Вхід | Реєстрація

Поліцейські і держслужбовець зустрінуться в суді

Поліцейські і держслужбовець зустрінуться в суді

Банальна на перший погляд історія може отримати цікаве продовження.

У ніч із 6‑го на 7‑ме лютого працівники Козельщинського відділу поліції несли службу на вулицях селища. Разом із ними в заходах брав участь і представник громадської організації «Громадський контроль Полтавщини» Євген Несвітайлов. Близько першої години ночі поліцейські зупинили автомобіль, який рухався по одній із вулиць. За словами поліцейських, формальною підставою для цього став той факт, що водій, здійснюючи маневр, не увімкнув покажчик повороту. Коли чоловік, який кермував транспортним засобом, вийшов із нього, у правоохоронців виникла підозра, що він вживав алкогольні напої. Нібито вони відчули специфічний запах. Також громадський активіст стверджує, що водій погано тримався на ногах. Чоловіком, який керував автомобілем, виявився перший заступник голови Козельщинської РДА Олександр Троцький. За словами Євгена Несвітайлова, він навіть сказав про це, заявивши поліцейським:

— Ви що, не знаєте, хто я такий?

Після цього водій не виконав вимоги працівників поліції, не пройшов тест на вміст алкоголю в організмі, а, навпаки, зник із місця події. Цей факт зареєстрований у журналі обліку відділу поліції. Так описують епізод правоохоронці та представник громадського об’єднання.

Інший його учасник, мова йде про Олександра Троцького, дещо інакше описує ситуацію. Ми зустрілися з Олександром Андрійовичем у редакції і він виклав свою версію розвитку подій. Троцький не заперечує той факт, що в ніч із 6‑го на 7‑ме лютого керував автомобілем. І його дійсно зупиняли працівники поліції. Та він заперечує, що перебував у стані алкогольного сп’яніння. Олександр Андрійович розповів:

— Я двічі проїжджав мимо працівників поліції, оскільки розвозив по домівках своїх приятелів. Я бачив поліцейських. Якби відчував за собою провину, то міг би просто об’їхати це місце. Так, мене зупиняли, я надавав документи. Я погодився пройти тест. Та не дочекався ні інспектора з тестером, ні свідків. І я спокійно поїхав. Ніхто мене не переслідував.

Троцький висловив припущення, що ситуація штучно інспірована та є відповіддю на його принципову позицію. За словами Олександра Андрійовича, він вживає заходів, аби всі підприємці сплачували податки. А громадський активіст Євген Несвітайлов належить до тих підприємців, які не поспішають це робити. До поліцейських у Троцького теж є претензії. Вони нібито недостатньо активно борються з торгівлею контрафактною горілкою. Також Олександр Андрійович зауважив:

— Та вони не врахували, що я з 2009 року взагалі не вживаю алкогольних напоїв.

Обидві сторони конфліктної ситуації у своїх розповідях посилаються на відеозапис, який є у поліцейських. І Несвітайлов, і Троцький, і поліцейські впевнені, що запис підтвердить правдивість саме їх слів.

У редакції відеозапису немає. Нам відмовили у можливості хоча б його передивитися. Та сподіваємось, що така можливість ще з’явиться. Адже поліцейські склали протокол про адміністративне порушення за ознаками статті 130 КУпАП. Тобто, про те, що водій відмовився від проходження відповідного огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. А, як відомо, рішення у таких випадках приймає суддя. І цілком можливо, що в залі суду демонструватимуть «історичний» запис. А вже ми повідомимо наших читачів про його зміст. Спробуємо і показати.

P. S. Судове засідання відбудеться 23 лютого.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 лютого 2016, 11:29 | Кобеляки | Суспільство
1. Тю Навас / 22 лютого 2016, 00:14
Кіно отпадне. Заставка з півасіком у руці саме то. Бо Троцький тіко пиво глушить. Часто бере розливне полтавське в оптовичку. Продавщиці знають. Якраз 6-го гуляв зустріч випускників (15 років) літрів 3 вдув. От і запах. Поліція тож порадувала. Запах унюхали, треба експертизу. Вони нормально віддають документи хай дальше їде. Потім якісь притензії. З дурноголової міліції нормальну поліцію не зробиш. Громадський активіст. Яка громада такі активісти. Повеселив голос за кадром. Адвокат Боровіцький доказує шо Троцький хронічний трезвеник. Насмішив! Правильно Саньок, без дяді Боді нікуди. У нього грошенят багато, ти веселись а він заплатить. Потім відтанцюєш.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації