Вхід | Реєстрація

Михайлівську, Цибульківську та Молодіжнянську школи оптимізують?

Михайлівську, Цибульківську та Молодіжнянську школи оптимізують?

Відбулася господарча нарада за участю представників сільських громад, організацій і підприємств, начальників управлінь, директорів шкіл, завідувачів дитсадків.

Голова районної ради Світлана Горбачова привітала з днем народження начальника водного управління Андрія Васильківського та вручила йому квіти.

Прядівський сільський голова Іван Бабенко прозвітував перед присутніми про здійснення заходів Прядівською сільською радою щодо наповнення місцевого бюджету протягом поточного року та щодо соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей.

Іван Бабенко повідомив, що при прогнозуванні дохідної частини місцевого бюджету на 2016 рік було враховано фактичне отримання доходів у попередні бюджетні періоди. Обсяг дохідної частини сільського бюджету на 2016 рік, з урахуванням офіційних трансфертів, визначений у сумі 2154081 гривНЯ, в тому числі загальний фонд — 2086042 гривні, спеціальний фонд — 68039 гривень. Обсяг дохідної частини загального фонду сільського бюджету на 2016 рік, без урахування офіційних трансфертів, визначений у сумі 1363400 гривень. У своїй доповіді сільський голова поінформував, за рахунок яких надходжень формується сільський бюджет, та озвучив цифри інших надходжень. У цілому обсяг власних доходів сільського бюджету на 2016 рік прогнозується у обсязі 1431439 гривень, в тому числі загальний фонд — 1363400 гривень, спеціальний фонд — 68039 гривень.

На території Прядівської сільської ради налічується 8 учасників АТО. Усі учасники АТО звернулися до сільської ради з заявами про надання земельної ділянки у приватну власність для ведення особистого селянського господарства. Зараз усі перебувають у черзі на першочергове надання земельної ділянки для ведення ОСГ площею 2 Га.

Голова райдержадміністрації Сергій Турський поцікавився у доповідача, скільки учнів відвідує місцеву школу (147 дітей). Сергій Миколайович порушив питання оптимізації шкіл, мотивуючи тим, що існує реальна проблема щодо існування деяких освітніх установ. Це стосується Михайлівської, Цибульківської, Молодіжнянської шкіл.

— Ситуація вкрай важка, — прокоментував очільник району. — З вашою допомогою треба вирішувати, як нам бути зі школами. Але, повторюю, мова не йде про закриття закладів, а про оптимізацію. Ситуація така, що ніхто не буде платити більше, ніж передбачає субвенція.

З другого питання черги денної на господарчій нараді виступила начальник управління санепідемслужби, головний санітарний лікар Світлана Погоріла. Вона інформувала присутніх про організацію харчування в закладах освіти району та стан захворюваності на грип.

— Що стосується нашого району, — сказала Світлана Погоріла, — то на грип та вірусні інфекції захворіло на сьогодні 302 чоловіки. Із них дітей від 1 до 4 років — 24, від 5 до 17 — 87. Епідемпоріг у районі не перевищений. Очікується друга хвиля захворюваності на грип, яка буде в період від середини лютого до кінця березня. Тому треба зберігати температурний режим та здійснювати профілактичні дії. Щеплення нічого не дасть, бо вакцинація здійснюється за 2–3 місяці до епідемії.

Щодо організації харчування у дитсадках та школах, то доповідачка акцентувала увагу керівників установ на відповідальному підході до того, що їдять діти.

— Повинна бути тільки натуральна продукція, — зауважила Світлана Михайлівна, — без синтетичних барвників, сумішей, добавок, всіляких спредів. Усі харчі повинні бути завжди свіжими та мати чітке маркування.

Світлана Погоріла закликала присутніх при виникненні будь-яких проблем звертатися в управління санепідемстанції за телефоном 3–12–93.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 лютого 2016, 16:23 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації