Вхід | Реєстрація

У школах знову вчитимуть влучно стріляти?

У школах знову вчитимуть влучно стріляти?

18‑го березня у Новосанжарському НВК відбулися змагання зі стрільби з пневматичної зброї. Участь у них взяли чотирнадцять команд зі шкіл району, а перемогла збірна з Нехворощі.

 

Стрільці із Нехворощі — кращі в районі

За останні півроку це вже другі подібні змагання у Нових Санжарах. У жовтні 2015‑го Товариство сприяння обороні України провело у селищі обласні змагання зі стрільби. Тепер, за підтримки начальника відділу освіти Олександра Кульчинського, на базі Новосанжарського НВК організували змагання районні.

Приїхали на змагання учасники з чотирнадцяти шкіл Новосанжарського району. Цього дня їм довелося стріляти з пневматичних гвинтівок, а головним суддею змагань був відомий тренер зі стрільби нехворощанин Анатолій Старєлов.

Про те, що у Нехворощі є потужна тренерська школа, свідчили результати змагання. Перше місце у загальнокомандному заліку впевнено посіла саме команда Нехворощанської ЗОШ (директор Тетяна Грицай, тренер команди Лариса Любимська). Друге місце зайняла команда з Малої Перещепини (директор Катерина Вергун, тренер Едуард Єфанов). Третє місце — за командою з Крутої Балки (директор школи Ніна Грицай, тренер Микола Постольник).
У особистому заліку серед юних спортсменів очікувано лідирували нехворощани: І місце посів Дмитро Шпак (Нехвороща) із результатом 88 балів. ІІ місце — Богдан Бугайов (Нехвороща) із показником 68 балів. ІІІ місце зайняв Дмитро Куліш (також Нехвороща) — 67 балів.

 

У кожну школу — по гвинтівці?

Директор Новосанжарського СТК Віталій Нетеса запевняє, що проведення подібних змагань у майбутньому стане традиційним. І взагалі, у ТСОУ є плани щодо відновлення роботи товариства у Новосанжарському районі.

— Ми вже звернулися до директорів шкіл із проханням створити первинні організації Товариства сприяння обороні України на місцях. Хочемо відновити тири. У багатьох школах вони є, але потрібно оформити на них відповідну документацію, — розповів Віталій Нетеса.
Наразі повністю придатними для проведення змагань є два тири: у Новосанжарському НВК та Соколовобалківській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

За словами Віталія Нетеси, у Полтавській області визначили три райони, де будуть організовані центри військово‑патріотичного виховання: Котелевський, Миргородський та Новосанжарський. У рамках організації цих центрів школи, які матимуть облаштовані та документально оформлені тири, отримають від товариства по дві пневматичні гвинтівки. Також директор спортивно-технічного клубу повідомив, що наступні військово‑патріотичні змагання відбудуться у травні і будуть приурочені Дню Перемоги.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. рабинович / 27 березня 2016, 13:00

Коментар видалено за порушення пункту 2.8 Правил користування сайтом
2. Петлюрівець / 28 березня 2016, 23:18
Нарешті молодь буде виховуватися правильно !
3. Вчитель / 13 квітня 2016, 13:50
Не Дмитро Куліш, а Денис.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації