Вхід | Реєстрація

Гарний почин могилян

Гарний почин могилян

Нещодавно небайдужі мешканці Могилева провели прибирання берегів та пляжів Орелі, озера Біловід і частини лісу в околицях села.

Охочих зібралося близько 30 чоловік. Працювали дружно, злагоджено та енергійно. Організували цю корисну справу голова місцевого мисливського колективу Володимир Турлук та його син Сергій.

— Ми започаткували цю справу ще у 2012 році, — розповідає Володимир. — Несила дивитись на загиджені відпочиваючими та деякими несвідомими мешканцями села мальовничі куточки нашої природи. От і цього разу зібрали та вивезли за свої кошти понад 5 тонн скла та всілякого непотребу.

Голова мисливського колективу висловив велику вдячність усім учасникам заходу.

— Приємно заходити до лісу, — зазначив співбесідник, — коли на тебе дивляться галявини квітучих пролісків, а не блискучі пляшки з-під пива та спиртних напоїв і плівкові пакети з-під чіпсів.

Вагому допомогу у прибиранні надав місцевий фермер Сергій Невтриніс, який особисто вивозив зібране сміття власним трактором з причепом. А депутат сільської ради Олександр Повіренний своїм екскаватором вигрібав сміття з ям та вантажив у тракторний причеп. Він також вирівняв територію пляжу Коти, дорогу до нього і лісу. Юрій Івженко на своєму УАЗі вивозив сміття із найвіддаленіших куточків охопленої прибиранням території.
Володимир Турлук охоче назвав імена і прізвища активних учасників, які заслужили на подяку. Це мисливствознавець району Віктор Тертишник, інженер-еколог Тетяна Лисиця, яка приїжджає у Могилів до своїх батьків з обласного центру, її мама Катерина Лисиця, мешканці прилеглих вулиць Валентина Соколянська, Ірина Мізь, Дмитро Кібець, Віктор Бажан, Владислав Гуцул, Сергій Даниленко, Олег Гітрук, Віктор Єрух, Максим Карапиш, Володимир Продан, Вячеслав Сядро, Олександр Звірко, Дмитро Коник, Іван Хорошун, Олег Земляний, Юрій Яковлєв, Ольга Іванівна та Віктор Антонович Волкови.

Як небайдужий громадянин свого рідного краю, Володимир Турлук переймається його долею, чистотою довкілля і прохає усіх мешканців району, зокрема і могилян, берегти природу, не смітити на її полях, не викидати сміттєвий непотріб у ліс. Володимир Григорович також звернувся і до власників великої рогатої худоби, які випасають тварин біля лісу та на берегах річки. Він закликає брати активну участь у підтримці чистоти на своїх мальовничих місцинах. Адже це і в їх інтересах також.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2016, 16:28 | Царичанка | Суспільство
1. ansambl / 28 березня 2016, 13:22
Супер! Больше б таких акций и активных людей. Интересно в Кобеляках такое проведут?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації