Вхід | Реєстрація

Реєструвати авто їдуть і з Полтави, і з Кременчука

Реєструвати авто їдуть і з Полтави, і з Кременчука

Та, не дивлячись на це, особливого ажіотажу чи великих черг у територіальному центрі з надання послуг, що розташований у Бутенках, немає.

У суботу 12 березня працівники «ЕХО» приїхали в Бутенки, щоб на власні очі подивитися, як працює територіальний центр. Раніше ця установа називалася МРЕВ. У ній, як відомо, надають послуги з реєстрації транспортних засобів та приймають екзамени у бажаючих отримати посвідчення водія.

Приводом для поїздки став сюжет, продемонстрований на одному з провідних українських телеканалів. Журналісти показали величезні черги з бажаючих оформити документи на автомобілі в аналогічних установах, що діють у Києві. Зокрема, йшлося про те, що такі незручності виникли як результат чергової реорганізації, що супроводжується скороченням мережі і відсутністю необхідної бланкової продукції та комп’ютерного забезпечення. От ми й вирішили перевірити, яка ситуація у провінції.

У Бутенки ми прибули в суботу по обіді. Територіальний центр, що тут розташований, традиційно обслуговує жителів Кобеляцького, Новосанжарського, Решетилівського та Козельщинського районів. Та не лише їх. Зараз оформити документи у подібних установах може кожен громадянин України, незалежно від місця проживання та реєстрації.

На момент нашого приїзду в бутенківському центрі було майже безлюдно. Біля віконець у очікуванні документів стояли двоє чоловіків. Один із них, житель Кобеляк, розповів:

— Я проїжджав поряд із центром вранці. Бачив, що на майданчику стояли зо два десятки автомобілів. Тому вирішив приїхати після обіду. Усе оформив. Нічого зайвого з мене не вимагали. Усе було чітко і швидко.

Сергій Гузь, керівник центру, у свою чергу, повідомив:

— До обідньої перерви ми обслужили тридцять чоловік. Абсолютно штатна ситуація. Зараз, як бачите, узагалі пусто. Інколи я навіть раджу людям приїжджати по обіді. Але така вже звичка у наших земляків: вирішувати всі справи вранці. Із нового, що у нас відбувається, так це те, що у Бутенки почали їхати люди з Полтави та Кременчука. Там дійсно черги дещо більші. Причина проста: деякі центри були закриті. І тому в Полтаву їдуть жителі багатьох сільських районів. Наш центр скороченню не підлягає. Зараз у нас 11 працюючих, включно з технічним персоналом. У гірші часи працювало четверо. Тоді справді було важко і виникали черги. Зараз цієї проблеми немає. Немає проблем і з бланковою продукцією та номерами. Реєструємо ми і договори купівлі-продажу. За три місяці зареєстрували 462 такі документи. Раніше подібна процедура коштувала 700-1500 гривень у нотаріусів та різних фірм. У нас це робиться безкоштовно.

Також Сергій Васильович порекомендував автовласникам не користуватися дорученнями, а реєструвати повноцінний договір. Він пояснив:

— Якщо ви купляєте автомобіль вартістю 150-200 тисяч гривень, то краще вже не економити на оформленні документів. Доручення — це не завжди надійно. Сьогодні вам довіряють, завтра — ні. А оформивши договір купівлі-продажу, ви стаєте повноправним власником транспортного засобу.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 березня 2016, 17:08 | Кобеляки | Суспільство
1. в о д і й а в т о / 19 березня 2016, 05:43
Свого часу ми реєстрували автомобіль. Нас відіслали в кабінет, двері до якого на фото. Там міліціонер виписав папірець ( точніше сказати відірваний кусочок, огризочок бумаги без штампів, печаті, без зазначення прізвища хто його підписав, власне був відсутній і сам підпис) на якому значилась сума щоб ми заплатили. Виписуючи цей папірець ніхто нічого в нас не питав, не пояснив.
Потім сказали щоб ми заплатили передавши цього папірця жінці, що знаходилась в сусідньому кабінеті. Ми попросили її пояснити, що то за така велика сума, яку нам необхідно заплатити.
- А це за тонування стекол ....,-почули у відповідь, після тривалої мовчанки.
- Так ми ж не просили щоб нам нову машину тонували, а ще за що тут понаписували в папірці (бо дуже нерозбірливий почерк) .
Працівниця зашарілася, не знаючи що відповісти.
Ми зрозуміли що це один із способів обдирання громадян.
Цікаво чи й сьогодні таким чином оббирають громадян.
2. simon / 19 березня 2016, 09:47
Чемно і по-закону,поїхав замінити посвідчення водія.Стаж водіння більше 30 років.Закон дозволяє керувати без доручення,грошей на власний транспорт та переоформлення Т.З.немає.Послали подалі,вчу знову ПДР)))).....бо нічим не керував...хоча не було такого дня,що без транспорту.За Законом,вони праві,як не сумно!.......думки в голову дурні лізуть: Краще б мій дід в 1941 хреново стріляв,зате зараз не хотілося б бюрократів пристрелити!!!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації