Вхід | Реєстрація

Діабетики, поспішайте надати дані до Реєстру!

Діабетики, поспішайте надати дані до Реєстру!

У Кобеляцькому районі цукровий діабет, як і в цілому по Україні, займає третє місце за рівнем смертності після серцево-судинних та онкологічних захворювань.

На жаль, у Кобеляцькій ЦРЛ із об’єктивних причин посада лікаря-ендокринолога є вакантною ось уже понад рік, тому діабетикам живеться, так би мовити, не солодко як у прямому, так і в переносному сенсі.

Та, не дивлячись на ці й інші труднощі, адміністрацією райлікарні разом з центральною районною аптекою № 146 вдається забезпечувати інсулінами всіх 262 інсулінозалежних дорослих та 9 дітей, хворих на діабет, які цього потребують.

Варто зазначити, що починаючи з квітня цього року, у Кобеляцькій ЦРЛ запроваджується пілотний проект щодо Державного регулювання цін на препарати інсуліну. Відтепер буде створений «Реєстр пацієнтів, які потребують інсулінотерапію» і відпуск препаратів інсуліну проводитиметься виключно за рецептами, сформованими засобами Реєстру. У закріпленій за районною лікарнею аптеці № 146 кожен діабетик повинен ідентифікувати свій рецепт за номером, щоб фармацевт звірив його з Реєстром і лише потім зміг відпустити препарати інсуліну.

Медики ЦРЛ у співпраці з колегами Центру ПМСД провели роботу з формування Реєстру. Та, на жаль, не всі наші діабетики надають медпрацівникам необхідну інформацію. Зокрема, паспортні дані та ідентифікаційний код.

Враховуючи важливість безперебійного забезпечення діабетиків інсулінами, від імені медиків хочу ще раз запросити решту незареєстрованих інсулінозалежних діабетиків подати свої дані. Також попереджаю, якщо інформація не буде внесена до Реєстру і їм не присвоять унікальний номер, таким хворим препарати інсулінів не будуть надалі відпускатися в аптеці.


Автор: Валерій Коробейник, завідувач поліклінічним відділенням Кобеляцької ЦРЛ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 березня 2016, 10:18 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації