Вхід | Реєстрація

У районній раді розпочато підготовку до чергової сесії

У районній раді розпочато підготовку до чергової сесії

4 лютого під головуванням Валерія Дриги відбулося засідання постійної комісії районної ради з питань аграрної політики, земельних відносин, екології та раціонального природокористування.

У роботі комісії взяли участь голова районної ради Володимир Кішінський, голова райдержадміністрації Таміла Шевченко, заступник голови районної ради Оксана Гордійко, секретар Кобеляцької міської ради Юлія Телятник, начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Тетяна Чердак, начальник відділу Держгеокадастру у Кобеляцькому районі Юрій Калюжний, завідувач юридичного сектору апарату райдержадміністрації Ярослава Бут.

Першим питанням депутати розглянули затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею 14,0000 га, наданої в оренду гр. Бондаренку Анатолію Анатолійовичу для ведення фермерського господарства на території Вільховатської сільської ради Кобеляцького району Полтавської області.

Потому члени постійної комісії розглянули лист Кобеляцької районної державної адміністрації щодо встановлення рекомендованого розміру орендної плати за оренду невитребуваних земельних часток (паїв) на території Кобеляцького району. Середній розмір орендної плати за земельні частки (паї) у 2015 році становив 6,4 %. Обговоривши дане питання, депутати районної ради рекомендували використовувати орендну ставку в розмірі 6 % від вартості земельної ділянки.

Звіт про роботу регіонального ландшафтного парку за 2015 рік представив його директор Олександр Шуліка. Керівником природоохоронної установи він працює з вересня минулого року. За його інформацією, за цей період впорядковано територію еколого-просвітницького центру, придбано генератор, який забезпечує електроенергією наукову установу, відремонтовано моторний човен «Фінвал» та автомобіль «Нива», ангар, де зберігається вилучений транспорт. Серед першочергових завдань є створення Екологічного фонду при природоохоронній установі, забезпечення належного рівня організації нерестової кампанії, проведення ремонту адмінприміщення, упорядкування території дендропарку.

Працівниками служби охорони РЛП «Нижньоворсклянський» у 2015 році було складено 74 акти про вилучення безгосподарських знарядь добування природних ресурсів, 131 протокол про адміністративне правопорушення, вилучено 454 сітки загальним метражем 28 827 м, 867 кг риби, збитків нараховано на суму 562 тис. 415 грн.

За звітний період на утримання ландшафтного парку було виділено 356 тис. грн., які було направлено на оплату праці працівників установи. Власні надходження у минулому році становили 33 тис. 200 грн.

Інформацію Олександра Шуліки доповнила заступник директора з наукової роботи Наталія Смоляр, яка ознайомила присутніх з проведеною науковою, еколого-просвітницькою та природоохоронно-популяризаційною діяльністю.

У контексті розгляду даного питання, Володимир Кішінський зупинився на необхідності проведення виїзного засідання на території регіонального ландшафтного парку; голова райдержадміністрації Таміла Шевченко зосередила свою увагу на такому питанні, як участь адміністрації парку у проектах по залученню грантових коштів на фінансування природоохоронних заходів.

План роботи районної ради на 2016 рік та Регламент районної ради в новій редакції депутатам представив очільник ради Володимир Кішінський. Їх одноголосно було рекомендовано внести до порядку денного чергової сесії районної ради.

Насамкінець, депутати затвердили план роботи постійної комісії районної ради з питань аграрної політики, земельних відносин, екології та раціонального природокористування на І півріччя 2016 року.

Наступне засідання заплановано провести 11 лютого поточного року.



 


Автор: Кобеляцька районна рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2016, 18:38 | Козельщина | Політика
1. Місцевий / 12 лютого 2016, 00:45
Почитав другі засідання і за голову взявся: наглості деятелей не має меж: Котя Бобрищев просе 110 тис. грн. на видання своіх шедеврів. По 20-30 років одні фотографіі печатає ще й гроші тягне з бюджету. Жах.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації