Вхід | Реєстрація

Козак із Нових Санжар став бійцем-добровольцем

Козак із Нових Санжар став бійцем-добровольцем

Бійця «Карпатської січі» Ярослава Теличка нагородили медаллю «За відродження України».
Доброволець «Карпатської січі» новосанжарець Ярослав Теличко приїздить додому на кілька днів. Боєць має змогу побачитися з рідними, відпочити від вибухів та пострілів, а потім повернутися на бойові позиції, попередньо забравши у Карлівці відремонтований місцевими активістами автомобіль добровольчого підрозділу.

Перед від’їздом, 22‑го лютого, бійця запрошують до кабінету голови районної ради Геннадія Супруна. Тут також збираються представники ЗМІ, військкомату, райдержадміністрації, козацтва та колишні учасники АТО.

Слово бере представник козацького гвардійського корпусу Полтавщини Микола Ганжа. Він розповідає, що за час проведення антитерористичної операції на сході у різних підрозділах воювали більше сотні козаків із Полтавщини. Двоє з них несуть службу у добровольчому підрозділі «Карпатська січ», який входить до складу 93‑ї бригади ЗСУ. Одним із цих козаків є новосанжарець Ярослав Теличко, який уже десять місяців воює разом із іншими добровольцями.

— Я разом із волонтерами їздив до його підрозділу, розмовляв із командирами Ярослава. Кажуть, солдат відповідальний, дисциплінований, надійний побратим, — говорить Микола Ганжа, звертаючись до присутніх. — Тому рада козацького гвардійського корпусу Полтавщини вирішила нагородити його медаллю.

Демонструє присутнім нагороду та грамоту. Потискає бійцю руку, приколює медаль на його камуфльовану куртку. У грамоті, яка додається до медалі, вказано, що боєць нагороджується за поданням Всеукраїнського лицарського ордену імені Івана Сірка, козацького гвардійського корпусу Полтавщини та Всеукраїнського об’єднання «Україна» «за вагомий внесок у відродження духовних і патріотичних традицій українського козацтва, усвідомлення власної відповідальності за захист Батьківщини, особисту мужність і звитягу».
Також Микола Ганжа повідомляє, що бійцю-козаку позачергово присвоєне звання старшини козацтва. Нагородження вітають оплесками. Представники влади дякують добровольцю за мужність та захист країни. Він коротко розповідає про свій шлях на сході.

— У квітні вперше поїхав із представниками нашої «Самооборони» у Курахове. Там потрапив до «Карпатської січі», спочатку добровольцем, у серпні легалізувався у збройних силах. З того часу разом із побратимами несу службу на бойових позиціях біля Донецького аеропорту, — говорить Ярослав Теличко.

23‑го лютого Ярослав повертається до свого бойового підрозділу. Нагадаємо, що окрема добровольча чота «Карпатська січ» спочатку існувала як самостійний підрозділ, а влітку 2015‑го увійшла до складу збройних сил України. Бійці підрозділу брали участь у боях у Пісках, Водяному та Донецькому аеропорту.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 лютого 2016, 11:43 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Рита / 28 лютого 2016, 17:33
А шо Супарун тоже доброволець, іде захищати Україну? Чи то він для піару на хвото показався?
2. Пупс / 28 лютого 2016, 19:07
Млять Вова ти задрав уже своїми добровольяцми. У Санжарах що других новостєй немає. Стариків як грабили так і граблять, а ти свою мульку травиш. Чи це сєпари пенсіонерів бомблять? Вова млять на землю спустись, головою ридиа вже не поставлять.
3. Талмудист / 29 лютого 2016, 19:04
2.Пупс
«Млять Вова ти задрав уже своїми добровольяцми. »

Точно що задрав. От нехай Вова прокоментує факт продажу корабля "агресору". Плять, а довбонуті українці скидаються так званим волонтерам по десятці на базарі. Посилання на www.pravda.com.ua
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації