Вхід | Реєстрація

Китайгородські вибори розпочалися судом

3 квітня цього року жителі Китайгорода мають обрати депутата сільської ради від виборчого округу № 10.

Раніше депутатом від цього округу була колишній секретар сільради Тетяна Ряборука, яка у свій час фігурувала у кримінальній справі по факту хабарництва. У 2016‑му році Ряборука написала заяву про складення повноважень. І в Китайгородській сільській раді стали вакантними як депутатський мандат, так і посада секретаря.

Як розповідають не під запис люди, знайомі з нюансами місцевої політики, сільрада могла б обійтися і без виборів депутата. Але ніхто з діючих обранців не бажає працювати секретарем. І цю посаду, теоретично, міг би обійняти новий депутат. Можливо саме через це вже на початку виборчої кампанії стався прикрий інцидент, котрий закінчився у районному суді.

Як повідомила напередодні секретар виборчої комісії Наталія Рашевська, після того, як сплив термін реєстрації кандидатур для участі у виборчих перегонах, виявилося, що зареєстрували лише жительку Могилева Ірину Рижко. Водночас до редакції із повідомленням звернулася Ніна Трень, яка живе у Китайгороді. Вона розповіла, що комісія незаконно відмовила їй у реєстрації. І додала, що перед тим свої заяви відкликали ще два потенційних кандидати. На думку Ніни Михайлівни, комусь вигідно, аби у виборчих перегонах брала участь лише одна людина, а результат був прогнозований. Наталія Рашевська підтвердила, що Трень відмовили у реєстрації через те, що вона несвоєчасно подала необхідні документи.

Ніна Трень, у свою чергу, не погодившись із рішенням виборчої комісії, оскаржила його у Царичанському районному суді. Вона розповіла, в тому числі і в залі суду, що приресла документи у виборчу комісію після 16‑ї години 9 березня. Саме в цей день о 24-ій годині закінчувався термін реєстрації кандидатів у депутати. Виявилося, що у неї немає фотокарток. Виникли питання і по декларації про доходи. За словами Трень, їй порекомендували донести фото вже наступного дня. Крім того, вона заявила, що голова сільради Наталія Вербицька нібито переконувала її не балотуватися у депутати.
У результаті наступного дня документи не прийняли, а пізніше комісія відмовила Трень у реєстрації.

17 березня відбувся суд. Він прийняв рішення частково задовольнити вимоги позивача Ніни Трень. Суд зобов’язав виборчу комісію зареєструвати Ніну Михайлівну кандидатом у депутати. А ось судовий збір вона має сплатити сама. Хоча позивач прохала перекласти ці витрати на комісію.

Виборча комісія могла на протязі двох днів оскаржити рішення Царичанського суду. Але не зробила цього, а вже 18 березня зареєструвала Ніну Трень кандидатом у депутати Китайгородської сільської ради від виборчого округу №10. Крім неї за депутатський мандат змагатиметься Ірина Рижко. Вибори відбудуться 3 квітня.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 березня 2016, 10:33 | Царичанка | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації