Вхід | Реєстрація

Олексій Чигрин перерахував на пам’ятник Касьяну 5 тисяч гривень

Почали надходити перші пожертви на увічнення пам’яті видатного кобеляцького костоправа Микола Касьяна. Одним із перших вніс гроші учень Миколи Андрійовича Олексій Чигрин.
Біля двору Олексія Чигрина на вулиці Червоноармійській стоять кілька автомобілів. Більшість із них — дорогі іномарки. В невеличкому приміщенні в очікуванні прийому сидять і стоять зо два десятки людей. В основному — це чоловіки середнього віку, і кілька жінок. Прийом розпочався о 15‑ій годині. Один із пацієнтів, вийшовши після прийому на вулицю, скаржиться: «Ой, щось все тіло горить!». «А що ж ти думав, він же тобі всі солі розбив», — відповідає інший. І продовжує: «Не переживай, все буде в порядку. Я в прошлому годі 7 чи 8 тисяч на лікування витратив і без толку. А приїхав в Кобеляки і за 3 сеанси зцілився». Микола Федорів живе на Хмельниччині. Там дізнався про «золоті руки» кобеляцьких костоправів. Їхав в надії потрапити до легендарного Миколи Касьяна. Вже в дорозі до Кобеляк дізнався, що Микола Андрійович помер. Чоловік пішов на прийом до його учня — Чигрина. І дуже цим задоволений.
«Я тільки дізнався, що Миколі Андрійовичу будуть пам’ятник ставити, одразу вніс гроші, — говорить Олексій Чигрин. — П’ять тисяч в банк відніс». Лікар витирає спітніле чоло і продовжує: «Скільки для Кобеляк, для району зробив Касьян — стільки нікому не зробити. Та що там для Кобеляк. Вся Україна у нього в боргу. Його потрібно увічнити. І Андріані і Яну допомогти. Вони ж все життя людям допомагають».
— А ми можемо гроші на пам’ятник внести? — запитує один із пацієнтів.
— Звичайно, — відповідає Чигрин, — Скільки там потрібно? Тисяч двісті здається. Нічого, всім миром назбираємо».
Станом на 27 грудня на спеціальному рахунку, на якому акумулюються кошти для увічнення пам’яті Миколи Касьяна було 15 тисяч гривень. Ці кошти надійшли від 6 благодійників.
«Це лише початок», — сповнений оптимізму Володимир Рева, голова організації, яка збирає гроші. — Ми ж тільки на цьому тижні розвезли звернення з проханням про допомогу до підприємців, керівників установ і організацій. Ніхто не відмовляється, всі допоможуть. Он до Тахтаївського гранкар’єру і не звертались, вони самі подзвонили і сказали, що перечислять гроші».
Володимир Рева розповідає, що деякі підприємці, особливо будівельники, не відмовляючись допомогти, скаржаться на сьогоднішню кризу. І обіцяють зробити свій внесок навесні-влітку. «Нічого страшного, — стверджує керівник громадської організації «Сила громади» — Все одно ми так швидко гроші не зберемо».
За підрахунками організаторів благодійної акції, на увічнення пам’яті Миколи Андрійовича Касьяна потрібно зібрати 200–300 тисяч гривень. Ця сума є посильною навіть для самої лише громади Кобеляцького району. А є ж друзі та шанувальники Касьяна і в інших регіонах України та за кордоном. І серед них чимало досить заможних людей.
«Нам казали, що гранітний пам’ятник коштуватиме мільйон, — але це дуже багато. То за бюджетні гроші пам’ятники за мільйон ставлять. Думаю, ми зробимо набагато дешевше. Граніт вже безкоштовно пропонують, можливо й скульптори зрозуміють ситуацію. Микола Андрі­йович і їх рихтував».
Граніт для виготовлення пам’ятника Касьяну запропонував на безоплатній основі підприємець Володимир Каплін із Кременчука. Щоправда, на сьогоднішній день є лише ескіз для виготовлення пам’ятника із бронзи.


Нагадуємо, що гроші на увічнення пам’яті Миколи Андрійовича Касьяна можна внести на рахунок 260025708501980 в ПРУ АТ Банк «Фінанси і Кредит» МФО 0331832, код ЄДРПОУ 36770452.
Також всі бажаючі стати благодійниками можуть залишити свої пожертви в редакціях газет «ЕХО» і «Колос».

Автор: Ігор Філоненко, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 січня 2010, 13:43 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації