Вхід | Реєстрація

Слово «кав’яр» не має жодного відношення до кави

Третього березня у Всесвітній день письменника в Лисківській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулася Всеукраїнська українознавча гра «Соняшник».

Наша школа щороку є активним учасником конкурсу. І цього року в грі взяли участь 18 наших учнів.

Зазвичай, завдання гри вирізняються естетичним оформленням та цікавим і досить складним змістом. Учням 1–9 класів цього року потрібно було не лише продемонструвати свою обізнаність з української мови і літератури, історії України, знання звичаїв і традицій нашого народу, а й глибоку ерудицію і кмітливість. Найцікавішими для всіх вікових груп залишаються ребуси, які школярі, особливо початкової ланки, із задоволенням розв’язують.

Традиційно авторами гри «Соняшник» є науковці вищих навчальних закладів Харкова. Тому й завдання завжди неординарні. Так, минулого 2015 року учні дізналися, що слово «кав’яр» не має жодного відношення до кави, адже так називають солону ікру з риби. А Іван Підкова, персонаж відомого однойменного твору Тараса Шевченка, був не лише кошовим козацьким отаманом Запорозької Січі, а ще й обіймав монаршу посаду — у період 1577–1578 років був проголошений молдавським господарем. Цьогоріч завдання також змушували помізкувати не лише учнів, а й учителів.

У травні будуть оголошені результати гри, переможці якої матимуть від оргкомітету «Соняшника» дипломи, сертифікати й подарунки. Зичу учасникам отримати свої нагороди та задоволення від гри. Щиро дякую всім учням та їхнім батькам! Успіхів і перемог!

 


Автор: Світлана Білоножко, вчитель української мови та літератури Лисківської ЗОШ І-ІІ ступенів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня 2016, 09:08 | Царичанка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації