Вхід | Реєстрація

Суддя Мурашко визнав Троцького винним

Суддя Мурашко визнав Троцького винним

У Козельщинському районному суді закінчилось слухання справи про адміністративне правопорушення, фігурантом якої є перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Троцький.

У цій, банальній на перший погляд, справі відбулось аж шість засідань. Одне з них тривало майже чотири години. Навіть досвідчений адвокат Олександра Троцького Анатолій Голубенко зауважив із цього приводу:

— У моїй практиці таке відбувається вперше. Щоб справу про адмінправопорушення розглядали так довго — рідкісний випадок.

Нагадаємо, що в ніч із 6-го на 7-ме лютого 2016 року працівники Козельщинського відділу поліції зупинили автомобіль, яким керував Олександр Троцький. У процесі розмови з водієм в поліцейського Едуарда Рубана виникла підозра, що Олександр Андрійович перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Інспектор запропонував водієві пройти обстеження. Той погодився. Але, від’їхавши з десяток метрів від місця події, постояв хвилину, а потім поїхав далі.

Поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення за ознаками статті 130 КУпАП. Сам Троцький заявив, що з місця події не тікав, від огляду не відмовлявся. Оскільки остаточне рішення в таких справах приймає суд, то розпочалася відповідна процедура. Кілька разів судове засідання переносили на прохання Олександра Троцького. Він шукав собі адвоката. Зрештою знайшов.

І ось 16 березня відбулося майже чотиригодинне засідання, під час якого виступили і безпосередні учасники події і свідки з обох сторін. Було встановлено, що 7 лютого на мобільний телефон громадського активіста Євгена Несвітайлова подзвонили його знайомі. І розповіли, що бачили як Олександр Троцький нібито вживає алкогольні напої, а потім сідає за кермо автомобіля. Несвітайлов, знаходячись у рейді разом із працівниками поліції, повідомив їх про це. На той момент вони були в одному з сіл району. Пізніше приїхали у Козельщину. У період між 24‑ою та 1‑ою годинами ночі працівники поліції зупинили автомобіль, за кермом якого перебував Троцький. Як зазначено в протоколі, зупинка була спричинена порушенням Правил дорожнього руху. Водій не увімкнув покажчик повороту. До речі, дещо раніше Олександр Троцький оскаржив цей протокол у суді. Але його скаргу не задовольнили.

У принципі обидві сторони, що інспектори поліції, що Троцький, підтвердили сам факт зупинки і перевірки. Про це ж говорили й Євген Несвітайлов та пасажири автівки, якою керував Олександр Андрійович. Та й відеозапис, наданий поліцейськими, став неспростовним доказом саме цієї події.

А ось далі учасники інциденту змальовують ситуацію по-різному. Інспектори та Несвітайлов стверджують, що Троцький самовільно покинув місце події, фактично відмовившись від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння. Олександр Андрійович заявив, що поліцейські не вчиняли ніяких дій, не пропонували йому поїхати в лікарню чи пройти обстеження іншим чином. І він, постоявши на узбіччі дороги і почекавши хвилину, вирішив, що інцидент вичерпаний. А тому взяв і поїхав з місця події. Крім того, Олександр Троцький та адвокат Анатолій Голубенко звернули увагу судді на те, що в протоколі про правопорушення не вказані свідки і сам документ складений аж 12 лютого. Тобто, через 5 днів після події. Свідки, які того дня разом із Троцьким перебували на зустрічі однокласників, запевнили, що він алкоголю не вживав.

Свій вердикт суддя Мурашко виніс наступного дня. Згідно з ним, суд визнав Олександра Троцького винним за ознаками статті 130 КУпАП. Тобто, суддя вважає, що той дійсно відмовився від проходження експертизи на вміст алкоголю. І тепер Троцький має сплатити 3400 гривень штрафу. Щоправда, Олександр Андрійович оскаржив рішення Козельщинського суду. Будуть ще й слухання в Апеляційному суді.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 березня 2016, 13:45 | Козельщина | Кримінал
1. пенсіонермвс / 25 березня 2016, 19:08
Є таки правосуддя в Україні.
2. андрейко олександр / 25 березня 2016, 23:20
рішення суду незаконне не доведено що троцький пяний буде скасоване
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації