Вхід | Реєстрація

Про ЗНО та вулиці

Про ЗНО та вулиці

На черговій господарчій нараді, що відбулася у понеділок, було розглянуто два основних питання.

З першого питання виступив начальник відділу освіти у районі Сергій Китайгора, який ознайомив присутніх з особливостями зовнішнього незалежного оцінювання у 2016 році. З інформації доповідача, ЗНО  цьогоріч проводиться для випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року та осіб, які мають повну загальну середню освіту та виявили бажання вступити до вищих навчальних закладів. ЗНО-2016 буде проведено із 12-и навчальних предметів, перелік яких визначено наказом Міністерства освіти і науки України. ЗНО з української мови і літератури є обов’язковим для вступу до будь-якого ВНЗ України; результати окремо з української мови, історії України або математики для випускників цього року будуть і результатами державної підсумкової атестації (ДПА); ДПА з української мови, математики або історії України для випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року проводиться виключно у формі ЗНО.

Що стосується строків, визначених Дніпропетровським регіональним центром оцінювання якості освіти, то проведення ЗНО буде проходити 5 травня (українська мова); 11 травня — математика; або 13 травня — історія України. Державну підсумкову атестацію не у формі ЗНО у 2016 році мають можливість пройти лише випускники вечірніх загальноосвітніх навчальних закладів, а також особи, які екстерном здобувають загальну середню освіту та зареєструються для відповідної атестації після 4 березня 2016 року.

Після формування комплекту реєстраційних документів випускники цього року передають його відповідальному за ЗНО у навчальному закладі для подальшої пересилки до центру ЗНО. Випускники професійно-технічного або вищого навчального закладу та випускники минулих років надсилають відповідні документи самостійно. Важливо, що всі документи, пов’язані з реєстрацією, потрібно надіслати до регіонального центру не пізніше 4 березня. Також процедурою передбачено можливість внесення змін до реєстраційних документів, що пов’язані зі зміною уподобань абітурієнта щодо вибору предметів і зміни, пов’язані з допущеними помилками, що потрібно виправити. Терміни внесення змін — до 18 березня. Підтвердженням факту реєстрації участі у ЗНО буде сертифікат, який оформляється відповідним регіональним центром оцінювання якості освіти. У 2016 році дійсний тільки сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання за 2016 рік.

Сергій Китайгора також розповів про зустріч освітян із заступником міністра освіти Хобзеєм, де він нещодавно побував. Сергій Миколайович наголосив, що вся країна чекає прийняття Закону про освіту. На зустрічі була озвучена думка, що початкова школа повинна бути 4-річна, а навчання у 1–2 класах повинно проходити у формі гри. Старша школа має бути профільною з наповнюваністю класів як мінімум 16 учнів. Що стосується малокомплектних шкіл, то їм прийдеться сутужно. Вірогідо, такі школи будуть реформуватися.

Григорій Коваленко, начальник відділу ведення Державного реєстру виборців райдержадміністрації, інформував про організацію роботи щодо подальшого виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Доповідач наголосив на необхідності дотримуватися закону та виважено підходити, зокрема, до перейменування вулиць, провулків тощо. Процес декомунізації добігає свого кінця (21 лютого). Тому доповідач попрохав керівників сільських рад звернути увагу на цей процес. Він зауважив, що у назвах вулиць не повинно бути русизмів та слів, пов’язаних з комуністичною символікою.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2016, 19:06 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації