Вхід | Реєстрація

Бої закінчені, а історія вічна

Бої закінчені, а історія вічна

15 лютого наша держава вшановувала учасників бойових дій на території інших держав та відзначала 27‑у річницю виведення військ з Афганістану.

У Царичанці цього дня відбувся урочисто-траурний мітинг. Біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам у парку Слави зібралися представники громадськості, щоб вшанувати пам’ять загиблих.

Афганська війна тривала 9 років 1 місяць і 19 днів. Участь у ній взяли 160375 військових з України, 3360 із них загинули, 72 пропали безвісти, 3560 повернулись інвалідами. Ця війна зламала життя багатьом молодим людям, але, не зважаючи ні на що, солдати залишалися вірними своєму військовому обов’язку.

Біля пам’ятного знаку вишикувалися двома рядами колишні воїни, які виконували свій військовий обов’язок в Афганістані та інших країнах. Серед присутніх були вдови померлих воїнів-інтернаціоналістів. З промовами виступили керівники району та голова районної громадської організації «Захист» Віталій Шаповал. Після вшанування світлої пам’яті тих, хто віддав своє життя у військових конфліктах в різних куточках планети, учасники мітингу поклали квіти до пам’ятного знаку як символ пошани загиблим воїнам.

У цей же день відбувся мітинг пам’яті  у Михайлівці, де громадськість та представники влади, «Захисту» вшанували пам’ять земляка, воїна-інтернаціоналіста Владислава Яременка.

По закінченні урочисто-траурного мітингу у приміщенні селищної ради відбулось нагородження пам’ятними медалями «25 років виведення військ з Афганістану» 36-и воїнів-інтернаціоналістів, які проживають на території Царичанської територіальної громади. Такі ж вручення відзнак воїнам-інтернаціоналістам відбулися в усіх сільських радах.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 лютого 2016, 19:30 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації