Вхід | Реєстрація

У Царичанці з’явилася «Кобра»

У Царичанці з’явилася «Кобра»

На шостій черговій сесії селищної ради розглянули 23 питання, 14 з яких були направлені на надання дозволу на виготовлення проектно-кошторисної документації щодо капітального ремонту вулиць та різних об’єктів.

Народні обранці заслухали доповідь заступника селищного голови Андрія Андрухіва про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку селищної ради за 2015 рік.

— На обслуговуванні селищної ради знаходяться три дошкільних навчальних заклади (ДНЗ № 1,4,5), сільська бібліотека у Лисківці, ФСК «Мир», Дубівський сільський клуб, сама селищна рада та водно-каналізаційне господарство «Очисні споруди», — повідомив заступник. — У поточному році було продовжено проведення благоустрою селища, а саме: облаштовано два дитячі майданчики у Дубовому та в Царичанці по вулиці Мостовій. Придбано обладнання для двох дитячих майданчиків на вулиці Гагаріна (Царичанка) та Лисківки і дві гойдалки на суму 92,6 тисяч гривень. Проведено поточний ремонт та фарбування дитячого майданчика по Мостовій.

Для забезпечення благоустрою і належного санітарного стану Царичанки придбано косарку на суму 6 тис. 500 гривень та агрегат «Кобра» (пристрій для прочистки труб з набором насадок і спіралів) за 70 тисяч гривень. Виготовлено та встановлено два павільйони почекальні в центрі селища та Селянівці (88 тисяч 870 гривень). На 75 тисяч придбано і встановлено паркан на центральному кладовищі; виготовлено і встановлено пам’ятний знак чорнобильцям (25 тисяч); придбано пам’ятник засновникам Царичанки (50 тисяч).
За 2015 рік проведено ремонти вулиць Бутенка, Шевченка, Кірова, Леніна, Театральної, 14-ої Гвардійської дивізії. Проведені ямкові ремонти вулиць, реконструкція мереж зовнішнього освітлення центральної частини Царичанки та інше. Для ФСК «Мир» придбано орбітрек за 16 тисяч.

Проведено ремонт даху у ДНЗ № 4 на суму 850 тисяч гривень і придбано дитячі меблі у ДНЗ № 5 на 15 тисяч. Для усіх дитячих садків придбана постільна білизна на суму 40 тисяч гривень. Крім того, із бюджету селищної ради передана субвенція у сумі 450 тисяч гривень для підтримки шкіл району та 200 тисяч гривень для Царичанського ВОЖКГ, 29 тисяч гривень — на позашкільну установу БДЮТ.

Також розпочато роботи на об’єкті «Реконструкція водопостачання південної частини (ІІ черга) смт. Царичанка». На цей час роботи виконані на 90 %. Проведено перерахунок ПКД щодо об’єкту «Реконструкція аптеки під багатоквартирний житловий будинок».

Протягом 2015 року проведено 14 засідань виконкому та відповідно прийнято 193 рішення, переважно направлені на благоустрій селища, соціальний захист населення тощо.

Поінформував Андрій Андрухів і про те, що заплановано зробити на 2016 рік. На всі програми затверджено відповідні суми. Так, планується встановити пам’ятник засновникам Царичанки; здійснити реконструкцію частини центральної площі навколо пам’ятника засновникам; здійснити капітальний ремонт вулиць Дачної, Суворова, провулка Суворова, Транспортної, 14-ої Гвардійської дивізії, Лісної, Корольова, Гагаріна, водогонів по вулиці Селянській та у Дубовому; покрівлі в будинках, заміну вікон у ДНЗ № 4 та багато іншого (всього 14 об’єктів). Також для забезпечення водопостачання мешканців 11-го кварталу внесено зміни до Програми підтримки ЖКГ, а саме: передбачено кошти для придбання водяних насосів.

Заступник селищного голови з економічних питань Тетяна Сірик доповіла про виконання бюджету за 2015 рік, а також винесла на розсуд присутніх питання про надання дозволу на виготовлення проектно-кошторисної документації по 14 об’єктах із залишків бюджету селищної ради за 2015 рік. Крім того, із залишків бюджету необхідно виділити на прохання жителів будинків № 93 і 97‑б по вулиці Царичанській 8 тисяч 700 гривень для придбання насоса, а також виділити 14 тисяч ЦГРОВІ «Захист» для проведення концерту групи «Контингент». Тетяна Сірик повідомила, що для очищення селища від снігу з бюджету було виділено 35 тисяч гривень. Та в цю суму не вклалися. Необхідно ще 15 тисяч гривень. Щодо цих пропозицій депутати винесли рішення, погодили і одностайно проголосували.

За пропозицією селищного голови Геннадія Сумського, народні обранці проголосували за переведення на повну ставку викладача ФСК «Мир» та внесення змін до штатного розпису апарату селищної ради. Геннадій Вікторович пояснив, що у зв’язку із збільшенням потоку відвідувачів на заняття до ФСК «Мир», викладачу, який до цього працював на 0,75 ставки, вводиться ще 0,25 ставки навантаження. До штатного розпису селищної ради буде введена посада реєстратора майнових прав для населення. Спеціаліст виконуватиме обов’язки реєстрування заяв громадян.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 лютого 2016, 18:35 | Царичанка | Суспільство
1. hjjv / 20 лютого 2016, 15:55
агрегат «Кобра» (пристрій для прочистки труб з набором насадок і спіралів)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації