Вхід | Реєстрація

«Міцубіші» витягували із багна двома тракторами

«Міцубіші» витягували із багна двома тракторами

Дорогий кросовер застряг прямо на полі з озимою пшеницею. Для того, щоб витягти його на дорогу, довелось залучати сільськогосподарську техніку. Та на цьому «пригоди» «Аутлендера» та його власника не закінчилися.

Ця досить банальна подія сталася в неділю 13 березня неподалік від села Орлик. Несподівано вона швидко «обросла» чутками. Уже в понеділок вранці до автора цієї статті передзвонили колеги-журналісти, щоб поцікавитися деталями «спецоперації». До них надійшла інформація, що поряд із Орликом затримали ледве не шпигуна-сепаратиста. Мовляв, фермер, який працював у полі, помітив підозрілий автомобіль та чоловіка. Водія запідозрили ледве не у шпигунстві і затримали правоохоронці. Та потім виявилось, що він є звичайним законослухняним громадянином.

Насправді ж, усе було набагато банальніше. Кросовер «Міцубіші Аутлендер» дійсно застряг у полі озимої пшениці. Першими, хто його виявив, стали працівники ландшафтного парку «Нижньоворсклянський» та мисливського господарства «Філін». Вони й запідозрили водія у правопорушенні. Та не у шпигунстві чи сепаратизмі, а у браконьєрстві. Ось, що розповів єгер Григорій Петрусь:

— Ми ще з вечора помітили, що за селом в темну пору їздить якийсь автомобіль. Склалося враження, що він по полю чи то зайців, чи диких кіз ганяє. А потім побачили, що машина застрягла у балці, на полі з озимою пшеницею.

Вранці на місце події приїхав місцевий орендар Василь Бутенко. Саме на його полі і стояв «Міцубіші». За словами фермера, власник автівки не надто дружелюбно поставився до його появи. Та згодом на місце події приїхали й інші мешканці Орлика та представники правоохоронних органів і парку «Нижньоворсклянський». Фермер і власник «Міцубіші» почали домовлятися про компенсацію шкоди, завданої посівам. Поліцейських та керівництво «Нижньоворсклянського» викликали єгеря. А директор парку Олександр Шуліка, у свою чергу, запросив і представників ЗМІ. Крім «ЕХО», до орлицького поля приїхали і журналісти телеканалу «Трофей», котрі постійно ведуть відеозйомки у цій місцевості.

Працівники поліції під час огляду «Міцубіші» не виявили в кросовері ні зброї, ні набоїв. Не знайшли і вбитих тварин, що могло б підтвердити факт браконьєрства. Власник машини пояснив, що нею керував його син. Повертаючись увечері із орлицького магазину, хлопець разом із приятелем побачили зайця, який біг по дорозі. І почали переслідувати тварину. Що «надихнуло» хлопців ганятися за зайцем на автомобілі вартістю близько 600 тисяч гривень, залишається загадкою.

 

Операція «Евакуація» або «Нива» проти «Міцубіші»

Поки тривало опитування власника кросовера та огляд автомобіля, із Орлика приїхав трактор, що мав витягти машину з багнюки. Та старенький «ЮМЗ» не зміг справитися із завданням. І на підмогу викликали інший трактор. Більш новий і потужний «МТЗ» із легкістю висмикнув «Міцубіші» з багна. Та на цьому епопея не закінчилася. Оскільки під час дачі пояснень водієм кросовера у правоохоронців виникла підозра, що чоловік перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Тож до поля під’їхали співробітники ДАІ. Вони мали запропонувати 60‑річному жителю Полтави пройти тест на вміст алкоголю. Але водій чи то зрозумівши, що його чекає на дорозі, чи з іншої причини зажадав, щоб його автівку відчепили від трактора. Почалася сварка між ним та трактористом і фермером. Після цього вже «звільнений» «Міцубіші» на всіх парах помчав не до дороги, де його чекали поліцейські, а по полю, у напрямку до рибальської бази. Та правоохоронці «прорахували» цей маневр. Їх «Нива» перехопила японський кросовер на виїзді з поля. Водієві запропонували пройти тест на вміст алкоголю в організмі. Той спочатку зайшов у ліс, а потім довго з кимось говорив по телефону. Зрештою чоловік висловив готовність поїхати в лікарню і здати кров. Та сказав, що здавати аналізи буде в Полтаві, оскільки не довіряє кобеляцьким медикам. Крім того, він заявив, що правоохоронці влаштували провокацію проти нього. І навіть сказав, що з його машини зникли речі й документи. Щоправда, через деякий час виявилося, що документи і речі знайшлися на згаданій рибальській базі.

Дорогою з Орлика до Кобеляк чоловік заявив, що в нього різко погіршилось самопочуття. І сам попросив заїхати в лікарню. Чергові медики одразу виміряли у нього тиск. Він виявився дуже високим. Водієві надали першу допомогу. Від госпіталізації він відмовився. Відмовився чоловік і від проходження експертизи на факт встановлення алкогольного сп’яніння. Працівники ДАІ склали протокол за статтею 130 КУпАП. Адже відмова від проходження огляду прирівнюється до керування транспортним засобом у нетверезому стані.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 березня 2016, 13:22 | Кобеляки | Надзвичайне
1. красава / 17 березня 2016, 16:38
найшли кого слухати- дурного Тернового
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації