Вхід | Реєстрація

Суд над Троцьким перенесено на 12 березня

Минулого четверга в Козельщинському районному суді мав відбутися розгляд справи про адміністративне правопорушення, яке інкримінують першому заступнику голови РДА Олександру Троцькому.

Нагадаємо, що в ніч із 6 на 7 лютого козельщинські поліцейські разом із громадським активістом на одній із вулиць селища зупинили автомобіль. Як пояснили правоохоронці, водій автівки, здійснюючи маневр, не увімкнув поворот. На вимогу інспекторів чоловік зупинив транспортний засіб. Та коли він вийшов із нього, то в поліцейських виникла підозра, що водій вживав алкоголь. Нібито вони відчули специфічний запах. Громадський активіст, у свою чергу, додає, що водій погано тримався на ногах. Цим водієм виявився перший заступник голови Козельщинської РДА Олександр Троцький. Зі слів інспекторів, Троцький не пройшов тест на вміст алкоголю в організмі, а сів у автомобіль і зник із місця події. Цей факт зареєстрований у журналі обліку відділу поліції. Поліцейські склали протокол про адміністративне порушення за ознаками частини 1 статті 130 КУпАП (керування транспортними засобами особою в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції). Матеріали були направлені в суд.

Розгляд справи мав відбутися 23 лютого. Та через хворобу судді Анатолія Мурашка його перенесли на 3 березня. Щоправда, за день до цього відбулось інше судове засідання, на якому розглядався позов Троцького про скасування адміністративного правопорушення. Суддя відмовив у цьому посадовцю.

3 березня в зал суду прийшли свідки події: інспектори Козельщинського відділу поліції, які складали протокол, Едуард Рубан та Олексій Безкібальний, а також представники громадської організації «Громадський контроль Полтавщини» Євген Несвітайлов та Олексій Міщенко. Олександр Троцький на судове засідання не з’явився. При цьому посадовець подав клопотання, у якому прохав перенести розгляд справи на інший день у зв’язку з тим, що він не уклав угоду з адвокатом.

Суддя Анатолій Мурашка, зачитавши перед присутніми звернення Троцького, зазначив, що, згідно закону, кожна людина має право на захист у суді. Враховуючи це, суддя переніс розгляд справи на середу 9 березня.

Громадський активіст Євген Несвітайлов нагадав служителям Феміди, що подія відбулась ще 6 лютого. Тому до цього часу посадовець міг знайти для себе адвоката. Тим більше, що 2 березня його інтереси в залі суду представляв захисник.

Анатолій Мурашка наголосив, що в разі, якщо посадовець вчергове не з’явиться на суд, то слухання справи проходитиме без його участі.

P. S. У середу зранку редакції стало відомо, що судове засідання знову перенесли. Тепер воно має відбутись 12 березня.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 березня 2016, 17:18 | Козельщина | Суспільство
1. Патриот Лупаца / 15 березня 2016, 21:40
Капец: Троцкий увиливает от суда как от алкотестера...
2. Тю Навас / 16 березня 2016, 23:04
Всі новини з Козельщини - "Суд над Троцьким перенесено" ( 1 серія, 2 серія...) Кіно й годі.Тут не ясно кого жаліти. Чи Троцького, чи район. Якби не зустріч випускників 6 лютого ( випивончик, закусончик,розборки типу "хто кручє", а тут якийсь рейд придумали)писати більше в Козельщині нічого.Ні, ну про останню сесію можна.Як там "громадського активіста" витурив "адвокат" чиновника.А може брешуть люди і не було такого.Ще кажуть ніби продали лікарню в Підгорівці ( де інфекція була).Мабуть теж брехня.А правди ніхто не каже. Тому люди й мелять язиками всяке. Газета районна теж такого не пише.Там все похвальба владі. Тільки прізвища міняють керівників РДА.Ну буває всяке, у них теж ротація. У райраді навіть міняти нічо не треба, уже 7-й рік царювання пішов.Стабілізець повний.Нам тільки хліба і видовищ. Ну хоч кіно покажіть, третю серію.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації