Вхід | Реєстрація

Дідусь віддав циганам 5000 гривень за ковдру

Спільний відпочинок із друзями закінчився для новосанжарки не дуже вдало: після вечірки у неї зник дорогий мобільний телефон «Нокіа». Після звернення до відділення поліції викрадену річ знайшли і повернули власниці.

 

Поліція повернула власниці викрадений телефон

Увечері 16‑го березня у одному із будинків селища весела компанія святкувала день народження. У однієї з гостей сів мобільний телефон, жінка поклала його на вікно, а невдовзі пішла відпочивати у сусідню кімнату. Прокинулась уже вранці. Довго шукала мобільний. Оскільки він був розряджений, подзвонити на нього не було можливості. І лише через кілька годин безуспішних пошуків жінка зрозуміла, що телефон банально украли. Аж тоді вона зателефонувала до поліції.

Довго розшукувати крадія працівникам поліції не довелося. Ним виявився… один із друзів потерпілої жінки. Коли вона пішла спати, він забрав телефон, відніс до одного зі своїх знайомих і вже домовився про продаж. Мовляв, телефон залишить зараз, а гроші забере наступного дня.

Коли вранці хтось постукав до його помешкання, 27‑річний новосанжарець подумав, що це йому принесли гроші за телефон. Натомість зустрів на порозі… працівників поліції. Невдаха-крадій одразу признався, що вкрав «Нокію», і розповів, куди її відніс. Телефон повернули щасливій власниці. А крадій незабаром може опинитися за ґратами: відносно нього порушена кримінальна справа за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України. І вона буде для нього вже далеко не першою.

 

Ковдра за 5 тисяч

Працівники поліції вкотре застерігають мешканців району: будьте уважні, коли спілкуєтесь із невідомими вам особами. Особливо — ромської національності. Ні в якому разі не впускайте їх до будинків, а тим більше — не витягуйте при них зі сховок гроші чи якісь інші цінності. Інакше можна стати жертвою або грабунку, або шахрайства.

Так сталося минулого тижня у Забрідках. Селом зранку їздила легкова машина із циганами, які продавали ковдри та подушки. Пропонували все по низькій ціні. І таки зацікавили одного літнього чоловіка. Він погодився купити у ромів ковдру та подушку. За все заправили не так вже й багато — 500 гривень. Дідусь підійшов до шафи, показав циганці, де лежать гроші та запропонував: «Відраховуй, скільки треба». Та спритно відрахувала 500 гривень, поклала назад решту, побажала старенькому всього хорошого і вийшла з будинку. Деякий час дідусь тішився із задешево придбаних речей. А потім вирішив перевірити гроші у шафі. Подивився і… не знайшов нічого. Замість 500 гривень гостя забрала 5000! Звичайно ж, машини вже і слід прохолов. Наразі «продавців килимів» розшукує поліція. Проте злочину могло б не статися, якби не надмірна довірливість людей.

— Ми постійно звертаємося до жителів району із проханням бути обережними, повідомляти про підозрілих людей, машини із чужими номерами, які з’являються у селах, — розповідає Юрій Нездойминога із карного розшуку. — Можна просто записати номер підозрілої машини, сфотографувати її на телефон — це ж не так складно. Але потім, якщо буде скоєний злочин, нам буде набагато легше знайти підозрюваних.

Працівник поліції зауважує, що публікації у пресі, зокрема у «ЕХО», дають певний профілактичний результат. Так, після публікації про грабіж у Лівенському до поліції кілька разів телефонували жителі району і повідомляли про підозрілі машини. Одне з таких повідомлень навіть допомогло розкрити злочин, скоєний у сусідньому районі. Отож, не будьте байдужими і не соромтеся телефонувати до поліції з приводу підозрілих людей чи автомобілів. Цим ви можете захистити і себе, і своїх сусідів від можливої крадіжки чи пограбування.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2016, 09:16 | Кобеляки | Кримінал
1. рабинович / 30 березня 2016, 11:00
остерігайтесь також іудеїв
2. Лаврентій / 30 березня 2016, 11:43
1.рабинович
«остерігайтесь також іудеїв»

Іудеї на таке не мелочаться. Вони всю країну захопили і навіщо їм "по карманам тырить", як написав би кіноман/
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації