Вхід | Реєстрація

Одні — по бублики, інші — по рибу

Одні — по бублики, інші — по рибу

У вівторок 22 березня працівники «ЕХО» разом із співробітниками РЛП «Нижньоворсклянський» «рейдували» у водах Дніпродзержинського водосховища.

22 березня християни східного обряду відзначають велике релігійне свято Сорока Севастійських мучеників. У Полтавській області в цей день прийнято пекти або купляти бублики і дарувати їх один одному. Ну й, звичайно, йти в церкву.

Та далеко не всі в цей день переймаються виключно бубликами чи особливо ретельно постяться. Деякі наші земляки не забувають турбуватися і про хліб свій насущний. Але не завжди роблять це зразковим, із точки зору законності, способом.

Пообіді 22 березня співробітникам регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський» почали телефонувати жителі Світлогірського, села, розташованого на березі Дніпродзержинського водосховища. Люди, за їх словами, вийшли порибалити з вудками. Та за кілька десятків метрів побачили цілий ряд пластикових пляшок, котрі використовують як мітки для поставленої сітки. Тобто, підхід рибі до берега був заблокований. Люди зателефонували інспекторам «Нижньоворсклянського». А директор парку Олександр Шуліка, виїжджаючи на місце події, запросив і працівників «ЕХО» поїхати із ним. Олександр Миколайович пояснив:

— Мені вже повідомили, що сітки з бирками. Ймовірно, вони належать «промисловикам», рибалкам, які мають дозвіл на подібну діяльність. Дозволи то вони мають. От тільки на території «Нижньоворсклянського» ловити рибу сітками заборонено.

Коли ми разом із Олександром Шулікою та Олегом Сєровим приїхали на берег, то нас уже чекав човен. У ньому знаходились інспектори Євген Яременко та Олександр Чигрин. А в човні лежала сітка з рибою.

Шуліка запропонував:

— Давайте Саша залишиться на суші, а ми вийдемо на воду з працівниками преси. Думаю, що сітки ще будуть.

Дійсно, сітки ще були. Євген Яременко хвилин двадцять витягав їх із води. А потім ще одна намоталась на гвинт човна. Підпливав до нас і один рибалка. Чоловік поцікавився, хто ми такі. А на зустрічне питання пояснив, що ловить бичків.

Уже на суші, на території бази відпочинку “Берег”, інспектори почали вибирати з сіток рибу та раків. Тривав цей процес більше години. Із сіток вибрали більше чотирьохсот штук карасів, пару десятків раків і три щуки. Олександр Шуліка прокоментував:

— Збитки, завдані державі у цьому випадку, становлять 11 тисяч 406 гривень. А кримінальна відповідальність починається із чотирьох тисяч. Складаємо відповідні акти і подаємо матеріали в поліцію. Нехай встановлюють власників сіток. Як бачите, Усі сітки пробирковані. Отже, вони належать промисловикам і встановити їх особи можна. Ці ж бирки хтось отримував.

Потрібно зазначити, що збитки, завдані незаконним виловом риби, нараховуються згідно спеціальної такси. Лише один рак незалежно від розміру та ваги оцінюється у 45 гривень. Олександр Шуліка повідомив, як оцінюються збитки від вилову всіх видів риби, що водиться у наших водоймах. Судак — 903 гривні, сом — 752, щука — 602, білий амур, товстолоб — 451, лящ — 301, лин — 210, в’язь — 241, в’юн — 31, чехоня — 241, карась — 30, білизна — 602, тараня, плітка — 150, густиря, красноперка, окунь — 141, верховодка — 30.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2016, 13:10 | Кобеляки | Кримінал
1. Студентка / 30 березня 2016, 20:51
А рибу де діли?Продали ?
2. Кінофан / 30 березня 2016, 21:22
"Не тяни кота за все подробности" (сериал "Ликвидация")
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації