Вхід | Реєстрація

Україна не буде купувати газ у Росії цієї зими - Яценюк

Україна не буде купувати газ у Росії цієї зими - Яценюк

Прем'єр-міністр заявив, що Україна зможе пройти зиму без закупівель російського газу вперше за всю історію країни.

НАК Нафтогаз України не буде імпортувати природний газ з Росії в поточному опалювальному періоді. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на зустрічі членів Кабінету міністрів з представниками дипломатичного корпусу.

"Хочу вас, шановні представники дипломатичного корпусу, повідомити, що вперше за всю історію України ми пройдемо зиму без закупівель російського газу", - зазначив Яценюк.

За словами Прем'єр-міністра, відмова від імпорту газу з Росії - це реальне досягнення диверсифікації поставок газу.

Раніше стало відомо, що, згідно з непублічного бюджету за грудень 2015 року, російський монополіст ПАТ Газпром планує як мінімум ще три роки експортувати газ в Україну в обсязі 41% від потреб країни за 2015 рік. У бюджеті корпорації враховується кілька сценаріїв з щорічними обсягами поставок газу в Україну: 8,8 млрд, 10 млрд і 14,1 млрд кубометрів на рік.

Нагадаємо, 25 листопада 2015 року Нафтогаз України припинив купувати газ у Газпрому. Арсеній Яценюк заявив, що Україна не буде купувати газ у РФ за ціною $ 212,23 за тисячу кубометрів, а країні набагато вигідніше виробляти реверсні поставки з Європи.

Як повідомляло Міненерго, Україна в 2015 році зменшила Імпорт Російського Газа майже в 3 рази. Імпорт в минулому році склав 6,1 млрд кубометрів, а за підсумками 2014 року - 14,5 млрд кубометрів.

За словами Прем'єр-міністра, середня вартість покупки газу в Євросоюзі для Нафтогазу в січні цього року становить близько $ 200 за тисячу кубометрів. За даними Мінекономрозвитку, середня митна вартість імпортованого Україною природного газу в січні 2016 року знизилася на 3,1%, або на $ 7,4 за тисячу кубометрів до $ 231,41 за тисячу кубометрів у порівнянні з груднем 2015 року.


Автор: ЛІГА.net


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2016, 20:30 | Полтавщина | Фінанси
1. микола / 14 лютого 2016, 09:03
а європейський газ це не російський, ну да зменшила крайна потребу в газі, так заводи стоят шановні, патріоти все зробили щоб розвалити крайну
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації