Вхід | Реєстрація

«Бог простить і я прощаю»

«Бог простить і я прощаю»

Останній день Масниці — Прощена неділя.

13 березня у Свято-Успенському храмі села Китайгород відбулося святкове Богослужіння, яке очолив архієпископ Володимир Дніпродзержинський і Царичанський разом із духовенством району.

За християнською традицією, в останній день Масниці, перед Великим постом, треба було просити пробачення один в одного за все заподіяне зло, кривди і прикрощі. Пробачення просили тричі і відповідали:

— Бог простить і я прощаю.

Чому неділя називається Прощеною? Входячи у Великий піст, людина повинна бути очищеною від гріхів і стати на стежку власного покаяння, йти у піст без образ та зі світлими помислами.

Цього дня Святкова Літургія була також присвячена іконі Божої Матері «Взиграніє Приорільська», яка тепер постійно перебуватиме у Свято-Успенському храмі.

Літургію супроводжував архієрейський зведений хор Царичанського округу під диригуванням матушки Олени Пігаревої. Згодом до Божественних піснеспівів долучився професійний чоловічий співочий гурт «Орфеус» із Дніпропетровська (керівник Тарас Хмилюк). Наприкінці Літургії у своїй проповіді Владика Володимир зазначив:

— Прощати треба щиро і з чистим серцем. Якщо людина злукавить, вона думатиме, що цього ніхто не помітить. Але Бог усе бачить. Бога не обдуриш. Тому треба бути чесним перед Богом і людьми.

Також Владика зауважив, що коли людина поститься, у неї не повинно бути похмуре і скорботне обличчя. Навпаки, світла радість. Адже піст — це не сум і похмурість. Ні в якому разі не можна судити людей, коли вони не дотримуються посту. Відповідати треба тільки за себе.

Після святкового Богослужіння віряни вийшли на подвір’я церкви та мали змогу насолоджуватися виступами ансамблю «До-мі-солька» та чоловічого гурту «Орфеус». Присутніх на святі пригощали дуже смачними млинцями та солодкою молочною кашею.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня 2016, 09:16 | Царичанка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації