Вхід | Реєстрація

Не проїхав мимо

Написати цю невеличку статтю мене примусила публікація в «ЕХО», у якій було написано про добрих і безкорисливих людей.

Прочитав замітку про те, як водій автобуса разом із касиром автостанції та невідомим чоловіком знайшли і повернули жінці гаманець із великою сумою грошей. Гідний поваги вчинок, що й казати. І добре, що про це написали в газеті. Адже добрі справи потрібно пропагувати, щоб люди не думали, що в нашій країні все погано, громадяни у всьому зневірились і думають лише про себе. Ні, це не так. У будь-якій ситуації, у будь-які часи в кожного із нас залишається можливість бути порядною людиною, допомогти своєму ближньому в біді.

Хочу розповісти про ситуацію, у яку потрапив сам. Було це в зимову пору. Повертався із Полтави на власному автомобілі. Аж раптом у нього заглох двигун. Було це поряд із селом Мачухи. Я  відкрив кришку капота, подивився на агрегати і лише потилицю почухав. Це ж «іномарка», у ній усе закрито, ізольовано. Нефахівцю неможливо розібратися і знайти причину поломки. А воно вже вечоріє. Стою біля машини і думаю, що ж мені робити. Аж раптом поряд зупиняється інший автомобіль. Виходить із нього чоловік у міліцейській формі. Підходить ближче. Упізнаю земляка, Василя Кіптілого, який у взводі ДПС працює. Він упізнає мене. Розповідаю про свою проблему. Василь Анатолійович пропонує:

— Давайте, доки не стемніло я вас відбуксирую в Кобеляки. А вдома вже будете думати, що робити далі.

Сказано — зроблено. І ось через якусь годину я вже у Кобеляках. Запропонував чоловікові гроші за допомогу, але той відмовився. Каже, ми ж повинні один одному допомагати. Ми ж люди.

Отака проста історія. Ніби й нічого незвичайного чи героїчного. А я її пам’ятаю вже кілька місяців. Таки ж ми — люди, якщо не втрачаємо здатність і бажання допомагати.


Автор: Володимир Касьяненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 квітня 2016, 09:22 | Кобеляки | Цікаве


1. гість / 6 квітня 2016, 09:38
Сама дорога аптека в Кобеляках у Касяненка. Ми ж люди!?
2. гість999 / 6 квітня 2016, 16:36
Дійсно,Вася Кіптілий людина хороша,хоч і мєнт.Як йому вдається це поєднувати,для мене загадка.Мені до нього приходилося звертатися пару разів і завжди він виручав,без всяких "понтів",та натяків заплатити.Просто зробив свою роботу.Побільше б таких людей,то не треба і ніяких реформ.
3. гість 1 / 6 квітня 2016, 18:57
Кіптілий дійсно заслуговуе поваги.Сам я шофер зі стажем і дійсно не про кожного мента таке можна сказати.
4. Гість / 7 квітня 2016, 15:45
1.гість
«Сама дорога аптека в Кобеляках у Касяненка. Ми»

У Касьяненка само собою сама цінна але і інші тоже підвищують ціни Майже кожен тиждень беру одні і тіж ліки які виготовляють у Харкові і кожен раз ціна підвищена на 5 ,2 гривни розумію якщо це повязано з закордоном а тут хто скільки хоче стільки і ставить а ще сказали що пенсіонерам два дні на тиждень у Долі скидка купила а на слідуючий тиждень купила у іншій аптеці там без пенс.скидки на 1 гривну дешевше Обдурюють як хочуть і скільки хочуть а ми мовчимо
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації