Вхід | Реєстрація

Кобелячани перемагають в обласних змаганнях

Кобелячани перемагають в обласних змаганнях

Протягом шести днів вихованці Кобеляцької ДЮСШ взяли участь у фінальних змаганнях трьох обласних турнірів, де зайняли призові місця.

Із 10 по 16 березня кобеляцькі футболісти трьох вікових груп достойно представили район на обласних змаганнях. У двох турнірах вони вийшли переможцями, у одному стали срібними призерами. Усі ці команди готував до змагань їх тренер Сергій Калитка.

— Приємно, що маємо такі результати, — каже Калитка. — Хлопці відповідально ставляться до тренувань, тому і в матчах із суперниками показують командну гру, гарні вміння і техніку. Вони прагнуть перемогти і досягають своєї мети. Цьому неабияк сприяє атмосфера у колективах і підтримка батьків.

Сергій Іванович розповів, що з 10 по 11 березня у Кобеляках відбувся фінал обласної дитячо-юнацької міні-футбольної ліги серед дітей 2001 року народження. До нього пройшли представники ДЮСШ із Шишак, Карлівки, Великої Багачки, Лохвиці, Лубен і Кобеляк. Команди були поділені на дві підгрупи. Згідно жеребкування, господарі майданчика випробували свої сили проти лубенських і лохвицьких спортсменів. Перших вихованці Сергія Калитки переграли з рахунком 5:2. А от із представниками Лохвиці розійшлись нічиєю (4:4). Цей результат дозволив господарям вийти у фінал, де вони зустрілись із великобагачанськими футболістами. Налаштувавшись на переможну гру, кобелячани забили у ворота суперника чотири м’ячі, ті ж відповіли лише двома. Отож, найсильнішими міні-футболістами області стали учні Кобеляцької ДЮСШ.

За рішенням суддів, кобеляцькі спортсмени завоювали одразу два титули. Кращим воротарем було визнано Миколу Москальця, а кращим захисником — Назара Галагана.
Сергій Калитка говорить:

— У зв’язку з недоукомплектованістю команди, мені довелося заявляти до участі молодших на рік хлопців. Відверто кажучи, дуже хвилювався за їх моральну готовність виступати проти міцніших суперників. Саме цей фактор найбільше міг вплинути за результат нашої команди. Та хлопці довели, що можуть гідно конкурувати і з старшими за себе футболістами.

13 березня в Диканьці відбувся фінал обласної дитячо-юнацької футзальної ліги серед дітей 2006 року народження. Цим змаганням передували два відбіркові тури, які проходили в Комсомольську та Кобеляках. Кобелячани показали прекрасну підготовку в обох із них, що дало їм можливість пройти у фінал.

До фінальної частини пробились юні спортсмени з Миргорода, Гребінки (дві команди), Шишак, Полтави та Кобеляк.

У своїй підгрупі вихованці Калитки спершу розбили Гребінку-2 з результатом 10:1, а потім обійшли колектив із Миргорода — 6:4. У фіналі кобелячани зустрілись із давніми знайомими з Полтави. Перший тайм завершився повної перевагою полтавців — 0:4. У другій половині гри кобелячани зібрались із силами і відквитали пропущені м’ячі, але встигли пропусти ще два. Як результат, 4:6 — перемога хлопчаків із Полтави.

— У відбіркових колах ми двічі з рахунками 4:1 та 6:2 перемагали цих суперників, — пояснює тренер. — Можливо, недооцінка команди і вплинула на результат гри. Крім того, хлопці більше трьох годин чекали цього матчу. Будемо працювати над помилками і прикладемо зусиль, щоб наступного року здобути цей титул. Кращим гравцем турніру став кобелячанин Данило Савчук.

15 березня в Кобеляках був проведений фінал обласної дитячо-юнацької футзальної ліги серед дітей 2002 року народження, у якому, крім господарів, взяли участь команди з Лубен, Шишак, Миргорода, Полтави та Чорнух.

— Ми не могли собі дозволити, щоб кубок поїхав до іншого міста, тому до кожної зустрічі підходили з максимальною відповідальністю та віддачею, — продовжує Калитка. — Це дозволило нам перемогти суперників і з Шишак (7:0), і з Лубен (4:1). У фінальному поєдинку кобелячани не залишили шансів футболістам із Чорнух — 4:1. Крім кубка і медалей, Назар Ярмола отримав звання «Кращий гравець».

Сергій Калитка вдячний за допомогу в підготовці до змагань тренеру Василю Петренку, а батькам — за підтримку команд.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2016, 10:29 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Вболівальник / 27 березня 2016, 08:07
Ми, Футбольні уболівальники щиро раді за успіхи наших юнаків.
Хай щастить і надалі у спорті, навчанні.
Бажаю здоровя, миру, і хорошої гри на благодатній українській землі.
Вдячність всім хто добре підготував хлопців до змагань.
Добру справу ініціював міський голова Копелець Олександр Олександрович щодо фінансової підтримки цього масового виду спорту.
2. Вболівальник / 27 березня 2016, 08:12
Щиро радий за успіхи наших юнаків. Бажаю їх успіхів у спорті та навчанні. Приємно що влада відроджує і підтримує цей масовий вид спорту.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації