Вхід | Реєстрація

Збирає «Брейн-ринг»

Керівник інтелектуального клубу для дорослих «Магніт» приватний підприємець О.В. Грабенко та керівник дитячої філії клубу приватний підприємець О.В. Кірій з початку 2010 року вирішили продовжити цикл інтелектуальних ігор. Цього разу для школярів 5-7 класів обраний новий варіант гри «Брейн-ринг». «Брейн-ринг» проходить більш азартно, динамічно, в ній більш присутня вдача. У грі потрібні не тільки знання, а також вміння першому натиснути кнопку системи.
У Гадяцькій гімназії 19 січня відбулася перша відбірна гра серед шкіл міста. Вона була настільки цікавою, що по її закінченні діти попросили продовження, щоб дати відповіді на невикористані запитання.
Після відбірних змагань по школам міста команди переможці зустрінуться у дитячій бібліотеці на фінальній грі.
Основною метою змагань є виявлення учнів або команди, яка гідно представить наше місто в обласних змаганнях з різних варіантів інтелектуальних ігор. Для цього після «Брейн-ринга» буде проведений чемпіонат з «Своєї гри» серед учнів 10-11 класів.

Для того, щоб спробувати свої сили, відчути смак гри та перевірити свої знання, ми даємо можливість надати відповідь на питання, які використовуються у змаганнях обласного рівня:
1. Пушкін переробив казку братів Грімм «Про рибалку й рибку». Олександр Сергійович, прагнучи наблизити казку до російського побуту, багато чого там змінив. Так, баба в нього закінчує кар’єру на бажанні стати «володаркою морською», і це дивно – жити в морі, на дні… А от у братів Грімм останнє бажання баби логічніше, але настільки ж нездійсненне (хоча якщо б цього побажав старий, рибка, можливо виконала б). Отже, чого бажала баба?
2. Ні риба, ні м'ясо – так кажуть про щось зовсім погане, середнє. А про що, уживане нами у вареному вигляді, це прислів’я було спочатку?
3. Героїня цієї казки постраждала під час перекладу казки російською й українською мовою. Спробуйте-но для ходьби замість звичайної шкіри й хутра використовувати різновид кварцу. Назвіть цю казку.
4. Його батьківщиною вважається Україна й південь Росії. Однак він дістав поширення не тільки на території всієї Росії, країн Білорусії, Литви, але й Польщі, Болгарії, Румунії. Серед його різновидів зустрічаються сибірський, псковсько-печорський, московський, ставропольський, ільїнський.
Вашу відповідь напишіть у коментарях до середи, 3 лютого 2010 року, вказавши прізвище та ім’я, номер контактного телефону.
Перший, хто надасть вірні відповіді, отримає від редакції газети приз, який надав магазин «Глобус» – фотоальбом на 200 фотокарток. У разі надходження декількох вірних варіантів відповідей, буде проведено жеребкування для виявлення переможця.

Автор: www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 січня 2010, 16:37 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації