Вхід | Реєстрація

Гроші на харчування учнів початкових класів візьмуть з місцевого бюджету

Минулого четверга була скликана 4-та позачергова сесія районної ради 7‑го скликання. Розглядалося одне питання: про організацію безкоштовного гарячого харчування дітей у школах та дитсадках району. У роботі сесії взяли участь 28 народних обранців із 34-х.
Позачергову сесію вела голова районної ради Світлана Горбачова. Депутати районної ради прийняли відповідні рішення. Так як відділ освіти є головним розпорядником коштів у галузі освіти району, то він спільно з керівниками загальноосвітніх навчальних закладів, навчально-виховних комплексів за рахунок місцевого бюджету з 1 січня цього року має забезпечити безкоштовним одноразовим гарячим харчуванням до закінчення 2015–2016 навчального року учнів пільгових категорій.

Також відділу освіти спільно з директорами дошкільних навчальних закладів доручили забезпечити безоплатне гаряче харчування дітей із сімей, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового гарантованого мінімуму; дітей із сімей, які відносяться до категорії малозабезпечених. Крім того, забезпечити безоплатне харчування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей-інвалідів та гаряче харчування вихованців дошкільних навчальних закладів, встановивши батьківську плату в розмірі 40 % від вартості харчування на день; пільгове харчування дітей із багатодітних сімей, встановивши батьківську плату в розмірі 20 % від вартості харчування на день.

На сесії депутати затвердили додаткові категорії дітей для забезпечення безкоштовним гарячим харчуванням за рахунок місцевого бюджету. Це учні 1–4 класів; діти-інваліди, інваліди 1–3 групи; З числа учнів 5–11 класів — діти з сімей, які мають статус малозабезпечених; діти, батьки яких брали або беруть участь в АТО та інші пільгові категорії.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Петро / 1 лютого 2016, 17:48
І надовго вистачить тих грошей з місцевого бюджету? Скоро все перекладуть на місцевий бюджет, шоб Яйценюкам у Києві більше оставалося грошей.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації