Вхід | Реєстрація

Афганцям вручили медалі від Президента

Афганцям вручили медалі від Президента

15‑го лютого у Нових Санжарах вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Урочистості починаються у залі Центру культури та дозвілля, а продовжуються у парку Перемоги, біля «афганської БМП».

У залі кінотеатру збирають воїнів‑інтернаціоналістів з усього району. Більшість із них пройшли афганську війну. «Чужу» війну, як її називають тепер. Розпочали її не українці, але тисячам наших земляків довелося воювати у далекому і чужому Афганістані. І повернутися, назавжди опаленими війною.

Про «чужу» і «свою» війну говорить голова райдержадміністрації Сергій Бульбаха:

— Воїни-інтернаціоналісти і в тій війні, і сьогодні у визвольній боротьбі українського народу були прикладом патріотизму, відданості та героїзму!

Голова районної ради Геннадій Супрун відзначає високу мужність та силу духу воїнів‑інтернаціоналістів:

— Ви з честю дотримали клятви, даної військовому братству та Батьківщині, — зазначає голова ради.

Вітають воїнів‑інтернаціоналістів новосанжарський селищний голова Інна Коба та голова районної організації спілки ветеранів Афганістану Михайло Коркішко. Для нього та його бойових побратимів війна, яка закінчилася 27 років тому, все ще продовжується у спогадах. Так само йдуть крізь ущелини у невідомість каравани, стукотять черги автоматів та кулеметів, горять підпалені «духами» машини. Таке не забувається навіть через десятки років.

Після виступів керівників колишні воїни отримують грамоти та відзнаки. Кілька десятків воїнів‑інтернаціоналістів одержують відзнаку Президента України, пам’ятну медаль «25 років виведення військ з Афганістану».

Для всіх тих, хто пройшов Афганістан чи виконував військовий обов’язок на території іншої держави, співають солісти Центру культури та дозвілля. За часів Радянського Союзу в період з 1946 по 1982 роки українські солдати брали участь у військових конфліктах на території Китаю, Північної Кореї, Лаосу, Алжиру, Куби, острова Даманський, Йємену, В’єтнаму, Сирії, Мозамбіку, Камбоджі, Бангладешу, Анголи, Ефіопії, Лівану та інших країн.

Наприкінці зібрання усі в залі встають і вшановують хвилиною мовчання усіх загиблих: і у тій, вже минулій, війні, і у тій, яка забирає життя українських солдатів сьогодні. У ній разом із зовсім юними українськими солдатами на рівних воюють і діляться своїм бойовим досвідом і воїни-афганці.

Після закінчення заходу колона воїнів‑інтернаціоналістів під бойовим прапором вирушає до парку Перемоги, де афганці кладуть квіти до БМП та пам’ятного знаку.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 лютого 2016, 14:31 | Нові Cанжари | Суспільство


1. O_Sedoy / 20 лютого 2016, 08:08
непоследовательны... за что же вы их чествуете, если они выполняли задачи тоталитарного режима?
2. гість999 / 20 лютого 2016, 08:43
1.O_Sedoy
«непоследовательны... за что же вы их чествуете, если они выполняли задачи тоталитарного режима?»

Не все відразу.Через рік-два і їх зроблять ворогами укр. народу.Учасники ВВВ вже маже окупанти.Підождіть...
3. Піфагор / 20 лютого 2016, 09:02
1.O_Sedoy
«непоследовательны... за что же вы их чествуете, если они выполняли задачи тоталитарного режима?»

Поки збирався писати, а вже гість999 написав. Нормальних людей більше стає. Слава Богу істиному, а не єврейському!
4. Ольга Л / 20 лютого 2016, 15:13
Два года назад, в период Майдана, Тамара Паттиева кричала на весь райцентр в Санжарах, что наши воины-интернационалисты - оккупанты афганского народа. Сегодня руководители района, которых в чиновничьи кресла привела та же Паттиева, вручают интернационалистам награды, уже называя их "прикладом патріотизму, відданості та героїзму". Действительно, где же последовательность? По-моему, "афганцы" заслужили большего, нежели награды, но вот цинизм и вранье чиновников просто зашкаливает. Потому что вручая награды и улыбаясь в глаза мужественным ребятам, озвучивая на публику свою лесть, представители нынешней власти по-прежнему считают их "оккупантами"...
5. Гебельс / 20 лютого 2016, 16:05
А що там совкова БМП робить?
6. коментар / 22 лютого 2016, 10:25
5.Гебельс
«А що там совкова БМП робить?»

агов! майдауни! де ви есть, цеж ЗРАДА!!! порезать на куски і здать на метал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації