Вхід | Реєстрація

На Новосанжарщині грипу немає

На Новосанжарщині грипу немає

Головний лікар центральної районної лікарні Ольга Гиря запевнила, що на території району не зафіксовано жодного випадку грипу.

Станом на 26 січня у Новосанжарському районі не зафіксовано жодного випадку захворювання на грип. Про це журналістам «ЕХО» повідомили у Новосанжарській ЦРЛ. Наразі спостерігається невеликий сезонний ріст захворюваності на ГРВІ, проте і тут Новосанжарщина далека від подолання епідеміологічного порогу.

— При епідпорогові у 79 хворих на 10 тисяч населення у нас показник менший на 24–55 хворих. Але це все — гострі респіраторні вірусні інфекції. Випадків грипу у нас немає, — запевнила головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря. — Є ускладнення після ГРВІ, у нас 8 чоловік госпіталізовані із пневмоніями. Проте загалом ситуація контрольована. З огляду на сезонний ріст захворюваності ми обмежуємо відвідування хворих, у лікувальному закладі введений масочний режим.

Хоча грипу на Новосанжарщині немає, проте боротися з ним медики готові. На випадок численних випадків захворювання у ЦРЛ готове до прийому хворих інфекційне відділення. Є і необхідні для лікування препарати. Ольга Гиря у розмові з журналістами нагадала, що розпізнати грип можна, зокрема, за високою температурою та сухістю слизових. При перших ознаках хвороби потрібно одразу звернутися за допомогою до медиків, оскільки при грипові лікування найбільш ефективне у перші 48 годин.

У цілях профілактики захворюваності медики традиційно радять уникати великого скупчення людей, провітрювати приміщення, мити руки і менше торкатися руками обличчя.

Нагадаємо, що у кількох областях України перевищено епідпоріг захворюваності на грип.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Віктор / 1 лютого 2016, 17:44
Дай Бог шоб його й не було, бо лічити людей нічим, помремо як мухи.
2. Пацієнт / 3 лютого 2016, 16:35
А на роботу не ходити можна, шоб не підхватити грип? Чи тільки у масках спасатися?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації