірець єдності нашої нації.

Світлана Горбачова, привітавши присутніх зі святом, зауважила, що у майбутньому славні сторінки історичних сучасних подій ще досконально вивчатимуться і набудуть свого високого змісту.

Із нагоди свята керівники району вручили грамоту обласної ради голові ФГ «Еталон», заслуженому працівникові сільського господарства Віктору Підпарубочому. Також грамоти райдержадміністрації і райради отримали приватний підприємець Сергій Житний, начальник філії «Царичанський райавтодор» Михайло Левченко, новопідкрязький сільський голова Іван Явтушенко.

Представники молоді Приорілля Анастасія Бєлова та Володимир Старцев поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

До привітань долучились і місцеві аматори сцени, які приготували невеликий патріотичний концерт.

Присутні на святі також мали змогу переглянути виставку документальних матеріалів, присвячених подіям 1919 року. Це оригінальні документи, листи, газета «Український сокіл», фотосвітлини, книги, тощо. Виставкову експозицію приготували начальник районного архіву Ольга Романченко та бібліотекарі районної бібліотеки.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації