Вхід | Реєстрація

Серед хворих зафіксований один випадок пневмонії

Серед хворих зафіксований один випадок пневмонії

На щотижневій апаратній нараді голова РДА Таміла Шевченко підняла питання щодо ситуації в районі із захворюванням на грип.

Головний лікар держсанепідемслужби Валентина Семиног розповіла, що до минулої неділі в районі був зафіксований передпороговий показник 63 хворих на 1000 чоловік населення. Починаючи з 24 січня, він сягнув позначки 72,6. У зв’язку з цим навчання в школах призупинено до 31 січня. По всій Полтавській області лише в чотирьох районах не зафіксовано епідемії грипу.

Валентина Іванівна попрохала присутніх керівників установ та відділів слідкувати, щоб вони та їх підлеглі, у разі хвороби, не виходили на роботу й не заражали колег. Також слід користуватися марлевими пов’язками, які необхідно змінювати кожні три години. Вона нагадала, що карантин у школах зобов’язує батьків тримати дітей удома, щоб уберегти їх від інфекції.

Володимир Казирод, головний лікар Кобеляцької ЦРЛ, нагадав перші симптоми при захворюванні на грип: висока температура, загальне погіршення стану, запаморочення та слабкість.

— Майже всі палати в інфекційному відділенні лікарні заповнені хворими. При необхідності будемо відкривати додаткові ліжка. Серед хворих зафіксований один випадок пневмонії.

Після наради кореспонденти «ЕХО» звернулися до заступника головного лікаря комунального закладу «Кобеляцький центр ПМСД» Наталії Джевели, щоб дізнатися, чи можна за рахунок вакцинації уберегти себе від хвороби. Наталія Миколаївна пояснила:

— Найкраще щеплення робити у жовтні-листопаді. Тоді ваш організм устигне виробити антитіла для боротьби з інфекцією. Гарантії, що ви не захворієте, вакцинувавши себе зараз, немає. Навпаки, імунітет після отримання ліків може ослабитись. І організму буде важче боротися з вірусом. Вакцину можна придбати в аптеках, а ми введемо її.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2016, 09:31 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Санжарівець / 3 лютого 2016, 15:01
Не бачу, щоб керівники нашого району піднімали кіпіш навколо грипу, не кажуть, як готовляться боротись з епідемією. Навєрно як всігда живуть за принципом "якось минеться".
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації