Вхід | Реєстрація

У Козельщині та Чорбівці вилучили горілку, у Біликах — коноплю

У Козельщині та Чорбівці вилучили горілку, у Біликах — коноплю

У обох випадках правопорушники заплатять величезний штраф. А любитель «травички» може опинитися за ґратами.

28 січня у Козельщині співробітники поліції разом із податківцями провели кілька санкціонованих обшуків у приватних будинках, квартирах та господарських будівлях жителів райцентру. Ці заходи проводились із метою припинення правопорушень, а саме: транспортування, збуту та виготовлення підакцизних товарів. У цьому випадку мова йде про алкогольні напої.

Результат був вражаючий. У одному випадку правоохоронці знайшли та вилучили 25 літрів горілки, а також пиво. Уся ця продукція мала бути реалізована в магазині без відповідних документів. Тобто, податки до бюджету ніхто сплачувати не збирався. Далі — більше. У іншої особи знайшли вже сорок літрів алкогольних напоїв. Але це був ще далеко не рекордний показник. У господарській будівлі, що належить гр. Ш., поліцейські наткнулися на справжній склад. Там зберігались п’ятсот літрів горілчаних виробів. По всіх фактах відкрите кримінальне провадження.

У зв’язку з цим Микола Терещенко, начальник Козельщинського відділення поліції, звернувся до підприємців, щоб нагадати про невідворотність досить жорсткого покарання. Адже, згідно зі статтею 204 Кримінального кодексу України, винні у подібних злочинах мають сплатити величезний штраф. У залежності від тяжкості провини правопорушники заплатять від 8500 до 34 тисяч гривень. Звичайно ж, із конфіскацією продукції. А в разі, якщо алкоголь виготовлений із неякісної сировини чи його вживання призвело до отруєння людей, то винні у такому злочині можуть провести за ґратами до десяти років.

29 січня в рамках відкритого кримінального провадження обшук провели вже співробітники Кобеляцького відділення поліції. У одному з будинків, у якому проживає 44‑річний мешканець Біликів, громадянин П., правоохоронці виявили речовину рослинного походження. За ботанічними ознаками вона схожа на коноплю. Та остаточний висновок зроблять експерти.

За подібний злочин мінімальне покарання, передбачене законодавством, полягає у сплаті штрафу в розмірі 850 гривень. Але при обтяжуючих обставинах правопорушник ризикує отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

 

У Чорбівці теж «женуть»

22 січня працівниками Кобеляцького відділу поліції було проведено санкціонований обшук за ухвалою Кобеляцького районного суду в селі Чорбівка Кобеляцького району у домогосподарстві гр. М.

Під час обшуку у 51-річної власниці господарства, раніше не судимої, було виявлено та вилучено 33 літри рідини специфічного запаху схожої на самогон, а також пристрій для самогоноваріння. Ця рідина знаходилась як у будинку, так і в господарських приміщення. Усе це вилучено і направлено на експертизу.

Інформацію щодо розповсюдження самогону гр. М було отримано від місцевих мешканців та сусідніх сіл. Зокрема, скаржилися матері та дружини місцевих чоловік.

За зберігання і розповсюдження самогону старшим дільничним працівником поліції Володимиром Васютою було складено адміністративний протокол за статтею 164-16 «Заняття забороненими видами господарської діяльності». Санкція цієї статті передбачає накладення штрафу від ста до п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян.


Автор: Катерина Смага, інспектор Кобеляцького відділення поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2016, 15:43 | Козельщина | Кримінал


1. баба Параска / 5 лютого 2016, 21:59
А тешо в Кобеляцькiй больницi наркоманам видають наркоту в таблетках ,то це так як треба.А самогон напiй справжнiciнького КОЗАКА!!!
2. ЧИтач / 6 лютого 2016, 16:12
Начальник Козельщинського відділення поліції мабуть свою зарплату худо-бідно відпрацьовує. Начальник Кобеляцької поліції Федан В.І. ні. Бо, мабуть в дєлє. Самогон В Кобеляках по відомих йому точках женуть й продають декалітрами. Безакцизна палєнка в кожному другому магазині. В тім числі й в магазині попід його вікнами. За наркоту "баба Параска" написала вище. Прохання до начальника Полтавського управління О.Беха. Женіть Федана В.І. з посади. Призначте адекватну часу й вимогам людину. Тьотка з Чорбівки з 33 літрами це не показатєль, а окозамилювання.
3. Петлюрівець / 6 лютого 2016, 16:23
2.ЧИтач
«Вставити цитату
Начальник Козельщинського відділення поліції мабуть свою зарплату худо-бідно відпрацьовує. Начальник Кобеляцької поліції Федан В.І. ні»

А яка думка районних депутатів та голови РДА ?
4. Сеня / 6 лютого 2016, 16:44
А яка думка районних депутатів та голови РДА ? яким боком депутати і голова до нач. поліціі.? Вони ні на призначення, ні на роботу не впливають. А взагалі Федан нормальний керівник, видно на мозоль наступив, що вереск зчинився.
5. Фігурант / 6 лютого 2016, 16:58
4.Сеня
« яким боком депутати і голова до нач. поліціі.?»

Депутати представляють інтереси громади, а громада вправі вимагати ефектиноі роботи поліціі на територіі району, щоб не ждали заяв громадян про порушення в той час коли у самих повно оперативноі інформаціі ....але ніхто не поспішає іі реалізовувати.По цій причині розікрали незавершене буд-во Мануалки , орошувальні системи та чугунні люки і т пив місті і районі.
6. прибулець / 7 лютого 2016, 07:10
а я б вигнав з району і з країни тих, хто кричить "женіть". Тільки хто ж залишиться? У нас епідемія на обливання брудом всіх і вся.
7. Проня / 10 лютого 2016, 20:37
Хай Костроміцького ще потрусять давно вже пора йому на зону за плани та ширки якими убивають наших дітей
8. рабинович / 10 лютого 2016, 20:55

Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
9. баба Параска / 11 лютого 2016, 19:19
Немае кому трусити .Всiвершки з наркоти мали i будуть мати.Iх самих треба присадить,правди не бачити,та ще вiд теперiшньоi влади.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації