Вхід | Реєстрація

Туберкульоз є, приводів для паніки — немає

Туберкульоз є, приводів для паніки — немає

Про це говорили на терміновій позаплановій нараді, яку скликала голова Кобеляцької РДА Таміла Шевченко.

Приводом для проведення наради, що відбулася у понеділок 14 березня, стали зовсім не чергові заходи в ході проведення місячника боротьби з туберкульозом. Справа в тому, що наприкінці минулого тижня районом почала курсувати інформація про те, що в одній із шкіл виявили дитину, хвору на туберкульоз. А в понеділок стало відомо, що небезпечну хворобу виявили ще у одного учня цього ж навчального закладу.

Першим, хто розповсюдив неприємну новину, став громадський активіст Павло Гунжель. Його теж запросили на нараду. У її роботі також взяли участь головний лікар ЦРЛ Володимир Казирод, керівник ПМСД Любов Коломієць, санітарний лікар Валентина Семиног, голова райради Володимир Кішінський, заступник голови РДА Жанна Шевцова, спеціалісти районного відділу освіти. Медики підтвердили той факт, що туберкульоз виявили в дитини. Любов Коломієць розповіла, що хворобу діагностували в Полтаві. Вона сказала:

— Випадок неординарний. Дитини часто хворіла і довгий час кашляла. Її обстежували на предмет виявлення пневмонії. Адже в цьому році ця хвороба часто з’являється як ускладнення після грипу. Та рентгенівські знімки демонстрували чисті легені, без специфічних уражень. І лише в Полтаві за допомогою надсучасних методик вдалося діагностувати туберкульоз. Дитина проходить курс лікування. Її відпускають додому на вихідні, адже людина, яка лікується, не несе загрози іншим. А взагалі, носіями палички Коха є ми всі. Просто в здоровому організмі імунітет не дає розвиватися хворобі. Для того, щоб не захворіти, потрібно дотримуватись елементарних вимог: добре харчуватися і мити руки. Ну й, звичайно, регулярно проходити обстеження на флюорографі. Хоча цей випадок повинен примусити всіх насторожитися. Мова йде як про медиків, так і про батьків. Хоча підкреслюю, що насторожитися, а не сіяти паніку.

Володимир Казирод додав:

— Згідно із прийнятими у світі методиками, зараз туберкульоз лікують амбулаторно. Немає потреби в госпіталізації у стаціонарі. По-перше, це економічно дуже дорого. По-друге, зібрані разом хворі люди лише «обмінюються» небезпечною мікрофлорою. А взагалі, доведено, що більшу небезпеку розповсюдження туберкульозу несуть не самі люди, а речі. Особливо — паперові гроші. Саме тому медики й закликають всіх частіше мити руки з милом.

Щодо навчального закладу, у якому виявили двох хворих дітей, то там, за словами директора та санітарного лікаря Валентини Семиног, уже проведені необхідні дезінфекційні заходи. Валентина Іванівна пояснила:

— Дезінфекція не означає, що школу залили хлоркою. Сучасні засоби гуманніші до людей і довкілля. І проводять їх, згідно методики, у вихідні дні.

Крім того, на нараді повідомили, що в район прибула партія із 400 доз туберкуліну. Це проба на туберкульоз. Відома в народі як Манту. На цьому тижні за допомогою неї перевірять дітей двох навчальних закладів. Медики наголосили, що навіть позитивний результат тесту не є приводом для паніки. Таку реакцію можуть дати алергічне або звичайне респіраторне захворювання. Та дітей із позитивною реакцією перевірять додатково. Проби Манту проводитимуть лише за згодою батьків. Також уже перевірили санітарні книжки всього персоналу школи.

Для того, щоб перевірити на захворювання туберкульозом всіх дітей району, необхідно закупити туберкуліну на 80 тисяч гривень. У районному бюджеті вільних грошей немає. Про це поінформував голова райради Володимир Кішінський. А Таміла Шевченко запропонувала терміново звернутися до всіх органів місцевого самоврядування із проханням виділити субвенцію для районного бюджету на закупівлю туберкуліну.

Також стало відомо, що у квітні в Кобеляцькому районі працюватиме пересувний флюорограф. Безкоштовно пройти обстеження на ньому можуть усі бажаючі.

Пройдіть обстеження! Цим ви уберігаєте від небезпечної хвороби не лише себе, а й своїх дітей!

Фахівці фтизіатри розповіли, що підстав для припинення навчального процесу у школі немає. Випадки, коли в одному навчальному закладі виявляли двох і більше дітей, хворих на туберкульоз, уже були. Причому навіть у більш благополучні в плані епідситуації роки. Та водночас медики підтвердили, що ситуація з обстеженням школярів на предмет профілактики та виявлення туберкульозу вже кілька років поспіль залишається, м’яко кажучи, не ідеальною. По-перше, дітям не роблять щеплення БЦЖ через відсутність вакцини. Це — проблема всієї України. По-друге, у Кобеляцькому районі кілька років поспіль не проводять масове обстеження дітей за допомогою туберкуліну. Причина — відсутність коштів. Можливо зараз, коли «смажений півень» уже проявив себе, районна влада разом із органами місцевого самоврядування спільними зусиллями таки «нашкребуть» оті 80 тисяч гривень на туберкулін.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 березня 2016, 16:07 | Кобеляки | Спорт і здоров'я


1. рабинович / 18 березня 2016, 20:36
ну один из путей заражения туберкулёзом мы уже убрали это бумажные деньги
2. рабинович / 19 березня 2016, 13:59
в Бутенках в амбулаторії кажуть,шо це все маячня усі здорові
3. Читач / 19 березня 2016, 15:07
Питання нове, деятель старий. Різниця в тім, що туберкульоз успішно лікується, а діагноз Гунжеля на все життя. Крім того він повинен заплатити моральну шкоду дітям, яким своім язиком завдав проблем. Краще б у дворі прибрав, а не ліз там, де без нього знають що робити. Ехо, вам не противно з номера в номер ставити фото красавця?
4. Вотан / 19 березня 2016, 15:21
Вот снова этот Павел.Он что у вас в Кобеляках самый большой специалист во всех отраслях что он все организовывает.И юрист и прокурор и агроном по овощам и врач эпидемолог и кто еще...Повезло вам с деятелем.
5. 1 гість / 19 березня 2016, 15:26
Шановні, ви знаєте, що наша область займає провідне місце серед розповсюдження туберкульозу? Тому я не здивований такою інформацією...Якщо нічого не зроблять найближчим часом, то патова ситуація буде й з поліїміелітом...
6. senator / 19 березня 2016, 16:25
2.рабинович
«в Бутенках в амбулаторії кажуть,шо це все маячня усі здорові»

Шановний!Нвдаю цитату з висновка Полтавськоъ СЕС "Шановна пані!
Дякую Вам за повідомлення і розумію Вашу стурбованість ситуацією,
що склалась в с.Бутенки Кобеляцького району. В селі дійсно зареєстрований
осередок туберкульозу, серед контактних – учні та персонал Бутенківської
ЗОШ. " А от тепер думайте,гадайте,чи спати спокыйно чи бити тривогу тв спасати дытей???!!!!!!
7. senator / 19 березня 2016, 16:26
Шановний!Нвдаю цитату з висновка Полтавськоъ СЕС "Шановна пані!
Дякую Вам за повідомлення і розумію Вашу стурбованість ситуацією,
що склалась в с.Бутенки Кобеляцького району. В селі дійсно зареєстрований
осередок туберкульозу, серед контактних – учні та персонал Бутенківської
ЗОШ. А от тепер думайте,гадайте,чи спати спокійно чи бити тривогу тв спасати дітей???!!!!!!
8. senator / 19 березня 2016, 16:28
3.Читач
«Питання нове, деятель старий. Різниця в тім, що туберкульоз успішно лікується, а діагноз Гунжеля на все життя. Крім того він повинен заплатити моральну шкоду дітям, яким своім язиком завдав проблем.»

Питання про розповсюдження туберкульозу в Бутенківській ЗОШ пвдняі не Гунжель,а мама постраждавшої дитини!!!!!!!!дЛЯ ТОГО,ЩОБ ТУТ КОМЕНТАРІ ЗАЛИШАТИ ВИ ХОЧ ВНИКАЙТЕ В СИТУАЦІЮ,АТО ГАВ АБИ НЕ МОВЧКИ!
9. учень / 19 березня 2016, 17:10
Нажаль ця хвороба ще не подолана важко діагностується і хворіють нею багато ні в чому не винних людей.А робити на цьому якусь сенсацію і сіяти паніку мабуть не гоже лікарі знають що роблять.Мабуть вони не хотіли зробити боляче тій дитині і батькам що захворіла...Заспокойтесь коментатори всі під Богом ходимо...
10. рабинович / 19 березня 2016, 17:20
ну какая ещё паника!Вот и в этом году прививок противотуберкулёзных детям не будет по всей Украине
11. Гершель / 19 березня 2016, 18:16
10.рабинович
«ну какая ещё паника!Вот и в этом году прививок противотуберкулёзных детям не будет по всей Украине»

"Дом горит по плану", - как папа Ходоса говорил. Скажи, наши дают! Молодцы. Чем меньше гоев тем лучше.
12. фтизіатр / 19 березня 2016, 19:31
7.senator
«Шановний!Нвдаю цитату з висновка Полтавськоъ СЕС "Шановна пані!
Дякую Вам за повідомлення і розумію Вашу стурбованість ситуацією,
що склалась в с.Бутенки Кобеляцького району. В селі дійсно зареєстрований
осередок туберкульозу, серед контактних – учні та персонал Бутенківської
ЗОШ. А от тепер думайте,гадайте,чи спати спокійно чи бити тривогу тв спасати дітей???!!!!!!»

Сенаторе,не брешіть.Ви довідки і в очі не бачили, бо реальний зміст зовсім не такий.
13. Павло Гунжель / 19 березня 2016, 19:38
ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖСАНЕПІДСЛУЖБИ У ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
вул. Ватутіна, 35-А, м. Полтава, 36039, тел. 606-265, E-mail: [email protected]
17.03.2016. № Заявнику на електронну адресу [email protected]
Шановна пані!
Дякую Вам за повідомлення і розумію Вашу стурбованість ситуацією, що склалась в с.Бутенки Кобеляцького району. В селі дійсно зареєстрований осередок туберкульозу, серед контактних – учні та персонал Бутенківської ЗОШ. Осередок знаходиться під постійним контролем закладів Держсанепідслужби та охорони здоров’я. Працює комісія фахівців Департаменту охорони здоров’я, обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру, установ Держсанепідслужби, Кобеляцької центральної районної лікарні та Кобеляцького центру первинної медико-санітарної допомоги. В осередку проведена заключна дезінфекція, визначені заходи по дотриманню санітарно-протепідемічного режиму в школі, проводиться медичний нагляд за контактними, обстеження дітей шляхом постановки реакції Манту, флюорографічне обстеження старших дітей та дорослих в селі. Тобто робиться все можливе для того, щоб виявити всіх захворілих та заражених, забезпечити їх своєчасне лікування і таким чином попередити розповсюдження туберкульозу.
Сподіваємось на співпрацю жителів с.Бутенки щодо проведення заходів боротьби з цією інфекцією
З повагою,
Головний державний санітарний лікар області С.Л.Макєєв
14. фтизіатр / 19 березня 2016, 21:39
Павле Олександровичу, пройдіть будь ласка обстеження в медичному закладі м.Полтави, що знаходиться за адресою: вул.Шведська, 1.Вас там чекають, ви 100% іх пацієнт
15. юрій / 20 березня 2016, 08:57
По більше б таких пацієнтів.Дивись і нація б вихворіла.
16. 1 гість / 20 березня 2016, 09:00
"Фтізіатр" не правий! Проблему потрібно вирішувати, а не нападати на того, хто звернув увагу на "хворе" місце! Туберкульоз лікується, але довго і нудно (в ізоляції)! А група ризику це всі ослабленні, старі і діти...Таке було й раніше, але завдяки "манту", флюрографії(яку проходили всі працюючі дорослі) хворобу швидше знаходили й відправляли на лікування за державний кошт, а як зараз, то не скажу...
17. Батя / 20 березня 2016, 09:06
Кілька років назад по телебаченню виступала жінка фахівець з питань туберкульозу.
Вона наголошувала на необхідності проведення профілактичної роботи, підкреслювала, що якщо цього не робити то вже через 3-5 років в Україні буде складне становиче, значна частина людей хворітиме, інші будуть носіями туберкульозу.
18. Філософ / 20 березня 2016, 09:08
16.1 гість
«й відправляли на лікування за державний кошт, а як зараз, то не скажу...»

А зараз "спасіння потопаючих справа рук самих потопаючих". А вождям чим більше помре тим краще. Вони за йе навіть премію від хазяїв отримають. Як люди цього не поймуть.
19. рабинович / 20 березня 2016, 11:59
Гунжеля представить к награде,молодец парень везде успевает
20. senator / 20 березня 2016, 13:25
12.фтизіатр
«Сенаторе,не брешіть.Ви довідки і в очі не бачили, бо реальний зміст зовсім не такий.»

ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖСАНЕПІДСЛУЖБИ У ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
вул. Ватутіна, 35-А, м. Полтава, 36039, тел. 606-265, E-mail: [email protected]
17.03.2016. № Заявнику на електронну адресу
[email protected]
Шановна пані!
Дякую Вам за повідомлення і розумію Вашу стурбованість ситуацією,
що склалась в с.Бутенки Кобеляцького району. В селі дійсно зареєстрований
осередок туберкульозу, серед контактних – учні та персонал Бутенківської
ЗОШ. Осередок знаходиться під постійним контролем закладів
Держсанепідслужби та охорони здоров’я. Працює комісія фахівців
Департаменту охорони здоров’я, обласного клінічного протитуберкульозного
диспансеру, установ Держсанепідслужби, Кобеляцької центральної районної
лікарні та Кобеляцького центру первинної медико-санітарної допомоги. В
осередку проведена заключна дезінфекція, визначені заходи по дотриманню
санітарно-протепідемічного режиму в школі, проводиться медичний нагляд за
контактними, обстеження дітей шляхом постановки реакції Манту,
флюорографічне обстеження старших дітей та дорослих в селі. Тобто
робиться все можливе для того, щоб виявити всіх захворілих та заражених,
забезпечити їх своєчасне лікування і таким чином попередити
розповсюдження туберкульозу.
Сподіваємось на співпрацю жителів с.Бутенки щодо проведення
заходів боротьби з цією інфекцією
З повагою,
Головний державний санітарний лікар області С.Л.Макєєв
21. senator / 20 березня 2016, 13:27
[[ЦИТАТА|14|фтизіатр|Павле Олександровичу, пройдіть будь ласка обстеження в медичному закладі м.Полтави, що знаходиться за адресою: вул.Шведська, 1.Вас там чекають, ви 100% іх пацієнт
А Ви мабуть по собі судете??
22. фтизіатр / 20 березня 2016, 15:13
Павле Олександровичу, ви "герой"!Ви роздали 900 га нужденним, "замочили" паличку Коха...Сепаратюги, запасайтеся памперсами, за вашими душами іде Бетмен -Гунжель!!!!
23. senator / 20 березня 2016, 16:44
22.фтизіатр
«Павле Олександровичу, ви "герой»

Я подивилася,яким би Ви були "героєм",якби Вас, чи Вашої родини стосувалася ця проблема....Але раджу переваритись,всі під Богом ходимо....
24. Спостережливий / 20 березня 2016, 17:25
22.фтизіатр
«Павле Олександровичу, ви "герой"!Ви роздали 900 га нужденним, "замочили" паличку Коха...»

Шановний Фтизіатр, Дозволю собі не погодитись із іронією на адресу Гунжеля. так ми всі бачимо, що цей чоловік частенько "передає куті меду". А за деякі свої висловлювання на адресу депутатів і посадовців, ризикує отримати повістки в суд і програти його. Але ж... Давайте задумаємось чи була б хоча б якась реакція з боку влади на проблему виявлення того ж туберкульозу, якби не Гунжель. На жаль, маю привід думати, що не було б нічого. Фтизіатри написали б чергові звернення до валади із проханням виділити кошти на обстеження дітей. так робили із року в рік, із однією лиш метою. Вибачте за вираз аби прикрити свою дупу. Ми ж писали, лист є. Дітей не обстежили, ну то вже інша справа.
Зараз же обстеження у Бутенках почалося. Почалося після того, як Гунжель почав "колотитися". Це - беззаперечний факт.
Біда нашого суспільства у тому, що до тих, хто "колотиться" ставляться зневажливо. ПРиклади - Гунжель, Андрейко, Теренін. Та й авторів "ЕХО" чимало земляків не люблять і зневажають. Але ж по суті і журналісти і названі громадські діячі роблять корисну справу. Вони оприлюднюють проблеми.
Це як онкохвороба. Можна безкінечно говорити, що я здоровий, не звертати уваги на симптоми. А потім - четверта стадія і смерть у муках.
25. Читач / 20 березня 2016, 18:34
Спостережливий, так чого в суді захищаєте не Гунжеля, а позивачів?
26. Спостережливий / 20 березня 2016, 18:55
25.Читач
«Спостережливий, так чого в суді захищаєте не Гунжеля, а позивачів?»

Шановний Читач. Давайте припинимо безперспективні і абсолютно не конструктивні спроби "вирахувати" того чи іншого дописувача коментарів на сайті "ЕХО". Давайте спілкуватися по суті. Неважко зрозуміти, що Ви вважаєте мене Сергієм Галушко, котрий в суді представляє інтереси бутенківських посадовців у їх позовах проти Гунжеля.
Ну от уявімо я кажу "Ні, я не Галушко". Ви і в цьому разі будете впевненим у власній правоті. Ну, то й будьте. Але, що це змінює у вашому житті і в ситуації із спалахом туберкульозу у Бутенках? Аж нічого.Просто Ви забили собі голову непотрібним мотлохом.Бережіть свою "оперативку", вона не безрозмірна.
27. рабинович / 20 березня 2016, 19:28
20.senator
«Шановна пані!
Дякую Вам за повідомлення і розумію Вашу стурбованість ситуацією,»

шановна пані це Гунжель?може я шось пропустив?
28. senator / 20 березня 2016, 19:55
27.рабинович
«
шановна пані це Гунжель?може я шось пропустив?»

Ви багато чого пропускаэте.Всы пишуть Гунжель то...Гунжель це....а воно лист з санепідемстанції якійсь пані у відповідь.ОПАНА!!!!!!!!!!!!!!!!Не Гунжель.......аяяй
29. рабинович / 20 березня 2016, 20:03
перед выборами имел беседу с пані Гунжель,не дуже крику багато а все іде в вихлоп
30. senator / 20 березня 2016, 21:32
29.рабинович
«перед выборами имел беседу с пані Гунжель,не дуже крику багато а все іде в вихлоп»

А пані Гунжель до чого тут???Якщо Ви думаєте,що питанням поширення туберкульозу серед учнів та персоналу Бутенківської ЗОШ турбується тільки Гунжель то Ви дуже сильно помиляєтесь...Усі здорово мислячі люди розуміють настільки ця проблема являється глобальною, і намагаються підтримати стурбованість Павла Олександровича й допомогти захистити дітей від інфікування й подальшого поширення палички Коха
31. сторож / 20 березня 2016, 23:27
Напали на Гунжеля так, ніби то він винен у спалаху туберкульозу. Невже кращий вихід - замовчати. Є проблема. І це очевидно. ІІ потрібно вирішувати. Здається, лише нечисленні читачі цим переймаються ( Батя, senator). З інших сарказм пре і ненависть на Павла. Краще б мовчав? "Народ безмолвствует, но счастлив ли народ?" Ми колись це вже проходили. І що сміття з хати негоже виносити також нам внушали. Тільки користі з такого мовчазного потурання немає ніякої.Гунжель - не долар, щоб усім подобатись.Але робить хоть щось.Як уміє, як це розуміє.І щось таки зрушує з місця.Принаймні, будуть проведені обстеження. Можете краще, знаєте як? Доведіть, а потім сли
ною бризкайте.
32. рабинович / 21 березня 2016, 07:12
31.сторож
«Напали на Гунжеля так, ніби то він винен у спалаху туберкульозу»

просто человек паразитирует на теме,а дальше грядут времена.что прививок вообще делать не будут, тогда что он будет детей всех вакцинировать за свой счёт.
33. Мватвій / 21 березня 2016, 09:29
18.Філософ
«А зараз "спасіння потопаючих справа рук самих потопаючих". А вождям чим більше помре тим краще. Вони за йе навіть премію від хазяїв отримають. Як люди цього не поймуть.»

Існує тваємна угода володарів світу довести чисельність населення до золотого міліарда , щоб лишились володарі і раби , таке навіть оголосили по Укр ТВ.І це виконується.В кобеляцькому районі це особливо видно .Санітарна служба району хочби встигала в свої магазини.По всих магазинах продаються прострочені і неякісні продукти.Був свідком , коли у Два куми закуплялись дешевше прострочені продукти і прямо на ринок уже , як високоякісні.Це яскраво свідчить про роботу санітарної служби , яка практично нічим не займається.В лікарні теж страшно дивитись , що твориться.Лікарі одно плачуть за низькі зарплати , а самий престижний автопарк приватних авто в поліції і лікарні , а потім у вчителів.Оті , хто так накинувся на Гунжеля , саме і причетні до розповсюдження всякої зарази.Це люди без власної гідності , які проміняли свою гідність на гроші.
34. Мватвій / 21 березня 2016, 09:43
В районному бюджеті не вистачає коштів на придбання туберкуліну - чи не смішно.Припиніть катати на персональних авто чиновників і відразу зявляться кошти.Припиніть встановлювати відеокамери для стеженнЯ за громадянами - і зявляться кошти.
35. рабинович / 21 березня 2016, 09:52
33.Мватвій
«.Оті , хто так накинувся на Гунжеля , саме і причетні до розповсюдження всякої зарази.Це люди без власної гідності , які проміняли свою гідність на гроші»
Я просто хочу знати для початку Гунжель це він чи вона?
36. Масон Вазон / 21 березня 2016, 12:43
[[ЦИТАТА|33|Мватвій|Існує тваємна угода володарів світу довести чисельність населення до золотого міліарда , щоб лишились володарі і раби]
Братіку Матвій, ти сам зрозумів, що написав? Перечитай ще раз. Написане тобою поза межами здорового глузду.
Ти знаєш про таємну угоду? Одне із двох - або вона зовсім не таємна або ти брав участь у її заключенні.
Довести кількість землян до 1 мільярда. Так "золотий мільярд" давно існує. Якщо кількість землян зменшиться до цього числа, то хто ж тоді буде рабами, а хто панами?
І яким вибачте х.е.р.о.м. Світовий уряд причетний до магазинів керівникиа санітарної служби? Вони що їх відкривали?
А в країнах "золотого мільярда"санітарної служби в українському розумінні взагалі немає.Я коли купався в Будапешті у знаменитих Сєченських купальнях думав"Оце б сюди нашу санстанцію? Озолотились би! Або закрили на фіг".
Уяви Матвій, там ніхто не перевіряє чи в тебе сПід чи проказа - всіх пускають!
Отака біда там в Європі. Яквони виживають в тому "золотому мільярді" без санстанції, пожежної інспекції, КРУ, мру та іншої дуже "потрібної" фігні. І ти знаєш і світовою змовою ттам не дуже переймаються.]
37. Філософ / 21 березня 2016, 12:58
36.Масон Вазон
«Братіку Матвій, ти сам зрозумів, що написав? »

Як це ти мені не приписав цей комент? Аж дивно. Думав напишеш, що то я сам з собою переписуюсь.
38. Гершель / 21 березня 2016, 13:12
35.рабинович
«Я просто хочу знати для початку Гунжель це він чи вона?»

Ти не позорь наше племья. Це воно. Хіба ти не знаєш, що ми їх повинні перетворити в "воно" за їхніми ж побажаннями і тоді будемо виводити їх по необхідності в інкубаторі. В гейропі вже потроху справа движеться, а цих ми ще швидше гібридизуїмо бо вони набагато дурніші.
39. Гай Фокс / 21 березня 2016, 14:03
37.Філософ
«Як це ти мені не приписав цей комент?»
Валєра, видно ж, що це не ти писав, от він і звертається не до тебе. А от саша ставицький щось хвоста піджав, тепер він вже Матвій.
40. Матвій / 21 березня 2016, 15:37
36.Масон Вазон
«Братіку Матвій, ти сам зрозумів, що написав?»

Я написав те , що було оприлюднено по українському ТБ буквально позавчора в звязку з діяльністю кандидата в президенти США Трампа.Тому це я видумав не сам.Де ти там купався в Європі ніхто не знає , можливо це твоє купання проходило і в Кобеляках біля осичок , дехто там і рибачить , то це не значить , що так нормально.Я розумію , що ти з тієї компанії , що сколотив Ісип , там ще є Гей з Фоксом - словом вас таких крутих небагато.Разоблачители.Ви тут усе загадили своєю діяльністю , а тепер вас тягне в Європу , щоб і там напаскудить , тільки вас звідти гнатимуть , як сир....х котів.
41. Масон Вазон / 21 березня 2016, 17:55
40.Матвій
«Я розумію , що ти з тієї компанії , що сколотив Ісип , там ще є Гей з Фоксом - словом вас таких крутих небагато.»

Братіку Матвій та не псіхуй ти так. І жабі волю не давай. Зараз більш актуально "Наді - волю". Ну не вийшдо в тебе по життю не склалося а може кеби не вистачає. Ну нічого аби здоровенький був.
От тільки ніяк не можу зрозуміти, як ти все це встигаєш. І на таємних зібраннях сильних світу цього буваєш і за Ісипом та його друзями слідкуєш. Ти на роботу хоча б встигаєш ходити?
А взагалі братіку Матвій прослухай пісеньку російського співака Шнура. Там про таких як ти. І допоможи жінці сміття із хати винести.
42. гість999 / 21 березня 2016, 18:08
41.Масон Вазон
«Зараз більш актуально "Наді - волю". »

Це точно.По всіх каналах транслюють той грьобаний суд.По "тарілці" навіть кацапи про неї триндять.Прийшлося на "Аль-Джазіру" перемикати,може й там мулла про неї співає,але арабський я,слава Богу,не розумію.
43. U 666 / 21 березня 2016, 22:27
Відкрию таємницю - фтизіатр, не фтизіатр, а ПРОКТОЛОГ!!!
44. senator / 22 березня 2016, 14:57
Напали на Гунжеля так, ніби то він винен у спалаху туберкульозу. Невже кращий вихід - замовчати. Є проблема. І це очевидно. ІІ потрібно вирішувати. Здається, лише нечисленні читачі цим переймаються ( Батя, senator). З інших сарказм пре і ненависть на Павла. Краще б мовчав? "Народ безмолвствует, но счастлив ли народ?" Ми колись це вже проходили. І що сміття з хати негоже виносити також нам внушали. Тільки користі з такого мовчазного потурання немає ніякої.Гунжель - не долар, щоб усім подобатись.Але робить хоть щось.Як уміє, як це розуміє.І щось таки зрушує з місця.Принаймні, будуть проведені обстеження. Можете краще, знаєте як? Доведіть, а потім сли
ною бризкайте.
Дякую,що приєдналися до нас....нечисленних
45. senator / 22 березня 2016, 14:58
31.сторож
«Напали на Гунжеля так, ніби то він винен у спалаху туберкульозу. Невже кращий вихід - замовчати. Є проблема. І це очевидно. ІІ потрібно вирішувати. Здається, лише нечисленні читачі цим переймаються ( Батя, senator). З інших сарказм пре і ненависть на Павла. Краще б мовчав? "Народ безмолвствует, но счастлив ли народ?" Ми колись це вже проходили. І що сміття з хати негоже виносити також нам внушали. Тільки користі з такого мовчазного потурання немає ніякої.Гунжель - не долар, щоб усім подобатись.Але робить хоть щось.Як уміє, як це розуміє.І щось таки зрушує з місця.Принаймні, будуть проведені обстеження. Можете краще, знаєте як? Доведіть, а потім сли
ною бризкайте.»

Дякую,що приєдналися до нас....нечисленних
46. рабинович / 22 березня 2016, 15:04
Гунжель круче чем Брюс Уиллис,Паша и свинячий грипп поставит на колени
47. ой ой / 22 березня 2016, 19:14
Чомусь ніхто не говорить , що в нас є ціла санітарна служба на чолі з горе підприємцем т. Валєю , яка отримує зарплату та кришує багатьох керівників та підприємців (звичайно не безкоштовно). Адже саме вона повинна перейматися питаннями епідемій та різних інфекційних захворювань в районі . А вона , замітьте , за наші з вамии бабки , робить хто зна що . Розповідає про прекрасне життя в нашому районі . Не буде дивним , коли в нас крім туберкульозу виявиться ще якесь небезпечне інфекційне захворювання .І після того як хтось захворіє . це буде звичайним явищем , і повірьте безпечним для здоровя , ну прям як в казці 12 місяців .  Саме т. Валя є монополістом по продажу в Кобеляцьких школах та району , різних здобних та сїдобних виробів нашим дітям , вже не говорячи про прострочені продукти в її магазині і мабуть таке трапляється і в школах , тільки зрозуміло все це змовчується . Т. Валя перепутала , що санстанція є державною установою , а не її бізнесом . Працівники її служби пошепки говорять , що навіть булочки та пиріжки їм завозять на обід автомобілем санстанції , а ви говорите що немає за що проти туберкульозу ліків купити . Вона ж ножками не ходить , а за державний кошт її возять з дому на роботу і навпаки . А уявіть собі скільки коштів за її керування в санстанції можна заощадити , тільки на перевезеннях . Триндець .
48. 1 гість / 23 березня 2016, 10:24
Наша санітарна служба-це як шостий палець на руці! До неї звикли, але толку ніякого! Потрібно видаляти, щоб зекономити і кошти, і приміщення(для молодих лікарів було б помешкання, бо не хотять їхати до Кобеляк ні ендикринолог, ні кардіолог, бо немає житла їм тут).
49. рабинович / 23 березня 2016, 10:42
звонил в санитарную службу в Кобеляках,ответили,что мы приказом кабинета министров не имеем права выезжать по жалобам граждан,только через органы местной власти
50. Матвій / 23 березня 2016, 12:44
41.Масон Вазон
«Братіку Матвій та не псіхуй ти так. І жабі волю не давай. Зараз більш актуально "Наді - волю". Ну не вийшдо в тебе по життю не склалося а може кеби не вистачає. Ну нічого аби здоровенький був.»

Я себе відношу до тих , хто вважає , що життя моє вдалося , я не голодний , не ношу недоносків із секон-хенду ну і т.д., не ворую і не відношу себе до тих , хто готовий лизати чужий зад , на відміну від тебе.
51. Масон Вазон / 23 березня 2016, 15:06
50.Матвій
«і не відношу себе до тих , хто готовий лизати чужий зад , на відміну від тебе.»

Ну ти братіку Матвій прямо вуайєрист якийсь. Навіть піглядуєш хто чий зад лиже. А це вже збочення братіку, тобі б до психіатра.
52. Махтей / 23 березня 2016, 16:10
51.Масон Вазон
«Навіть піглядуєш хто чий зад лиже. А це вже збочення братіку, тобі б до психіатра.»

А що, таки попався йому?
53. читач / 23 березня 2016, 18:06
52.Махтей
«А що, таки попався йому?»
100відсотково
54. Матвій / 23 березня 2016, 21:31
51.Масон Вазон
«. Навіть піглядуєш хто чий зад лиже. А ц»

Ти знаєш , я не з таких , як ти .Такі , як ти десь там скупались в Європейськоиу дерьмі і кричите на ввесь світ , які ви круті , як вам хочеться в Європу.А їздив ти то туди за чужі.Це такі , як ти , дісно неудачники.У вас нема навіть мислення свого.Наслухався , що в Європі добре і тебе туди пре , тільки от неподумав , чи такі бездари там нужні.З часом і в Україні люди зрозуміють , що ви їх обкрадаєте , а історія інколи повторюється і прийдеться купатись у місцевому дерьмі.
55. Масон Вазон / 24 березня 2016, 17:44
54.Матвій
«Ти знаєш , я не з таких , як ти .Такі , як ти десь там скупались в Європейськоиу дерьмі і кричите на ввесь світ , які ви круті , як вам хочеться в Європу.А їздив ти то туди за чужі.Це такі , як ти , дісно неудачники.У вас нема навіть мислення свого.Наслухався , що в Європі добре і тебе туди пре , тільки от неподумав , чи такі бездари там нужні.З часом і в Україні люди зрозуміють , що ви їх обкрадаєте , а історія інколи повторюється і прийдеться купатись у місцевому дерьмі.»

Братіку Матвій та я й не сумліваюся шо ти не з таких. Ти - лузер із величезною хохляцькою Жабою на впалій гнуді. Аби та братіку знав де я ще бував і купався. І в мериканському, як ти красиво висловився дєрьмі, і в азійському. От в Африці і Австралії ще не був, тільки збираюся.
А в Європі дійсно добре, бо таких як ти набагато менше чим в Україні. І в Україні теж добре. Якщо на таких як ти вирощувачів Жаби уваги не звертати. Дай Боже тобі лузер бути хоча б на половину таким неудачником, як я. Може тоді хоча б в Єгипет злітаєш.
56. Матвій / 24 березня 2016, 18:00
55.Масон Вазон
«Братіку Матвій та я й не сумліваюся шо ти не з таких»

Це ти для конспірації написав не сумліваюся (сумнів).А взагалі ятобі ніяк не заздрю.Де хто побував нічого не варте.Дураків і треба возити по всих усюдах і можливо ти і їздив полікуватись.В Америку ти їздив варити борщ , якого ніхто не захотів їсти ?От бачиш , ти дослужився , що нікому став непотрібний.І якщо тобі хочеться в Європу , то зібрав шмутки і подвигав туди , де таких як я немає.Тільки таких пр....... як ти ніхто там не ячекає.
57. Масон Вазон / 24 березня 2016, 18:24
56.Матвій
«В Америку ти їздив варити борщ , якого ніхто не захотів їсти »

56.Матвій
«.І якщо тобі хочеться в Європу , то зібрав шмутки і подвигав туди »

Братіку Матвій та не псіхуй так. Все одно від цього нічого не зміниться. я як їздив у Європу, так і їздитиму. І таких як я навіть в Кобеляках сотні. Бажано. щоб були тисячі. А тебе Жаба, як давили так і давитиме. А житиму я там, де захочу. Тебе не питатиму - точно.
А борщ я варити не вмію. На кухаря не вчився.
І з чого ти взяв , що я нікому непотрібен? Якщо гроші на поїздки є, значить їх мені платять.Отже - потрібен. Логічно? А тобі - ні. Значить ти той Невловимий Джо, що нікому і на уй нецікавий.
Пока лузер! І погодуй Жабу.
58. Матвій / 24 березня 2016, 18:51
57.Масон Вазон
«А житиму я там, де захочу. Тебе не питатиму - »

Янукович не тебе і то змінив місце проживання.А ти не все розумієш і розкухкудахкався , який ти багатий та крутий , а історія повторюється і тих , кого давить жаба за твоє накрадене буде трудно зупинити.А нинішня влада вже довела людей майже до точки кипіння , то я б тобі не радив показувати , який ти крутий.А може це все блеф , і за душею одні борги.Ну а про мене ти їдь хоч і в АНТАРКТИДУ до пінгвінів , будеш там ,ладно , щасти тобі.А історію ти повинен знати.
59. Масон Вазон / 24 березня 2016, 19:23
58.Матвій
«, а історія повторюється і тих , кого давить жаба за твоє накрадене буде трудно зупинити»

Фух, як важко із таким як ти. Ну спасибі за те, що хоч зізнався що тебе жаба душить. Братіку Матвій, відмінність таких як я масонів і таких як ти лузерів не в товщині гаманця і у кількості відвіданих країн. А у підходах до вирішення проблем і у поставлених цілях. Найголовніше із цьог - масони хочуть. щоб всі жили раціонально і від цього заможно. А такі як ти вічно хочуть щось у когось забрати, поділити і пропити. або просрати.
а на революцію в Україні не надійся. Почитай Льоніна про революційну ситуацію. У нас нікому її робити.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації