Вхід | Реєстрація

Штрафна заправка

Штрафна заправка
У понеділок і вівторок до редакції зателефонували шестеро кобелячан. Всі вони скаржились на одну проблему. Люди говорили: «Що це робиться — «даїшники» обставили новими знаками заправку на Міжколгоспній і штрафують всіх підряд».
Автозаправна станція, про яку розповідали кобелячани розташована на вулиці Міжколгоспній і належить приватному підприємцю Якову Корсуну. На її території дійсно поставили кілька нових заборонених знаків державного руху.
Люди розповідали про це нововведення приблизно такими словами: «Їду, як завжди, заправлятись, заїжджаю у двір заправки через Червоноармійську. Аж тут вибігає хлопчина і ледве на капот не падає. Кричить: «Дядьку, розвертайтеся і заїжджайте через Міжколгоспну! Бо тільки під’їдете до колонки на заправці — одразу порушите правила». Я глянув — дійсно прямо над колонками два знаки причепили «Рух заборонено». Аби не сказали, я б і не побачив. По привичці ж їду». Також кобелячани говорили й про те, що з понеділка біля цієї автозаправки і на її території постійно знаходяться співробітники ДАІ. І миттєво складають протоколи на неуважних водіїв, котрі не звертають уваги на нові знаки. Кобелячани з цього приводу обурювались: «Даїшникам що, робити нічого, другої роботи немає? Можливо, краще було б попередити водіїв, а вже потім штрафувати?» Найбільш «злі язики» пов’язували таку запопадливість правоохоронців із тим, що власник заправки відмовився безкоштовно заправляти міліцейські автомобілі.
Сам власник автозаправки Яків Корсун не надто горів бажанням коментувати ситуацію. Але й особливого захоплення даїшним нововведенням не виказував. Чоловік підтвердив, що отримав припис від ДАІ, датований ще 15 січня, в якому йому поставили кілька вимог. Зокрема — встановити знаки, зробити освітлення і нанести дорожню розмітку. Яків Корсун прокоментував: «Знаки поставив, освітлення зробив. Але як я розмітку нанесу? По снігу її малювати чи що?»
Володимир Голтвянський, начальник ВДАІ Кобеляцького району, категорично заперечує припущення про будь-які особливі вимоги до заправки Якова Корсуна. Він повідомив, що зараз проходять перевірку всі АЗС. І не лише в Кобеляках, а й в Біликах. Всі вони повинні відповідати вимогам ДСТУ і рух по них повинен проводитись по спеціально розроблених схемах. Голтвянський підкреслив: «Ніхто ні до кого не придирається. Це просто наведення елементарного порядку. А щодо дорожньої розмітки… Зійде сніг і будуть її наносити».
Заступник міського голови Олександр Письмак на наше прохання прокоментувати ситуацію сказав, що вперше чує про встановлення на автозаправці нових знаків дорожнього руху. Він висловив здивування такими діями співробітників ДАІ. Адже на цій території не фіксувались ні ДТП, ні інші надзвичайні події, які б викликали необхідність встановлення додаткових знаків дорожнього руху. Крім того, посадовець нагадав про статтю 27 Закону України «Про дорожній рух». Там написано: «… Організація дорожнього руху на автомобільних дорогах, вулицях та залізничних переїздах здійснюється із застосуванням технічних засобів і автоматизованих систем керування дорожнім рухом, що відповідає вимогам діючих в Україні стандартів, на основі погоджених із Державтоінспекцією Міністерства внутрішніх справ України проектів і схем організації дорожнього руху та затверджених місцевими органами державної виконавчої влади у встановленому порядку» (підкреслено редакцією). За словами Письмака, міська влада встановлення нових знаків не затверджувала. І оштрафовані співробітниками ДАІ водії мають всі шанси виграти суд, оскарживши дії міліціонерів. «Від себе додам, — продовжив Олександр Письмак, — потрібно ж бути просто людьми. Необхідно попередити громадян, хоча б через газети, а не одразу штрафувати».
Отже, шановні водії! Будьте уважні, заїжджаючи на автозаправку на Міжколгоспній. В’їзд до неї дозволений лише з вулиці Міжколгоспної, виїжджати потрібно на Червоноармійську.
У середу, пообіді, співробітників ДАІ біля заправки Якова Корсуна вже не було.

Автор: Ігор Філоненко, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 січня 2010, 12:41 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації