Вхід | Реєстрація

Ціни на газ зростуть

Ціни на газ зростуть
У четвер, 19 грудня відбулась чергова зустріч Кобеляцької міської ради ветеранів з запрошеними гостями. Цього разу це були: лікар-фтізіатр Кобеляцької лікарні Наталія Каун та начальник Кобеляцького управління з експлуатації газового господарства Петро Маник.
Першою до слова запросили лікаря Наталію Каун, яка повідомила, що держава виділяє кошти на боротьбу з туберкульозом, але вони ідуть виключно на ліки для хворих. А от харчуванням тубвідділення забезпечене не так, як хотілося б. За словами лікаря, які б ліки дорогі не були, без повноцінного харчування пацієнтів — це дарма викинуті гроші.
Ветерани задавали Наталії Каун ряд питань про проблеми, пов’язані з туберкульозом та запитували про перші ознаки цієї страшної хвороби.
Коли до слова запросили начальника Кобеляцького управління з експлуатації газового господарства Петра Маника, він перш за все охарактеризував ситуацію на законодавчому рівні у газовій галузі на сьогодні. Суттєвих змін останнім часом не було. Нововведенням стала можливість зателефонувати до служби обліку і повідомити свій показник 1 січня 2010 року, таким чином уникнувши будь-яких непорозумінь з користувачами. В іншому разі, наприклад, якщо показник лічильника зафіксовано 22 грудня, комп’ютерна програма сама додасть 1‑го числа наступного місяця середньодобову норму, яку зазвичай використовує даний користувач. Тому, щоб отримати більш реальну картину — ранком нового року дзвінки приймалися не лише службою обліку, а й приймальною керівника газового управління, бухгалтерією та навіть аварійною службою. І хоч телефони були «червоні», таким чином працівники газового управління, напевно, у кілька разів зменшили кількість скарг із цього приводу.
Далі Петро Васильович роз’яснив ситуацію, яка веде до подорожання газу: «Навесні Прем’єр-міністром України Юлею Тимошенко була підписана постанова, що з 1 червня, для населення, ціни на газ зростуть на 5–10 відсотків. Одразу почався ажіотаж — лунали телефонні дзвінки, журналісти зверталися за коментарем. Я тоді відповів, доки не буде постанови національної комісії з регулювання електроенергетики, доти не можна нічого говорити про підвищення цін. Проте, постанова НКРЕУ підписується автоматично, визначаючи конкретні тарифи, а рішення про підвищення цін вже прийнято. Та наступає 1 червня, а постанови НКРЕУ нема. І десь 8 червня Прем’єр-міністр на прес-конференції повідомляє журналістам: «В цей кризовий період, у цю скрутну хвилину, я не допущу підвищення цін для населення за газ. Ні в якому разі! Ви можете бути впевнені.» Сама підписала постанову про підвищення цін, а через 8 днів говорить, що не дасть нікому підвищити ціни на газ. Проходить ще два тижні і та ж сама Прем’єр-міністр каже: «Ви розумієте, міжнародно-валютний фонд не дає наступний кредит Україні у 3 мільярди гривень, бо однією з умов надання цього кредиту є підвищення цін на газ для населення на 20 відсотків.» Ніхто не ризикнув зробити це перед виборами, але я вас запевняю, що підвищення цін буде. Тому, хто б не був при владі надалі, опозиції буде дуже зручно критикувати діючий уряд.»
— Що ви пропонуєте? — пролунало питання з залу після кількасекундної тиші.
— Що я пропоную? Економно витрачати газ та утеплити вікна. У вітряну погоду, який би опалювальний прилад не працював, все продувається і тепло зникає. Я пропоную ставити економні газові прилади. Радитись пропоную не з продавцем магазину, у якому ви зібрались купити товар, а з фахівцями, зокрема, працівниками газового управління.
Розмова на зустрічі проходила довше, ніж зазвичай, оскільки Петро Васильович намагався відповісти на всі запитання, які йому задавали. Присутні цікавились його думкою з приводу техніки безпеки під час використання приладів, тим, яке обладнання найоптимальніше використовувати у своїх домівках та ін. Зустріч за традицією закінчилась аплодисментами.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 січня 2010, 13:22 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації