Вхід | Реєстрація

У природи немає поганої погоди

У природи немає поганої погоди

Якщо ви підсковзнулися, упали і забилися, не займайтесь самолікуванням, обов’язково зверніться до травматолога.

Зима цього року видалася примхливою. То дарує нам низьку температуру з великими снігопадами, то все навколо розтає і неможливо пройти, не промочивши ноги. Звідсіля і травми, які масово трапляються зимою.

Про те, як і скільки травмується у районі людей, розповіла нам лікар-травматолог Царичанської районної лікарні Тетяна Марченко.

— Звичайно, у зимовий період найбільше травмується людей. Ніхто не застрахований від цього, та вберегтися можна, якщо дотримуватися правил безпеки. За позаминулий тиждень до нас звернулися 50 чоловік, а минулого — 38. Переважно це травми нижніх і верхніх кінцівок, вивихи, забої. Є випадки, коли людина падає і забиває спину чи голову. Частина хворих лікується вдома, якщо травма виникла незначна. Частину травмованих ми госпіталізуємо у відділення травматології, а пацієнти з більш серйозними травмами знаходяться на стаціонарному лікуванні у лікарнях Дніпропетровська чи Дніпродзержинська.

 

Травми «зі стажем» лікувати складніше

— Ні в якому разі не можна затягувати візит до лікаря, — радить лікар-травматолог. Іноді люди звертаються за допомогою через кілька днів після травми. Терплять, сподіваючись, що само пройде, або займаються самолікуванням. У результаті пацієнт до нас приходить уже з набряком, болем, який посилюється. Ото ж, коли ви серйозно забилися, не ставте собі діагноз самостійно, одразу йдіть до спеціаліста.

 

Хіт сезону — льодоступи

Що стосується профілактики травматизму, то лікар-травматолог Тетяна Марченко традиційно радить: під час ожеледиці носіть зручне стійке взуття на пласкій підошві; при ходьбі ставте ногу одразу на всю ступню, корпус злегка нахиляйте вперед, не тримайте руки в кишенях і уважно дивіться на дорогу. При падінні не намагайтеся рятувати сумку, мобільний телефон чи дорогу шубу. Думайте в першу чергу не про речі, а про себе. Людям похилого віку рекомендуємо взагалі без необхідності не виходити з будинку або підстраховуватися палицею із гумовим наконечником. Не розтирайте забиті місця снігом, не заливайте відкриті рани йодом і не намагайтеся «розходити» поламану ногу, коли їй потрібен повний спокій. Стануть у нагоді розповсюджені зараз льодоступи — спеціальні пристосування, які одягаються поверх взуття і дозволяють без ризику рухатися по слизькій поверхні.
При Царичанській районній лікарні є пункт обігріву, який має всі умови, щоб перечекати морози та зігрітися. Тут можна відпочити, отримати гарячий чай із печивом та цукерками. З початку місяця цього року до пункту обігріву звернулося 5 чоловік, переважно безхатченки.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2016, 10:25 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації