Вхід | Реєстрація

Білицькі посадовці оприлюднили свої зарплати

Білицькі посадовці оприлюднили свої зарплати

Це сталося під час чергової сесії Білицької селищної ради в той момент, коли розглядали питання про преміювання Юрія Латиша.

Чергова сесія Білицької селищної ради відбулась у п’ятницю 12 лютого. На ній депутати розглянули і прийняли рішення щодо всіх 38 питань повістки денної. Через це сесія і тривала три з половиною години замість запланованих двох.

Зокрема, білицькі обранці прийняли рішення з бюджетних питань. Доповідала по них бухгалтер Ірина Лукаш. Згідно з її звітом, у минулому 2015 році доходи Біликів склали майже 5 мільйонів, точніше 4 мільйони 983 тисячі 907 гривень, а видатки — 7 мільйонів 333 тисячі 915. Тут потрібно пояснити для непосвячених у бюджетний процес, що перевищення суми видатків над доходами пов’язане з тим, що влада витрачала кошти, які залишилися ще із 2014 року.

Також депутати перерозподіли 1 мільйон 820 тисяч так званого вільного залишку. Із них 25 тисяч направили на придбання шкільного автобуса для перевезення дітей до білицьких шкіл. Цих грошей недостатньо для покупки транспортного засобу, але іншу частину необхідної суми доплатять із районного та обласного бюджетів. Ще 200 тисяч дали на ремонт Будинку культури, 199 — на придбання трьох дитячих майданчиків, майже 350 — на поточний та капітальний ремонт доріг. Досить значну, як для селищного бюджету, суму, а саме 266 тисяч 700 гривень, планують витратити на придбання обладнання для роботи служби з реєстрації фізичних осіб. Ірина Лукаш у своєму виступі кілька разів повторювала, що і згадане обладнання, і автобус знадобляться Біликам після об’єднання громад. Тобто, керівництво селища не сумнівається в тому, що це відбудеться і до Біликів приєднають кілька сусідніх сільрад. Тож активно створює відповідну інфраструктуру. Як відомо, процес добровільного об’єднання громад у минулому році в Кобеляцькому районі фактично не відбувся. Та це не означає, що він не буде продовжений у іншому вигляді. У результаті Білики можуть стати населеним пунктом, рівноцінним за значенням і рівнем послуг із нинішніми Кобеляками.
Значну цікавість серед присутніх викликало і питання щодо затвердження розміру преміювання селищного голови Юрія Латиша. Навіть дехто із депутатів, як виявилось, не знали, яку ж зарплату отримує керівник ради. Вони перешіптувались:

— Оце хоч самі дізнаємось. А то говорять у Біликах, що Латиш 100 тисяч отримує.

Під час обговорення сам Юрій Петрович запропонував, аби бухгалтер озвучила, скільки ж він отримує «на руки». Ця сума становить 6566 гривень на місяць. А вже після сесії до редакції приїхали Латиш та його заступник Сергій Петров. Юрій Петрович пояснив ціль свого візиту:

— По-перше, хочу через пресу висловити вдячність всім, хто допомагав розчищати білицькі вулиці від снігу, особливо — керівникам підприємств «Громада», «Покрова-2000», «Сільські традиції», «Червоні Квіти» та нашому рідному «Старту». По-друге, мій заступник теж висловив бажання оприлюднити свою зарплату, котру він отримує в раді. На сесії це питання не обговорювалось, але люди мають знати, скільки їм коштує утримання посадовців.
Розмір своєї зарплати назвав сам Сергій Петров. Вона становить 3250 гривень на місяць.
Серед багатьох інших питань, котрі були розглянуті на сесії, потрібно, на нашу думку, згадати, що депутати врешті виділили 4600 на проведення виборів і затвердили тариф на вивезення відходів. Він становить: для бюджетних установ — 29 гривень 47 копійок, для підприємств і підприємців — 33,33 гривні в місяць. Люди платитимуть 4 гривні 79 копійок із особи.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 лютого 2016, 13:22 | Кобеляки | Суспільство


1. Кум / 19 лютого 2016, 13:52
Сьогодні міністри сумнозвісного уряду Яценюка *Демчишин та Розенко* також "оголосили" свої зарплати (10 та 6 тисяч з хвостиком) Скажіть мені, для чого країні оцей цирк?
2. рокнрол / 19 лютого 2016, 16:45
..." і до Біликів приєднають кілька сусідніх сільрад". Процес добровільного об’єднання громад, кажеш ))))
3. Біличанка / 19 лютого 2016, 21:38
" і до Біликів приєднаються кілька сусідніх сільрад"-ну-ну ! Дурень думкою багатіє - ото так із об’єднанням. Їздили вже і в Квіти і Чорбівку і Куст-Кущі... Скрізь "вєжліво послали". І битимуться до останнього тільки б до Біликів не приєднуватись- так говорять люди з тих сіл. Чому не хочуть - " загадка природи". А Касян Г.І. - сидів би вже мовчки - "сто тисяч кажуть"- ви як би люди мовчали і двісті тисяч собі б поставили.
4. мисливець / 20 лютого 2016, 14:54
біличанко- білко заспокойся, подихай свіжим білицьким повітрям,випий кави у приймальні, поспілкуйся з Лідою і чекай нових виборів. щоб знову, третій раз стати лузером
5. хамка / 20 лютого 2016, 21:16
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Латиш зовсім охрінел де освітлення? де думки про дітей,він сука пригрівся до корита і Жука хуйка придержуе підар-----а чим наші дітки дихають? Латишка померла від раку льогких ,а він моральний урод проститутку свинячу за грошинку пригрів....А харя нетрісне? коли здохнеш там буде пофіг і грошинка тобі ненужна буде.... коли весь непотріб лізе в сільраду заберіть іще затичку Чернижиху..... НАМ ПРИЇЗДИ ЦИРКІВ НЕЦІКАВІ СВОЇХ КЛОУНІВ ХВАТА......
6. Аня / 21 лютого 2016, 16:54

Коментар видалено за порушення пункту 2.1, 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
7. Аня / 21 лютого 2016, 17:15
Ти правильно себе хамкою назвала,Латиш за 3 місяці зробив більше чим твоя Білка за 4 роки.І ти не знаєш який рак ти носиш в собі.Не займай покійних бо сама здохнеш як собака.Тебе вже Бог наказав,накаже й ще не раз!!
8. Дід Панас / 21 лютого 2016, 18:31
Успіхи Латиша за 3 місяці-в студію! Нам усім цікаво на них поглянути.
9. мисливець / 21 лютого 2016, 19:38
Нові статті про Білики і народ знову собачиться. Скільки злості, жовчі. Ладні перегристи один одного. Будьте людьми. Скоро весна. Поховайте свої жала.
10. гість / 21 лютого 2016, 20:41
Ура!!!! Білка провалилася на виборах з тріском!!!!!
11. Читач / 21 лютого 2016, 20:57
Нн розумію чого АТО-шники зв*язались з Белкою-вона зажене іх організацію в мінуси-ні розуму. ні авторитету. Коли вона це зрозуміє?
12. гість / 21 лютого 2016, 21:02
Це не вони з нею зв’язалися,а вона їм нав’язалася, бо ж треба себе якось проявити, щоб про неї не забули)))))))
13. Чукча / 21 лютого 2016, 22:19
Белка сказиться.Хай тепер бере свого Гешу ,та чеше на майдан.Може там найде ще собi спiльникiв.у Бiликах нема дiла.з Зiбрапа всiх невдах та казяться.
14. Юрий / 21 лютого 2016, 23:14
а хто победил на выборах?
15. Білицький виборець / 22 лютого 2016, 00:40
14.Юрий
«а хто победил на выборах?»
Петрова Віта, дружина заступника селищного голови, якого тільки з другої спроби туди "пропхали". Тепер у білицьку владу пруться вже сім*ями, видать "не хілі" дивіденди . Про саму Віту -- така собі "сіра мишка", про яку до цього ніхто ні чув, ні бачив. З двох кандидатів вибрали того, хто проживає на тому окрузі. Якби був хтось з достойних конкурентів, то за неї, можливо, і було б два голоси -- її самої і чоловіка. Треба було йти у депутати Людмилі Завалій - перемогла б "стопудово".
16. Чукча / 22 лютого 2016, 01:25
Та та Люда мечиться вiд одного "хазяена"до iншого.Та вже й не сiра мишка,а розпатлана повдя.Язик як помело ,а в головi вавка та ще й велика.Срала на Белку ,а тепер сраку вилизуе.Ото так хочеться бути в "центре внимания",Мiтла пiдходе дужче до вишитого"прикида"
17. Дуня / 22 лютого 2016, 02:18
Так хiба Завалiйка вже не з Кiщенчихою?Така дружба була аж лячно.Ото народ уБiликах однi продажнi шкури.Гнилi люди ,нема в цих людей сорому.Пнуться до корита забуваючи про все.Обливають один одного брудом ,лише б десь урвати хоч щось.А потiм ще дивляться один одному у вiчi- згрупувавшись начинаютьнову вiйну з новою "жертвою"i це до безкiнечностi.Чи вам самим не соромно?Чи ви нiколи над цим не задумуетися?Бидлота!!!
18. справедливий / 22 лютого 2016, 08:29
гроші все зроблять, причому не свої, а чиїсь. ото нам, біличанам, так і треба. Депутати - кишенькові (читай - латишові). Критикують тих, хто щось зробив, а самі сміття викидають де попало,сніг не відгрібають від заборів, пальцем не поворухнуть щоб щось зробити безплатно для біликів. ждуть, що Латиш зробить, потім йому пам’ятник поставити. Забувають, що такі зарплати треба відпрацьовувати. Для Дуні - яке корито - депутат сільської ради? Дуня, з якого корита ви їсте? Чи може ви не їсте? Кожен народ заслуговує на ту владу, яку має. Латишів, Яценюків, Порошенків. Так чого обурюватися? Вам хіба не зрозуміло, що вектор критики переводять на тих, хто не може себе захистити на місцях?
19. Знайда / 22 лютого 2016, 08:32
Для всіх, хто не згоден з Левонтівцевою: видать, добре вона вам насолила. Читай соцмережі: якщо вас критикують, значить ви багато зробили.
20. Дуня / 22 лютого 2016, 09:34
В склад мого"корита" входе лише те що я сама виростила.А кого з депутатов я так за жеве зацепила?Чого пертися в делутати?
21. Біличанка / 22 лютого 2016, 10:01
Як казав перший і не забутній президент України Кравчук - " маємо те що маємо"! Можна лише "привітати" біличан з таким вибором - до "команди" рехворматорів латиша додалась вірна і самовіддана людина, яка всім "пасть порве" за латиша і свого петрова. Адже вже спить і батить себе пані головихою. Хоча як що покласти руку на серце то там і вибирать було ні з кого.
22. Дуня / 22 лютого 2016, 16:34
Так таки так.Нема з кого.
23. Білицький виборець / 22 лютого 2016, 19:35
22.Дуня
«Так таки так.Нема з кого.»
Те ж саме і на виборах голови було. Вже вкотре.
24. муза / 23 лютого 2016, 07:10
Люди, хіба не зрозуміло, що Віта - це результат технології фальсифікації виборів, який запровадила в Біликах Жуко-Каплінська технологія. Пора запрошувати СБУ у Білики, хай розбирається з бюлетнями, які друкує Жук. Поки будуть в’їжджати у владу на гречці та мішках кукурудзи, поки й буде така колотнеча. Може капліно-жуки спеціально в Києві створюють колотнечу, щоб відвернути увагу від власних махінацій та посіяти зневіру у справедливість виборів. Адже не секрет, що чим менше виборців приходить голосувати, тим ближче стає диктатура. В Києві - диктатура Яценюка, в Полтаві - Капліна, в Біликах - Жука. Тепер для нього рідні Жуки - не той масштаб. І він не та людина, яка витрачає гроші даремно. Вклав гроші - став дкпутатом облради, вклав гроші - протянув у депутати відданих цому людей. От тільки з Чорною прокол вийшов. У неї не вистачило терпіння ходити на роботу щодня, слухати звинувачення на свою адресу. Але ті вибори показали, хто в домі хазяїн. Жаль, що не всі це усвідомили.
25. Асісяй / 23 лютого 2016, 10:04
О так це правда що Жук по тому округу зерно роздавав і гроші , аби тільки за Петрову голосували? Ну і хто вам доктор? У всих своїх бідах ви винні самі! Коли вже головами думати будете а не опою? Так вам і треба, недоумки.
26. Аня / 23 лютого 2016, 16:58
Чи возив Жук зерно чи ні ніхто не знає про це може говорити тільки Білка бо їй кисло що вона з тріском провалилася.А що цукровий завод своєю машиною підвозив виборців до дільниці то це точно водій був Калюжний Віктор.Виборців привіз 35 а за Білку проголосувало тільки 12 от нехай і думає як її підтримують люди,а грязь лити вона вміє під псевдонімом:муза,біличанка і багато інших її писанину може тільки дурак не розпізнати.На її місці треба закрити рот і не вилазити на вулицю.
27. мисливець / 23 лютого 2016, 17:36
Те що білка пролетіла - закономірно. Гірше те, що вона не розуміє чому, хоча всі це знають.
28. наталья / 23 лютого 2016, 21:52
да вы все зависнки! И петровой тоже завидуете!А кто вам таким умным не давал идти тоже в политику?Пройдет немного время и вы все увидите какая она мышка! Что бы все такими мышками были,может и порядок бы навели в поселке!а та Белочка пусть сначала в семье своей порядок наведет,в доме и во дворе,а потом в политику лезет.А то сидят там лишь бы денюжку получить и хрен на людей забивают!
29. Білицький виборець / 23 лютого 2016, 22:25
28.наталья
«Пройдет немного время и вы все увидите какая она мышка!»
Ну, так, чергова лукашівсько-латишова маріонетка. А Жук ще пожаліє, що її підтримав.
30. наталья / 23 лютого 2016, 23:29
вы все такие интиресные! Кого бы не выбрали вы всех обсыраете! У вас есть какие то факты о том что она марионетка или так от фонаря порожняки ганяете!
31. наталья / 23 лютого 2016, 23:34
вы все даже имен своих не пишете! Почему?Нада прежде на себя смотреть,а то сидите внычку срете на людей,которые реально хотят что то сделать для вас!
32. степаха / 23 лютого 2016, 23:36
Нарешті знайшлася сіра мишка в селищі,яка здерла вівче хутро на виборах з сірого вовка Білицького виборця!!!
33. Кака / 23 лютого 2016, 23:47
Так Білицький виборець - це белка ,ну її і вдули!
34. наталья / 24 лютого 2016, 07:04
ну правильно,теперь белка и воюет в такой способ,потому что ничего больше сделать не может. Потому что местечко тепленькое ну ой как не хочется терять,.Белка,обращаюсь к тебе! Ну не сделала ты ничего в свое время,то дай же другим шанс привести поселок в порядок! Виктория Викторовна,я желаю вам удачи и верю что у вас все получится. Вы молодец,а на этих зависников что пишут не обращайте внимания,это гнилые люди кто пишет в сетях да и еще под чужим ником!удачки!
35. нафаня / 24 лютого 2016, 08:12
Уважаемая Наталья! обращаюсь к вам на вашем "общепонятном" языке. Белка не воюет. И сделала она немало. Это слепому только не видно. А мы эту "серую мышку" увидим, это точно. Вспомните об этом, когда землю начнут продавать. Будет она вещать с чужого голоса. Догадайтесь с трех раз, с чьего. А поселок и так приведут в порядок, только не потому, что "серые мышки" такие инициативные, а потому, что их без конца подталкивают такие вот, как вы выразились, "гнилые люди". И что самое удивительное - пишут только личностные характеристики Белки и злорадства. Да такому видению перспективы позавидуешь. и заметьте, если вы думаете, что позитив пишет Белка сама на себя, то она ни разу не обозвала никого и ни разу не опустилась до личностей. Ибо понимает, что это удел людей скудного ума, коими являетесь вы и те кто хочет ужалить побольнее. Так кто же эти "гнилые люди"? Посмотрите в зеркало.
36. Асісяй / 24 лютого 2016, 08:35
Нафаня -дванадцять балів ! з плюсом! Латиш і Ко ще наживуться на земельці. Як зараз наживаються. Багато цікавого тепер виявляється коли АТО-вці стали "шукати" собі землю якої в селищної ради якоби не має. А що заважало раніше приводити селище в порядок ? Ну слава Богу прийшла Вікторія візьме в руки мітлу та граблі і вперед - приводити селище в порядок. як кажуть - флаг в руки. А як же ж по іншому навести порядок - от з неї і почнеться плеяда двірників у Біликах.
37. Білицький виборець / 24 лютого 2016, 09:29
36.Асісяй
«прийшла Вікторія візьме в руки мітлу та граблі і вперед - приводити селище в порядок»
Ще один анекдот... Такий, як про сніг і Латиша з лопатою.
38. наталья / 24 лютого 2016, 09:53
а что именно сделала белка? Почему она еще рвется к власти? Не наворовала себе? Да у нее наверное судорги хватают что она не прошла! Поражения нада принимать с достоинством,а она грязью обливает тех кто,стал выше ее! Это не почеловечески!
39. Асісяй / 24 лютого 2016, 10:07
38.наталья
«,стал выше ее»

і чим петрова вище бєлки? зростом? помоєму одного поля ягоди - що бєлка що петрова маріонетки в руках умілого кукловода.
40. наталья / 24 лютого 2016, 10:29
нащет роста не вкурсе,может и выше,но я не об этом! Я про рейтинг голосования!:)
41. социаліст / 24 лютого 2016, 23:34
Білка напиши і ти скільки отримуєш грошей кожен місяць від селищної ради.Відкрийся громаді.
42. Гай Фокс / 25 лютого 2016, 00:01
41.социаліст
«Білка напиши і ти скільки отримуєш грошей кожен місяць від селищної ради.»
А як вона може зараз отримувати ті гроші? По цій логіці виходить, що Ісип з Галушком теж щось з міського бюджету зараз мають?
43. наталья / 25 лютого 2016, 09:28
Да нормально она будет получать,с голоду точно не помрет! Только вот за что?
44. нафаня / 25 лютого 2016, 09:43
уважаемая Наталья!Ну-ка найдите хоть одно слово грязи в адрес противников Белки. Возможно вы имеете ввиду гречку и кукурузу? Так это факт. Они, между прочим, ни к кому не ходила и не выясняла, кто такие пошлые СМС пишет, кто ее грязью поливает. А вот вы, дорогая, спросили бы у вашего разлюбезного Петрова, сколько раз он истерил и пытался выяснить у Белки, где, что, кому, когда она сказала. Спросите у Жука, как он выяснял у Белка то же самое. И по поводу зарплаты. Белка у вас, Наталья, ее забрала? И не забывайте, она была ИО, то есть не имела полноту власти, получала одну зарплату, тянула две должности. Откуда у вас сколько желчи? Не пора ли успокоиться? Ваши интересы пересекаются с Белкиными? У вас, видно, немеряные средства для существования. Так вот неплохо бы, чтобы вы имели такие же средства, как Белка. Знаете, слово "гнида" в ваш адрес - не оскорбление, а эпитет. Вы даже не чувствуете греха зависти. Объединяетесь вы только против кого-то, а не для того, чтобы сделать что-то. Так вот, поднимите задницу, подметите у себя за двором, посадите что-то в общественном месте. Бумажку, наконец, поднимите на улице, а не бросайте свою.
45. Алла / 25 лютого 2016, 10:23
36.Асісяй
«Вікторія візьме в руки мітлу та граблі і вперед - приводити селище в порядок.»

Вікторія ,коли почнеш наводити порядок в селищіз мітлою та граблями спочатку іди на садибу Белчихи там гребтися на місяць хвате.
46. Алла / 25 лютого 2016, 10:32
44.нафаня
«Так вот, поднимите задницу, подметите у себя за двором,»

Нехай Белчиха покаже приклад : вигребе біля свого двору та підмете біля приймальні.
47. наталья / 25 лютого 2016, 20:46
нафаня! Во первых,вы не видели что у меня во дворе и за двором(но получше чем у белки,это факт).Во вторых,чем же Петров вам лично насолил? В третих,почему под ником? Подписаться своим именем страшно? Люди добрые,где факт что это пишет не сама белка???
48. Свистун / 26 лютого 2016, 19:10
Я не пойму,ви шо все шизанулись?Петрову выбрали депутатом ,а не дворником.Повашему надо всем депутатам браться за метлы?Хотя половине из депутатов метла в самый раз.Образование тянет только на работу с метлой."ВЫШИ"меня поняли?
49. Білицький виборець / 26 лютого 2016, 20:53
48.Свистун
«Образование тянет только на работу с метлой.»
У заяві Петрової до СВК рівень її освіта вказаний нею ж, як "технічний". Для мітли в самий раз.
50. Коментатор / 26 лютого 2016, 22:08
49.Білицький виборець
«У заяві Петрової до СВК рівень її освіта вказаний нею ж, як "технічний". »

"Технічний" - це не рівень освіти, а х... зна що?
51. Свистун / 26 лютого 2016, 23:04
А там хоч з технiчним ,половина набереться?
52. наталья / 27 лютого 2016, 08:12
люди! Вы уже не знаете чем же зацепить петрову! Говорите голоса куплены зерном? А почему мне никто ничего не давал и я и мои родные все голосовали за петрову. Вы уже не знаете к чему предраться! Смиритесь! И оставте ее в покое! Время покажет!
53. гість / 27 лютого 2016, 10:15
49.Білицький виборець
«У заяві Петрової до СВК рівень її освіта вказаний нею ж, як "технічний". Для мітли в самий раз.»

Шановна, Білицький виборець,пишу шановна,бо всі знають,хто пише під цим ніком...Ваша юридична освіта, Вам не допомогла двічі стати селищним головою і раз - депутатом, такщо змиріться, і залиште Петрову в спокої!!!!( і не святі горшки ліплять!!) Не в освіті діло, а ЛЮДИНОЮ нада бути і з людьми працювати!!! А вони в свою чергу, скажуть своє слово (влаштовує їх такий депутат, чи ні)
54. Білицький виборець / 27 лютого 2016, 11:35
53.гість
«Не в освіті діло, а ЛЮДИНОЮ нада бути »
Згоден, розкажи це йому:
48.Свистун
«Хотя половине из депутатов метла в самый раз.Образование тянет только на работу с метлой.»
51.Свистун
«А там хоч з технiчним ,половина набереться?»
Рівень освіти і її профіль -- не одне й те ж саме. Може хоч зараз зрозумієш. Освіта за рівнем може бути вища, середня, середньо-спеціальна, а також неповна з перечислених вище. Саме це і вказується в заяві. А те, що Петрова цього не знає, показує тільки її невігластво. Або, може, їй соромно за те, що хотіла приховати?
55. Пенсіонер / 27 лютого 2016, 12:48
54.Білицький виборець
«Освіта за рівнем може бути вища, середня, середньо-спеціальна, а також неповна з перечислених вище.»

А скоро зявиться ще й "церковно-приходська". Прогрес, плять. Слава миздобулам.
56. Білицький виборець / 27 лютого 2016, 13:48
55.Пенсіонер
«А скоро зявиться ще й "церковно-приходська"»
Якби щось "ляпнути"?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації