Вхід | Реєстрація

Бійцям 93-ї передали запчастини до КамАЗів

Бійцям 93-ї передали запчастини до КамАЗів

Військовослужбовці розповідають, що формою та зброєю армія вже забезпечена. А от техніку досі доводиться лагодити за допомогою волонтерів та благодійників.

13‑го березня до Нових Санжарах приїздять четверо бійців протитанкового дивізіону 93‑ї механізованої бригади, які зараз перебувають у Черкаському Дніпропетровської області. Серед них — і командир взводу артилерії, новосанжарець Сергій Іванов. Кілька тижнів тому він передав волонтерам «Новосанжарської Самооборони» перелік запчастин до військової техніки, необхідних для ремонту та відновлення боєздатності.

Дістати волонтери змогли не все. Проте і з порожніми руками воїни із Нових Санжар не поїхали. Завдяки допомозі благодійників, для техніки придбали ряд необхідних запчастин. Так, драбинівська «Чиста криниця» (директор Віктор Сидоренко) передала два нових акумулятори до КАМАЗів, судівська «Агротехнологія» (директор Володимир Хопта) придбала фільтри, клеми та шланги. Фермер із Поліг Валерій Врублевський перерахував волонтерам кошти на закупівлю необхідних запчастин. Адже, окрім укомплектування КамАЗів, бійцям потрібно поставити на колеса ще кілька одиниць техніки, тому ще є потреба у проводці та гальмах на автомобіль УРАЛ та щеплення, ГУР, ремкомплекти та ремені на помпу на ще один КАМАЗ. За допомогою бійці 93‑ї планують звертатися до представників влади та агробізнесу. Після спілкування з волонтерами Сергій Іванов і його товариші зустрічаються з головою районної ради Геннадієм Супруном.

Коли бійці вже перед від’їздом вантажили у легковик акумулятори та інші запчастини, ми поцікавились у Сергія Іванова загальним станом забезпечення військових частин. А ще тим, чому в потужній бригаді немає найнеобхідніших запчастин до техніки.

— Ситуація суттєво змінилася. Форма вже є у всіх, воювати є чим, зброї та снарядів у нас вистачає. А от запчастини доводиться діставати самим, — розповідає боєць. — У нас, наприклад, є джип, який подарували волонтери, то ми його лагодимо за свої гроші. Із великою технікою та сама ситуація: поки що виручають тільки волонтери.

Також артилерист розповів, що після короткого перепочинку від передової їх протитанковий дивізіон мають відправити на полігон у Широкий Лан. А після відповідних навчань та злагодження — знову до зони бойових дій.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 березня 2016, 13:07 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації